keskiviikko 31. joulukuuta 2014

258: Eka pakkasviikko koettu

Joulukuu päättyi onneksi ihanaan uudenvuoden keliin, päivä oli kaunis ja aurinkoinen sekä ilta seesteinen ja sopivan lauha, mutta raikas. Toisin oli vielä muutama päivä sitten, kun lukemat laskivat jopa -25 ja -30 välillä. Niinä päivinä hevoset joutuivat viettämään tallissa suurimman osan ajasta ja kävivät vain jaloittelemassa karsinoiden siivouksen ajan ulkona. Ponille tehtiin nyt talveksi oma pikkukarsina hoitovälikköön samaan tilaan Mossen kanssa, sillä muuten olisi hevosilla tympeää seistä erikseen pimeässä päivät pitkät pakkasjaksojen ajan. Ja vaikka poni tuommoinen karvatursake onkin, kyllä se vähän hirvittää miettiä sitä tuommoisilla pakkasilla.

Ja kyllähän se poni arvostikin, miten se pääsi talliin, missä lämpötila pyöri muutamia plusasteita nollan yläpuolella, makoilemaan pehmeällä ja paksulla kuivikepatjalla. Se on vielä niin vauva ja nauttii, kun on seuraa, turvaa ja lämpöä! Ja hienosti Mosse ja Mosku keskenäänkin siellä ovat olleet koko ajan. Taitaa olla kaikki päät tyytyväisiä järjestelyyn tältä istumalta. :)

Sinä jonain päivänä kun pakkanen oli jo kipakka, muttei aivan mahdoton, olimme äidin kanssa hevosten luona tarhassa niitä seurailemassa, rapsuttelemassa, halimassa, heiniä antamassa jne, you name it, we did it! Ei silloin kova pakkanen haitannut, vaan tarkeni hyvin ottaa  pusuttelukuvia kännykällä. Kaksi hassua turpaotusta ripset ja parrat kuurassa vain poseerasivat...

Kävimme myös eilen kummankin kanssa noin 40 minuutin talutuslenkillä, kun oli kiva ilmakin. Mosse niin iloisena korvat hörössä katseli talvimaisemia, ponikin kipitti perässä, välillä vähän holtittomammin, välillä pikkuisen sievemmin pakkaspäivien latautuneiden virtojen jälkeen... No, Iloista Uutta Vuotta kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetähän terveisesi alla olevaan kommenttiosioon!