maanantai 16. heinäkuuta 2012

035: Varustepostaus osa 1: Satulat ja suitset

Tänään sain ihan kunnon inspiksen aloittaa varustepostausten teon! Ensimmäinen osa käsittelee satuloita ja suitsia, sekä mukaan ujuttautuu myös kasapäin kuolaimia ja muutamia otsapantoja. HUOM, tässä postauksessa esittelen myös ne muut satulat ja suitset/kuolaimet/otsapannat, jotka eivät ole Mossen tai Mossella käytössä, mutta ajattelin vain, että samahan nuo on tänne laittaa näytille.

Ja toinen huomio, en kuvannut ollenkaan niitä Mossen suitsia, mitkä tuli hepan matkassakin tänne meille, eli siis ne, mitkä menivät rikki... Tämän kylän suutari ei hyväksynyt ottamaan suitsia korjattavakseen, kuulemma on liian paksua nahkaa, eikä hänellä ole sellaisia koneita siihen... No, onneksi on nuo Aatun vanhat suitset, jotka Mossella nyt onkin käytössä.

SATULAT:


Tässä on tämä Mossen oma koulusatula, joka on väriltään tummanruskea ja täyttä nahkaa. Kokona on 17". Tämä satula tuli Mossen mukana, ja on mitatilauksena tehty ja sopiikin Mossen selkään niin hyvin kuin vaan voi! Satula on merkiltään Antares. Itse pidän tästä satulasta hirmuisesti, siinä on hyvä istua ja siinä istuessaan on varmasti mahdollisimman lähellä hevosta ja näin painoavutkin ja reisien tuet pystyvät antamaan parhaan mahdollisen avun. Satulassa ei nimittäin ole erillistä satulasiipeä, ja sen vuoksi reidetkin ovat mahdollisimman lähellä hevosen kylkiä. Satulavyönä on tuollainen muotoiltu, ruskea vyö, nahkaa sekin ja värinä se sama tummanruskea, joka on samaa sävyä satulan kanssa. Tämä satulapaketti jalustimineen on sellaisenaan, minkä me ostimme Mossen mukana.


Tässä on musta, Wintecin Isabell ilmapaneeli koulusatula, jonka siis ostimme silloin, kun Aatun kanssa aloimme enemmän treenaamaan kouluratsastusta. Eli Aatun vanha satula kyseessä. Tässä satulassa on kyllä aivan mahtava istua myös, en tarkalleen osaa sanoa, kummassa on parempi istua, tai kumpi tuntuu mukavammalta istua, siis Mossen omassa koulusatulassa vai tässä. Mutta sen sanon, että kumpikin ovat oikein mahtavia satuloita! Satulavyönä on Cairin elastisesti muotoiltu sekä taisi myös olla jotain ilmapaneeli sorttia, en tiedä? Satula sekä vyö ovat materiaaliltaan synteettiset. Tämän satulan koko taisi olla 17" tai 17,5".


Tämä satula on Bates Cair ilmapaneelisatula, yleismallia. Tämä satula on myös Aatun vanha, jonka ostimme ponille suoraan  silloin, kun Aatun omaksi saimme. Värinä on musta, koko on 16,5". Tämä satula oli aivan mahtava löyto Aatun kapealle ja lyhyelle selälle, sekä satulassa oli tarpeeksi mukava istua. Satulasiiven alla on tarralla irroitettavat polvituet, ja esteillä ne ovat todella kätevät. Harmi vaan, taitaa tämä satula olla liian pieni Mosselle. Damn, tässä ois ollut se meidän tarvitsema estesatula... Vyönä on normaali, nahkainen, ergonomisesti muotoiltu joustusatulavyö.


SUITSET: 



Tässä on nämä Aatun vanhat suitset, jotka ovat Mossella käytössä. Kokona tosiaan se Cob. Mustaa, kasvisparkattua nahkaa. Oikein ovat mukavat, pehmeät ja hyvässä kunnossa, minun huolellisesta huolenpidon ansiota, heh. Merkkiä en tiedä, mutta Veljekset Wahlstenilta ne on tilattu joskus muinoin. Otsapantana on nyt tosiaan tuo Classic-merkkinen musta/beige timanttipanta! Kuolaimina on ihan tavalliset kolmipalat ja ohjina kumipäällysteiset ohjat stoppareilla.


Tässä on Mossen kankisuitset, merkkiä en tiedä, mutta otsapannassa on ainakin tuo sama Classic-logo. Nämä suitset tulivat Mossen mukana. Kuolaimina ovat normaalit kolmipalat kankien lisäksi. Näistä suitsista ei olekaan paljoa kerrottavaa. :D Taitavat olla Full-kokoiset, ja mustaa nahkaa tietysti.


Kuvat vielä Mossen kankisuitsikuolaimista. Kankiosa on kullanvärinen!


Sitten on vielä nämä Aatulle ostetut Cob-kokoiset kuolaimettomat suitset, tilattu Hööksiltä. Ohjina ovat kumiohjat. Aatulla oli oikein mukava ratsastaa kuolaimettomilla, se totteli niissäkin niin herkästi ja kuuliaisesti! 90 cm estehyppelytkin onnistuivat tälläisillä suitsilla ilman mitään ongelmia. Mustaa nahkaa on nämätkin suitset, ja hyvässä kunnossa.


OTSAPANNAT JA KUOLAIMET:



Juu, tässä on näitä otsapantoja, mitkä eivät ole käytössä tällä hetkellä. Kaikki nämä ovat Cob-kokoa, alla olevinta kultaista pantaa ei olla ehditty vielä käyttää, siksi valkoinen lappu oikealla on vielä kiinni... Kaksi ylintä pantaa on muistaakseni Veljekset Wahlstenilta myös, alla olevinta en muista, mistä sen oikein tilasimme. Mustaa nahkaa ovat kaikki!


Nämä kuolaimet ovat kaikki Aatun aikaan ostettuja... Muistan, että jossain on vielä myös yhdet 12,5 tuumaiset nivelkuolaimet, mutten viitsinyt niitä tähän hakea. Muut kuolaimet ovat kokoa 13,5, paitsi nuo kumiosaiset nivelkuolaimet ovat myös 12,5. Ja en tiedä, oiskohan nuo Olympiatkin 12,5...? Olympia-kuolaimia en ole käyttänyt kuin silloin, kun Aatu tuli meille ja alussa oli hieman ongelmia... Oliivikolmipala ja oliivinivel kuolaimet olivat myös Aatulla käytössä. Nuo kultaiset kolmipala kuolaimet ovat kyllä ihanat!


Varustepostauksen ensimmäinen osa suoritettu, saas nähdä milloin seuraavat osat tulevatkaan...



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetähän terveisesi alla olevaan kommenttiosioon!