torstai 24. tammikuuta 2013

138: Karsinan ovi remonttiin

Olihan tuota tullut jo aikaisemminkin vitsailtua, että milloinkohan Mosse pistää karsinan semmoiseen kuntoon, että se vaatisi remonttia. Mosse kun on niin paljon isompi ja painavampi, hivenen kömpelömpi hevonen kuin mitä Aatu oli. Aatun aikaan ei ollut ikinä pelkoa karsinan kohtalosta, se kun oli aina niin tarkka, ettei piehtaroidessakaan osuisi seinään. Mutta olihan Aatu niin paljon Mossea pienempikin. Mutta Mosse on Mosse ja vaikka meidän karsinamme on yli minimisuosituksen kokoinen, kävi tänään silti hassusti. Nimittäin, Mosse teki jotain, jonka vuoksi karsinan ovi pomppasi liitoksistaan ja ruuveistaan yläkulmasta irti. Olisikohan Mosse piehtaroinut tai muuten jotenkin hassusti tönäissyt ovea voimalla, että näin pääsi sitten käymään. En voi sanoa, kun en omin silmin nähnyt. Ainoastaan kuulin tapahtuneen juuri sillä samalla hetkellä, kun se tapahtui. Olin juuri menossa antamaan Mosselle iltaruoat ja avasin tallin oven, kun kuulin mukavan räsähdyksen, joka oli peräisin tästä puisesta ovesta.

Sen voin kuitenkin sanoa, ettei Mosse missään nimessä ole riehunut siellä! Ei se ikinä potki eikä mellakoi karsinassa ollessaan, se suorastaan pitää tallissa olemisesta, varsinkin talvella pimeän tai pakkasen vuoksi ja kesällä ötököiden. Ja kun itse tavallaan olin todistamassa tapahtunutta, vaikken sitä nähnytkään, vaan kuulin, ei Mosse sillä hetkellä pitänyt minkäänlaista meteliä tai mellakkaa pystyssä. Mutta harmihan tämä on... Iskää pyysin käymään katsomassa ovea ja hän kyllä sanoi, että sen pystyy yhdellä tavalla vielä korjaamaan, mutta tälle illalle ei meillä ole tarvittavia vehkeitä ja tavaroita. Onneksi oven sai vielä joten kuten kiinni kummastakin säpistä, että kyllä se paikoillaan pysyy, muttei se mahda enää kestää, jos se toisen kerran samanlaisen tärskyn saa. :D Mutta pakkohan se ovi on korjata jo heti huomenna, ei sitä tuollaisenaan voi jättää! Mutta nyt sen täytyy luottaa yhden yön, toivottavasti Mosse ei hipsi sieltä mihinkään ja pysyisi kiltisti karsinassaan. :) Vaikka minnepä se sieltä tallista pois pääsisikään...

Kuva on viime kesältä. Tässä karsina on ehjässä kunnossa. :)

6 kommenttia:

  1. Minkä kokoinen Mossen karsina on ? (:

    VastaaPoista
  2. Onks teillä 1 vai 2 heppaa ?? :)

    VastaaPoista
  3. Mistä olette ostaneet karsinan? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi apua, ompas tässä mennyt jo aikaa, enkä edes ole huomannut kysymystäsi! Mutta asiaan, jos tarkoitat karsinan seinää ja ovea, vastauksena on se, että ne on itse rakennettu kappaletavarasta. :)

      Poista

Lähetähän terveisesi alla olevaan kommenttiosioon!