sunnuntai 28. syyskuuta 2014

254: KISASUNNUNTAI + videot & kuvat

14.9. olleet koulukisat tulivat ja menivät, vaan en sitten saanut aikaiseksi tänne blogin puolelle päivittelemään. Lukiossa opiskellessani kun kotiläksyjäkin riittää, eikä niistä aina voi luistaa, mikäli haluaa menestyä kelpo arvosanoin ja samallahan se koeviikkokin tuli, joten tämän viikon olen keskittynyt lukenut aina iltaisin kokeisiin, eikä ole ollut aikaa kirjoitella tänne, eikä sitä välttämättä olisi enää jaksanutkaan, vaikka jokin sopiva aikarako olisi löytynytkin. Vaikka olenkin lukiossa ja omistan hevosen ja ponin, aikani on riittänyt omasta mielestäni hyvin kummallekin enkä koe, että harteillani olisi mitenkään raskas taakka. Vaan tosiasiahan se on, ettei minulta paljon muulle aikaa löydykään! :D Itse olen tyytyväinen tilanteeseen, olenhan sen itse valinnut alun alkaenkin.


Sitten niihin kisoihin, joista ei selvitty ilman draamaa, mutta voitto tuli toisesta luokasta! Helppo B K.N. Special -luokan ratsastin läpi prosentein 65 %, palkinnoksi ykköspaikan sinivalkoinen ruusuke sekä pokaali. Helppo A:kin onnistui verrattain hyvin, en hävinnyt voittajalle kuin 0,4 prosentilla. Oma tulokseni oli 57,5 %.

Kisapäivä sujui kaiken kaikkiaan ihan kivasti, vaikka koko touhu onkin minulle vähän vierasta. Onneksi järjestetään harjoituskisoja, missä pääsee tutustumaan, miten kisapaikoilla käyttäydytään ja mitä siellä tehdään. Mutta Mosse kävi vähän ylikierroksilla, eikä vain vähän, vaan aika paljonkin jopa. Taisi olla herralle kova paikka, kun ei olla pitkään aikaan reissattu yhtikäs missään ja sitten yhtäkkiä lähdettiinkin tositoimiin. Ihan rauhallinen ja kiltti se oli käsitellä vinkassa, maastakäsin, hoidettaessa ja taluttaenkin, mutta sitten kun kiipesin satulaan ja lähdettiin lämmittelemään verkka-alueelle, Mosselle iski joko rimakauhu tai sitten se ajatteli, ettei häntä enää saa kisakentille tekemälläkään!

Mossehan aloitti jäätävän pystyynhyppimisen ja olihan se kieltämättä aika hurjaa sinänsä, kun minulla ei ole ennen minkäänlaista kokemusta pystyynhyppivästä hevosesta. Tällä kertaa Mosse ei ollutkaan mikään lössykkä, se vähän väliä sai kunnon kohtauksen ja alkoi vetämään pienoista rodeota, nousi ylös ja sen jälkeen pukitti. Mutta itse kun olen aina ollut kylmähermoinen hevosten kanssa, en koskaan säikähdä enkä ala panikoimaan, ei tässäkään tilanteessa ollut mitään hätää. (Kotijoukot oli sitäkin enemmän kauhuissaan, eivät edes kuvia uskaltaneet ottaa!) Yhdessä vaiheessa tunsin, miten hevonen oli aivan pystysuoraan ylhäällä, kun ei oman persauksen alla tuntunut enää mitään tukea. Jostain takaa kuulu vain, että varo Riikka. Piti vaan miettiä, että mitäs mä nyt teen. Onneksi kaikki tuli kuin luonnostaan, kun hevonen hyppäsi pystyyn, tein, mitä tilanne vaati. Myötäsin ohjasta, pysyin kyydissä ja pyysin hevosta jatkamaan matkaa eteen päin.

Tähän väliin on pakko kehuskella omia taitoja, ei sitä ihan noin vain muuten pysyttäisi ison temppuilevan otuksen kyydissä. Minua itseäni lähinnä huvitti ja hävetti koko tilanne, minua ei pelottanut ollenkaan, mutta ajattelin, että himputti, eihän täällä kenenkään muunkaan hevonen käyttäydy holtittomasti! Onneksi Mosse sitten alkoi lopulta keskittymään ja saatiin kisasuoritukset tehtyä. Ratsastettavuudeltaan Mosse oli todella mukava, se kuunteli tarkasti apuja ja liikkui kivasti alla. Kyllä siitä huomasi, että tuttua puuhaahan tämä on hänelle.

Mosse aloitti temppuilun vielä kerran kouluaitojen sisällä! Nämä temppuilut eivät olleet
läheskään niin pahoja, mitä se verryttelyalueella teki. (Alempana sama videolla...)


Sitten Helppo B K.N. Special -kisaohjelman pikainen analysointi. Prosentteihin olen hyvin tyytyväinen, onhan 65 % hyvä tulos ja ajatella, tämä oli minun ensimmäinen kertani tällä tasolla, eikä minulla kyllä aikaisempaakaan kisakokemusta ole, paitsi se yksi kerta Aatun kanssa! Pakostakin olen iloinen. Ohjelman läpiratsastus onnistui mielestäni kivan tasaisesti, yksi virhe tapahtui, kun unohdin toiselta lävistäjältä kolme käyntiaskelta... Harmitti kyllä! Mutta video puhuu puolestaan, siitä näkee tarkasti kaiken, mitä tapahtui, niin risut kuin ruusutkin.


Helppo A:ssa tapahtuikin sitten muutama useampi, harmittava virhe. Oikeastaan enemmän virheitä, mitä silmän sallii nähdä. Toinen pohkeenväistö meni pipariksi, yhdessä vaiheessa nousi väärä laukka, peruutus ei onnistunut, takaosakäännösten asetukset eivät menneet läpi, toinen vastalaukkakaan ei sujunut... Mutta annettakoon nyt anteeksi, kun kuitenkin olivat ensimmäiset kisat, väkisinkin mukaan mahtuu sähläystä. Ja minua lohduttaa se, että kotona nämä kaikki asiat sujuvat hyvin, joten kyseessä ei ole se, ettenkö osaisi. Arvelen, että minä itse olin huolimaton ja annoin ristiriitaisia apuja, kun oma keskittymiseni ei varmastikaan ollut uudessa tilanteessa parhain mahdollinen. Mutta tietenkin minun pitää treenata vielä paljon lisää, tässä lajissa ei koskaan voi olla liian hyvä, enkä mitenkään voi väittää, että olisin valmis ratsastaja. Paljon on opittavaa, olen vasta aivan alussa valitsemallani polulla.









Möh. joku väliaika kuva B-luokan aikana. :D
Helppo B K.N. Special -luokan palkintojen jaossa.
Kunniakierros!
Päivän aikana järjestettiin myös se Match Show, johon meidän Mosku osallistui. Ei mennyt nuorella oripojallakaan huonosti, se tuli nimittäin 3. sijalle ponien luokassa! :)

Minun ihanat karvaturvat! Iso kiitos vielä Natalle avusta, ponin esittämisestä ja kuvista! :)
Hieno ukkeli! <3
Tulipas pitkä postaus, toivottavasti jaksoitte lukea, katsoa sekä videot että kuvat. Kommenttia saa jättää, ilomielin lueskelen ja vastailen niihin aina. Mutta palaillaan taas! :)

1 kommentti:

  1. Vau, hienostihan teillä meni ekoissa yhteisissä kisoissanne! Varsinkin tuo eka luokka. Hassu Mosse vaan vähän pelleili :D Ja hienoa, että nuo asiat sujuvat kotona, kisoissa on hyvä katsoa että miten menee vieraassa paikassa ja nähdä millä "tasolla" mennään :) Tämä on kyllä kiva blogi!

    VastaaPoista

Lähetähän terveisesi alla olevaan kommenttiosioon!