lauantai 14. maaliskuuta 2015

261: Kevätriemua

Nyt eletään kevään parasta aikaa! Aurinko paistaa ja senkin edestä on tullut ulkoiltua reippaasti. Hevosetkin ovat pirteitä tarhassa, ne saavat ihan olan takaa kauheita juoksuspurttikohtauksia. Siinä ne sitten aikansa juoksevat kilpasilla, kumpi oikein onkaan nopein. Onneksi on iso tarha, minkä ympäri ne pääsevät laukkaamaan. Ja voi että, saa ihan ihmetellä, miten lujaa ne juokseekaan ja jostain kumman syystä Mosku-poni on aina se, joka juoksee etummaisena! Se kiitää kuin raketti hännän alla pienet jalat ilmaa viuhoen ja Mosse seuraa jättimäisillä tuhannen metrin laukka-askelilla perässä. Onneksi ne osaa myös nauttia kevään ensimmäisistä lämmönsäteistä ja torkkuvat päiväsaikaan vieri vieressä alahuulet lörpöttäen. <3


Tällä kertaa sain jopa kuvattua pienen pätkän Mossesta, se kun oli niin iloinen saavuttuamme Moskun kanssa takaisin kotipihaan lenkin jälkeen. Se tervehti Moskua hirnuen, ei kai se vain luullut, että me oltaisiin jätetty se kokonaan?!

Nyt kun päivät on taas alkanut valaistumaan kaamosajan jälkeen, ehtii hevosillakin puuhata arkipäivinä paremmin muutakin, kuin mennä kentälle ja laittaa valot päälle. Toissapäivänä lähdinkin koulun jälkeen lenkille Moskun kanssa tietä pitkin kävelemään. Poikkesimme  myös metsätiellä, mutta sitä ei oltu aurattu ihan vasta, joten saimme kumpikin samalla myös pienen hankitreenin. Mosku on kyllä mukava lenkkikaveri, pieni ja helppo. Varmasti poni itsekin nauttii, kun pääsee katselemaan maisemia sekä pysyy omakin kunto hyvänä, kun lähtee kunnon lenkille, varsinkin kun hölkkäät ponin vieressä kun ravataan!

Ei ole hetkeä, milloin ei joutaisi ottamaan kaverikuvaa ponin kanssa! 

Nappisilmä. <3
Kevään myötä postilaatikkoon oli tipahtanut myös uusi SRL:n jäsenkortti. Havahduin ensimmäistä kertaa moneen vuoteen, kun kortin takana luki meriittinä omasta osaamisestani vain: "Perusmerkki". Sillä hetkellä mieleni syövereihin iskostui ajatus, että nyt on pakko haastaa itsensä ja suorittaa loputkin merkeistä! C-merkin kouluohjelman ehdin suorittaa Aatun kanssa vuonna 2011, mutta kaikki muu sitten puuttuukin. B- ja A-merkin kouluohjelmat näyttivät todella kivoilta, mitä jo näin etukäteen ehdin tutkailla. Jos vain ensi kesänä löytyisi kisapaikka näille ja pääsisi suorittamaan ainakin ne kouluosuudet, niillähän ei vielä merkkiä heru, mutta esteradat pitäisikin suorittaa sitten jossakin muualla, todennäköisesti lainaamalla jotakuta toista hevosta. Mutta pitää nyt katsoa ja haaveilla.

Kiitoksena jäsenyydestä mukana tuli myös -20% alennuskuponki Horzen-verkkokauppaan. Enhän voinut vastustaa kiusausta, menin heti katsomaan, josko sieltä löytyisi viimein se tummansininen satulahuopa Mosselle, joka on puuttunut kaiken tämän ajan. Tarpeellista välineurheilua, itsensä hemmoittelua vaiko turhaa hömppää, jokainen päättäköön itse... No, sittenhän kävi niin, että sopivan satulahuovan kaverksi löytyi samaan sävyyn uusi riimu, ratsastushousut, -sukat sekä lippis. Lisäksi sain -10% alennuksen, kun tein oman Horze-tilin. Kiusausta EI voinut vastustaa, kun sain näin hyvän setin vain noin 90 eurolla. Nyt odottelenkin innolla pakettia saapuvan postiin, ja ainiin, siinäkin oli tarjous ja toimitus oli täysin ilmainen! :D

Muuten kyllä säästän nyt rahaa, seuraava iso hankinta on nimittäin edessä. Onneksi minulla on jo parisataa euroa säästössä ja saan koulumatkatukea kuukausittain, kyllä siitäkin on apua, jos ostamme äidin kanssa yhdessä ponille kärryn ja valjaat ensi kesäksi.

Tämmöinen combo sieltä olisi tulossa... Mitä mieltä te muut olette? Itse ihastuin täysin! Siitä onkin oikeastaan pitkä
aika, milloin olisin samanlailla mitään välineitä hommanutkaan.
Seuraavaa postausta taas odotellessa!

1 kommentti:

  1. Vau onpa hienoja juttuja! ja mukavaa, että hepat nauttii täysin siemauksin :)

    VastaaPoista

Lähetähän terveisesi alla olevaan kommenttiosioon!