torstai 2. toukokuuta 2013

182: Kuulumiset, jotta pääsette ajantasalle.

Nyt on jäänyt postailut kyllä vähemmälle. Jotenkin tähän aikaan vuodesta, kun on enään niin vähän aikaa koulua, siis noin kuukausi! Se tietty meinaa vaan sitä, että kaikki kokeet tulee viimeisille viikoille. Kahdeksan koetta tiedossa, joista suurin osa on oikeasti todella pänttäämisen vaivaa tarvitsevia... Illat saattaa tästä edes päin, ainakin ensi viikon jälkeen, kulua nokka kiinni kirjoissa. En minä tietenkään koko iltaa kokeisiin harjoittele joka päivä every day and 24/7. Mutta kun illassa ei kuitenkaan rajattomasti ole aikaa ja ainakin minua alkaa aina kummasti väsyttää sen jälkeen, kun olen saanut luettua koealueen/alueet läpi. Silmät painuvat väkisin kiinni ja unien ihana maailma kutsuu minua luokseen... Blogi-parka, sinä taidat nyt jäädä vähän vähemmälle. :( Koitan tietysti postailla useammin...

Tässä nyt ei sen kummempia ole tapahtunut. Viime viikonloppuna lauantaina saimme kevään suurimman siivousurakan tehtyä; siivottua koko laitumen siitä paskan paljoudesta! Hui kamala, siis sitä ulostetta oli aivan älyttömästi. Erityisesti siivoamista ärsytti se, kun pitkin talvea kaikki linnut (harakat) rikkoi ja levitti kaikki kakkaläjät... Ne etsi sieltä aina syötävää ja vaikka lannan seassa ei ollut koskaan kuin muutama kauranjyvänen, kävi ne niiden muutaman jyvän vuoksi koko talven kaikki läjät rikkomassa. Voi sitä tunteiden ja kirosanojen määrää mielissäni, kun osaa olla niin ärsyttäviä lintuja! Mutta onneksi laidun saatiin siivottua siistiin kuntoon. :) Samalla laitoimme kentän ja laitumen välisen kujan kiinni. Siitä lähin Mosse on päässyt  asustelemaan vain kentän puolella, koska nyt täytyy antaa laitumen olla rauhassa, jotta se pääsee myös kasvamaan vihreää ruohoa.

Ei kovin ajankohtainen kuva, mutta vapiskaa kesän hyttyset! Mosse on puolustus-asemissa ensi kesänäkin näissä tamineissa. ;) On vaan niin hassun näköinen iso öttiäinen tuo Mosse, kun on huppu ja kaikki. Mutta eiköhän se kesä pian ole jo. Lunta on vielä kyllä aivan liikaa, mutta onneksi ensi viikolle on luvattu lämpimiä, aurinkoisia ja KESÄISEN tuntuisia kelejä! Shortsit ja T-paidat esiin, kuusamolainen ottaa aurinkoa, kun lämpöä on päälle +14 astetta. ;) Kertoo kyllä selvästi sen, että täällä on kesäkuuhunkin asti Rukan rinteet auki, tällä vauhdilla heinäkuuhunkin kohta...
Mosse vain ei oikein ensin pitänyt käytännöstä. Se oli suorastaan ahdistunut kahden ensimmäisen päivän ajan, kun joutui "pienempään" tarhaan, eikä päässyt vapaasti liikuskelemaan, vaikka kyllähän kentälläkin tilaa riittää. Onneksi Mosse sitten hyväksyi pian väliaikaisen kohtalonsa ja nyt se on kentälläkin ihan tyytyväisenä pollena. Laidunkin tosiaan päästiin kalkittamaan tämän viikon alussa kahtena iltana. Ihan käsipelin äiti ja isä levittivät kalkkia päälle 20 säkkiä ja jokainen säkki painaa 40 kg. Huhhuh! Ei ole helppoa maalla ährätä ilman kaikenmaailman maatalouskoneita ja traktoreita. Meidän hevostelut sujuvat ihan käsipelillä. ;) Paitsi kentän huolto on  asia erikseen, siihen hommaan ei kun kunnolla pysty ilman naapurin traktoria, lumilinkoa ja lanaa. Kuitenkin, laitumelle levitettiin kauttaaltaan siis kalkkia, joka estää rikkaruohoja kasvamasta ja valtaamasta ja samalla pilaamasta laidunta. Myöhemmässä vaiheessa aiomme vielä levittää kunnon hevosheinän siemeniä laitumelle itämään. Nyt pitäisi Mosselle tulla kunnon laidun täksi kesäksi!

Vappu meni jo ohi, eikä sen kummemmissa merkeissä. Kotona oltiin, herkuttelin ja join limsaa sekä vähän simaa, koska sitä ei ollut paljoakaan. Vappupäivän ratsastelut sujuivat koleassa räntäsateessa... Ei tuntunut kovin kivalta naamataululla kovat pisarat Mossen selässä! Meidän ratsastelumme on ollut nyt nämä muutamat edelliset päivät yhtä juntturointia... Siis älytön, miten se jaksaa alkutunnista kokeilla viimeiseen asti, kunnes se sitten antaa periksi ja sitten päästään lopputunnista tekemään töitä kuta kuinkin paremmissa merkeissä. Mutta tänään Mosse sitten taas kulki kuin unelma! <3 Alkutunnista se ei kyseenalaistanut tahtoani kuin vähän aikaa. Sen jälkeen pääsimme tekemään jo kunnolla töitäkin, ainakin se tuntui ihanan helpolta. Mosse oli todella kevyt pohkeelle ja sain sen liikkumaan hirmu reippaasti ilman, että olisin hiki hatussa joutunut ponnistelemaan. Mosse oli oikein reippaana ja laukatessakin meinasi löysemmällä ohjalla "lähteä lapasesta". Sen verran vauhdikkaalla päällä oltiin. :) Tänään oli siis hyvä ratsastuskerta. Eiköhän se pian ala sujumaan kaikkina kertoina samallalailla... On se Mosse semmoinen hauska persoona!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetähän terveisesi alla olevaan kommenttiosioon!