perjantai 24. toukokuuta 2013

184: Koulut ohi, ainakin melkein!


Keskiviikkona tosiaan sain päätökseen viimeisimmänkin kokeen, jes! Nyt ainakin omat aivoni pääsivät jo sinä päivänä lomalle, ainakin siltä tuntui, kun ei enään tarvinnut illalla alkaa kirjoja aukomaan ja lukemaan oppiaineita. Sen sijaan tässä parin päivän aikana ehdin lukea ihan kirjaa kirjaa, ja tänään sain kirjankin päätökseen. Oi että, miten rakastankaan kirjojen lukemista. Ja mikä parhainta, kevät tulla meni jo ja ulkona oleva maisema alkaa kohta puolin muistuttamaan pikemminkin kesää. Vielä muutamia viikkoja sitten vai peräti vain päälle viikko sitten täällä oli aivan liian kylmää ja kurjaa keliä ollakseen toukokuu. Mutta nyt se aika on ohi, ja muuta en olekaan tehnyt, kuin nauttinut näistä ihanista keleistä!

Mossellekin on tullut kesä. Ruoho on kasvanut jo ihan hyvällä vauhdilla, mutta laitumelle ei ole vielä asiaa vähään aikaan. Vasta tänään uudet kylvämämme siemenet näyttivät alkaneen vihertämään kunnolla, joten tuskin enää kuitenkaan kauaa menee, jolloin nekin alkavat kasvamaan hurjaa vauhtia. Sitä odotellessa olemme Mossen kanssa käyneet parina iltana mussuttamassa heinää viereisellä pellolla ja vähän pihamaallakin. Siis Mosse on mussuttanut, minä en sentään ruohoa ole alkanut syömään. :D Hitsit, miten himona se sitä heinää ahmiikaan, vaikkei se sitä varsinaisesti voi ahmiakaan, kun ei se heinäpelto mikään viidakkokaan ole. Ja olemme vain vähän kerrallaan annettu Mossen totutella taas tuoreeseen ravintoon, semmoinen noin viisi minuuttia tai päälle per päivä.

Kuva otettu viime kesältä.
Mosse muutti asumaan pihattoon, mikä on vain ihan hyvä juttu ja ajankohtakin sopiva, koska kesä tuli. Pihatto on ihanan iso, joten siellä Mosse ainakin mahtuu piehtaroimaan kunnolla (mitä se ei kyllä ole tehnyt nyt yhtenäkään yönä, koska pystyy päivisin ulkona hiekalla pyörimään) ja vaikka kävelemään ympyrää jos siltä tuntuu. Sen takiahan Mosse siis tavallaan jouduttiin pihattoon laittaa yöpymään, kun hirsitallista oli karsinan väliseinä liikahtanut ehkä about kymmenen senttiä, eikä sinne sitten enää oikein voinut hevosta jättää seuraavaksi yöksi. Seinäelementti oli todennäköisesti liikkunut siinä tilanteessa, kun Mosse oli piehtaroinut ja jotenkin tönäissyt tai potkaissut seinää. Mutta parempi niin, että seinä liikkui, eikä hevoselle käynyt mitenkään. Se pitää vain saada korjattua ensi talveen mennessä, koska silloinhan sille vasta on tarvetta. Kesän Mosse pärjää vallanmainiosti tuolla toisessa karsinassa. :)

Ratsasteluissa ei ole mitään protestointia ja jukurointia enään tapahtunut. Mosse on pirteänä poikana jaksanut tehdä töitä. Mutta nyt muutamia päiviä sitten jokin kamalan pelottava otus oli käynyt vierailulla tontin nurkilla... Mosse oli aivan hätää kärsimässä, kun tulimme kotiin. Siis se ei nyt varsinaisesti vauhko ollut, mutta pelokas ja aivan hikinen, eikä se pystynyt muuta kuin liikkumaan edes takaisin kentällä. Jouduimme sitten Mossen viemään hirsitalliin rauhoittumaan, sinne turvalliseen suojaan ja bunkkeriin. Siellä Mosse onneksi rauhoittuikin ja alkoi torkkumaan hyvin väsyneenä, kun koko päivän peloissaan ollut. Ja eihän meillä ole hajuakaan, mikä siellä sitä pelotteli, toivottavasti ei se karhu nyt kuitenkaan. Joten muutamaan päivään Mosse  oli vieläkin aika pelokas, vaikka jo rauhallisemmin mielin olikin, ei se silti oikein syönyt heiniään kunnolla. Vasta tänään sille on taas maistunut kaikki heinät.

Ratsastuksessa tämä pelokkuus on näkynyt sillä lailla, että se oli koko ajan jännittyneessä tilassa. Pää pystyssä ja selkä ei ainakaan ollut pyöreänä, oikeastaan koko hevonen oli kauhean virittyneessä tilassa, eikä se rentoutunut kunnolla edes lopputunnista. Pirteä se kylläkin on ollut ja vauhtia on piisannut aivan kevyesti, joten sen puolesta oli ihanaa ratsastaa, kun kerrankin Mosse lähti kunnolla eteen päin pienemmilläkin avuilla. :) Tuntui hetken ihan eri hevoselta, kun ei ollutkaan lössykkä-Mössykkä, mutta sama polle se silti edelleenkin on. Tänään se tuntui jo omalta itseltään, enään se ei ollut jännittynyt ja keskittyi (vähän) paremmin työntekoon.

Viime kesän metsäretkeä.
Tämmöiset kuulumiset näin kevään alkuun! Kohta loppuvat koulutkin, ajatella, vain viikon päästä ja sitten ollaan virallisesti kesälomalla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetähän terveisesi alla olevaan kommenttiosioon!