sunnuntai 12. toukokuuta 2013

183: Kevättä ei varmaan tule ollenkaan...

On niin kurjaa, koleaa, märkää, sateista, pilvistä, epäaurinkoista ja kaiken kaikkiaan ei ollenkaan keväisiä ilmoja! Miksi aurinko ei voi paistaa ja miksi ilmat eivät voi olla lämpimiä, että tuntisi olonsa ihanaksi tuolla ulkosalla? Okei, on tässä ehkä muutama hienokin päivä ollut välissä, mutta siihen se sitten jääkin. Kevät on aivan älyttömän myöhässä, kun muistelee takavuosia, miten pääsiäisenäkin joskus maa jo vihersi. Ja arvatkaa, kun eilen aamunakin koin järkytyksen katsoessani ikkunasta ulos ja sielläpäs näkyi lunta. Ohut lumikerros oli verhonnut maiseman... Minä en ainakaan tykkää näistä ilmasto-oloista. :D



Mosselle kuuluu ihan hyvää. :) Sen kanssa olemme päässeet kunnolla ratsastelemaan kentällä. Mosse on alkanut toimimaan taas todella kivasti ratsastaessa! Näinä päivinä olen treenaillut muun muassa laukanvaihtoja sarjoina. Edellisenä päivänä ratsastin ja keskityin juurikin vaihtoihin, mutta tällä kertaa en tehnytkään laukanvaihtoja lävistäjällä, vaan päätin kokeilla niitä keskihalkaisijalla. Ensin tulin halkaisijalle ravissa, josta jatkettiin vähän aikaa suoraa ja noin keskivaiheilla nostin laukan. Aluksi teimme muutamia kertoja vain tälläistä, koska halusin saada nostot siten, että hevonen pysyisi suorana koko ajan, eikä lähtisi mutkalle laukannoston yhtedessäkään pientä asetusta lukuun ottamatta. Muutaman toiston jälkeen sain Mossen pysymään suorana ja sitten muutin tehtävää sillä lailla, että tulin suoraan laukassa halkaisijalle ja keskivaiheilla siirsin raviin ja siitä sitten nostin uuden laukan.

Tässä vaiheessa en vielä yrittänyt nostaa toisen puolen laukkaa, eli siis tulin joko oikeassa laukassa ja nostin uudelleen oikean laukan tai sitten tulin vasemmalta kierrokselta ja nostin uudelleen vasemman laukan. Näin sain Mossen pysymään paremmin suorana, ennen kuin aloin tekemään vaihtoja. Sitten muutin tehtävää  juurikin siten, että tulimme laukassa nyt vaikka oikeaa laukkaa ja ravin kautta sitten nostinkin vasemman laukan. Tällä tavoin, kun valmistelin tehtävää osissa, sain Mossen pysymään nytkin suorassa koko ajan. Sitten tultiinkin jo koko halkaisija laukassa ja teimme vaihdon suoraan askeleesta. Siinä oli ehkä ensin vähän haparointia suoruuden kanssa, mutta ei hätää! Sitten kun Mosse tajusi ihanasti, mitä haettiin, alkoi se tekemään vaihtoja niin hienona pollena, kuin voi olla vain mahdollista.

Seuraavaksi tultiin jo sarjavaihtoja sillä keskihalkaisijalla! Laskeskelin, ja ainakin viisi vaihtoa saimme puhtaasti yhdelle pätkälle. :) Ja se jopa pysyi ihan kohtuu hyvin suoranakin! Itsestäni ainakin tuntui tosi kivalta, kun keskihalkaisija on astetta lävistäjää vaativampi ja silti sujui näin mainiosti. Muuten ollaan harjoiteltu myös pohkeenväistöjä, tietenkään Mossen omia pikaspurttailuja unohtamatta. ;) Se on niin ihana, kun se tykkää juosta ja pukitella tarhassaan! Ja sitäpaitsi, sen kunto on varmasti kasvanut, sillä sille ei ole edes tullut hiki niistä omista laukka intervalli-harjoituksista ja se itse asiassa jaksaa jo pidempään revitellä. :D On se vain niin hauskaa katseltavaa ja kuunneltavaa, kun se inisee ja vikisee kuin mikäkin marsu. (Meillä oli siis kolme marsua, jotka pukittelivat ja inisivät samalla lailla, kuin Mossekin...)

Olen suuri ja mahtava Mosse!
Mossella oli muuten kengityskin tässä aivan äsken. Nyt saatiin talvikengät pois alta hokkeineen ja tilsakumeineen! Minä olen tässä taas koko ajan ihaillut Mossen kauniita ja sieviä ja pyöreitä kavioita, kun ne on vaan yksinkertaisesti niin hienot kengityksen jälkeen. :D Hienot ihailun kohteet minullakin...

Ja torstainahan me vielä yhdessä äidin ja iskän kanssa kylvettiin laitumelle heinänsiemenet. Siellä oli mm. Tuukka-Timoteitä ja Riikka-Raiheinää sun muut kaikki heinälajit, jotka ovat nimen omaan hevosten laitumille tarkoitettuja. Eihän me nyt koko laidunta haravan kanssa käyty läpi, ja ei meillä ollut kuin kaksi säkkiä niitä siemeniä. Kävimme ainoastaan läpi ne kuluneet kohdat, kuten tuo talvitarha sekä polut ja Aatun kaivamat vanhat "hiekkakuopat", missä se aina piehtaroi. Muualla kasvaakin vielä kivasti heinä. :) Hienoa kättenjälkeä tuli ja nyt vain innolla odotetaan, milloin siemenet itävät ja kasvavat tarpeeksi, jotta Mosse pääsee mussuttamaan ihanaa vihreää heinää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetähän terveisesi alla olevaan kommenttiosioon!