maanantai 17. kesäkuuta 2013

187: Konfirmaatiopäivä 16.6.2013

Sunnuntai aamuna odotti konfirmaatio Käylän kirkossa. Aamuherätys oli tuntia aikaisemmin ja minne muuallekaan sitä ensimmäisenä mentiinkään, kuin talliin. :D Ensimmäiseksi kävin siis hoitamassa hevosen ulos silloin kuuden aikaan. Mosse oli vähän ihmeissään, että miten sinä näin ajoissa tänne tupsahdit. Siitä se sitten kyllä virkistyi ja alkoi suorittamaan myös omat aamurutiininsa, kuten venyttelyt ja haukottelut. Kun sain aamutallin tehtyä, seuraavaksi oli tiedossa oman aamupalan syönti. Syönnin jälkeen pitikin jo mekko pukea päälle, kun äiti alkoi tekemään kampausta minulle kello seitsemän maissa. Onneksi äiti on ollut parturi-kampaaja, joten saatiin sitten minunkin hiukset kätevästi laitettua ihan täällä kotosalla vähän juhlallisempaan kuosiin! Kampauksen valmistuttua oli aikaa vielä tunti jäljellä, ennen kuin yhdeksän maissa lähdettiin ajelemaan autolla Käylään kello kymmeneksi.

Itse konfirmaatiotilaisuus alkoi kello yhdeltätoista, mutta tietysti kaikilla rippikoululaisilla (ja myös kummeilla) piti olla ajoissa siellä, että kaikki saivat puettua albat päälle. Harjoiteltiinhan me vielä muutaman laulun laulamistakin, jotka sitten laulaisimme kaikkien nähden. Hassua kyllä, minua ei ainakaan jännittänyt lainkaan. Siellä me vain kavereiden kanssa juteltiin ja naurettiin ja oltiin vain rennosti. :D Pian se konfirmaatio sitten alkoikin, ja vaikka se kokonaisuudessaan kestikin pari tuntia, ei aika tuntunut edes pitkältä. Konfirmaation jälkeenhän me sitten lähdimme melko pian kotiin päin ajelemaan. Kotona olimme joskus puoli kahden maissa ja kahdelta alkoivatkin sitten rippijuhlat. Juhlat olivat kivat, kun olin kutsunut muutamia ystäviänikin tänne. Ruokaa oli paljon ja sitä jäi vielä ylimääräistäkin seuraaville päiville. Namnam, kakkua vain mussuttamaan!

Whii kirkossa. :D

Mossella oli tietty juhlapäivänä vapaapäivä. Monet vieraat kävivät tervehtimässä Mossea ja Mossekin piti osalle porukasta esityksen pukkilaukalla kentällä, hehheh. ;) Juhlat saatiin päätökseen joskus puoli seitsemältä, jolloin lähdin suoraa päätä viimeisen vieraan poistuttua talliin ahkeroimaan. Ensin siivosin karsinan, sitten teinkin jo iltatallia ja hain Mossen talliin, kun kello oli jo sen verran. Lahjatkin ehdin avata, jotka suurimmaksi osaksi olivat kirjekuoria, vasta aivan illalla. Rahan lisäksi sain kaksi rippiristiä, korvakorun, rannekorun, avaimenperän ja korurasian.

Harmittaa, kun oli niin kurjaa keliä eikä aikaakaan ollut kauheana, niin ei sitten saatu kunnon rippikuvia edes otettua. Eikä me oltu edes suunniteltukaan tilaavamme ketään kuvaajaa paikalle, vaikka olisihan se ollut kiva ikuistaa. Ilma oli vain sateinen ja siellähän sitten lenteli itikoita, joten Mossellakin oli ötökkäloimi päällä. :D No, ei ne kuvat nyt niin tärkeitä ole ja varsinkin kun aikataulu oli melko kiireinen koko päivän. Mutta kivaa oli ja sentään muutaman kuvan kehtaan tännekin julkaista...



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetähän terveisesi alla olevaan kommenttiosioon!