maanantai 3. kesäkuuta 2013

185: Hellepäiviä ja täplikäs Appaloosa

Koulut loppuivat lauantaina ensimmäinen päivä kesäkuuta. Todistuksen keskiarvoksi sain numeron 9, joten ihan tyytyväinen olen. :) Hellettä on piisannut useana päivänä jo pitkään. Jotenkin tuntuu, että kevät jäi melkein kokonaan välistä pois, kun kesä yllätti ja tuli aivan yhtäkkiä. Joka päivä on aurinko paistanut ja lämpöä ollut varjossa +25 astetta ja enemmänkin. Eilenkin oli +27! Kävin talviturkinkin heittämässä pois ja hyvin tarkeni uida, kun järvien vedetkin ovat jo melko lämpimiä tämmöisen helteen saattelemana. Metsässä on jo mustikat ja hillatkin kukassa. Kesä tuli ja auringosta sekä lämmöstä nautitaan, mutta ei se liika kuumuus aina hevosenkaan kannalta ole hyvä asia...

Mosse on välillä ollut aika tukalana, kun on niin kuuma. Näinä päivinä olemme vieneet aina Mossea sinne hirsitalliin hengähtämään ja levähtämään varjoon, ja onhan siellä tallissa paljon viileämpää kuin ulkona. :) Sinne olemme laittaneet myös Mossen yöksi nukkumaan, kun pihattokin on aivan liian kuuma, jotta sitä sinne voisi laittaa. Kuumuudesta johtuen on Mossella vähän ruokahalu kadonnut, koska syödessään hevonen tuottaa lämpöä, ja tämän seurauksena hevonen syö yleensä vähemmän, kun on kuumaa. On se silti aina syönyt, ja varsinkin yöllä se on malttanut hyvin syödä yleensä kaiken, mutta päivemmällä tuntuu, ettei se jaksa edes laitumella mussuttaa kauan heinää. Ja sitten ne ötökätkin häiritsevät aivan liikaa... Ihan yhtäkkiä eilen niitä tulvahti semmoinen määrä, että meinaa hulluksi tulla! Ei se muu auta, kuin myrkkyjä suihkutella ja levitellä. :D Onneksi ulkona sentään tuulee nyt, niin ei tunnu ilma niin painostavalta ja ne ÖTÖKÄT pysyisi loitolla.

Näinä päivinä olen ratsastanut Mossea vain iltaisin kello yhdeksästä kymmeneen, koska silloin on ilmakin viilentynyt ja Mosse kuitenkin tarvitsee liikuntaa pysyäkseen tyytyväisenä. :) Ensimmäisen kerran illalla, kun otin Mossen karsinasta satuloitavaksi, oli sen ilme kyllä niin huvittava. :D Se ei mahtanut oikein tajuta, että miksi me semmoiseen aikatauluun ollaan "lenkille" lähdössä. Hyvin ja mielellään se kuitenkin on töitä jaksanut illallakin tehdä. Itse asiassa se on vaikuttanut kauhean reippaalta ja laukkaaminen täysiä kentän ympäri oli Mossen mielestä niin kivaa silloin yhtenä päivänä! Kyllä nämä helteet ainakin vielä jonkin aikaa jatkuvat... No, ei siinä muu auta, kuin olla tarkkailemassa hevosen vointia ja viilentää sitä välillä sekä harrastaa iltaratsastusta. Voi, kumpa olisi oma ranta, sinne pääsisi hevonenkin uimaan ja vilvoittelemaan ihanasti!

Aivan oikein, Mossesta tuli täplikäs hevonen!
Yksi päivä Mossesta tuli todellakin täplikäs, kuten yllä olevasta kuvasta näkyy. :D Mikä tämän ilmiön takana on? No vesipisarathan ne. Mosse oli piehtaroinut, ja kun kenttä on niin kuiva, koska sadetta ei ole näkynyt moneen päivään, oli Mossekin niin tomuinen poika. Sitten melko pian sen jälkeen yksi ainoa tummempi pilvi seilasi talon ja tontin yli ja tiputteli harvakseltaan vesipisaroita. "Sade" ei kestänyt kuin muutaman minuutin, pilvi oli vain ohikulku matkalla. Sen jälkeen menin Mosselle syöttämään porkkanaa ja otin kamerankin mukaan, koska ajattelin alkaa kuvaamaan Mossea. Paikalle saavuttuani ihmettelin, että miten ihmeessä Mosselle on täplät ilmestynyt. Ihan nauratti, kun se näytti tuollaiselta ja pakkohan tämä oli ikuistaa. :D Mosse ajatteli hommaavansa uuden kesälookin...


Näiden kuvien otosta on kuitenkin jo vähän aikaa, 25.5 on kuvien päivämäärä. Silloinkin oli jo lämmintä, mutta kuten kuvista huomaa, oli kesä vasta alkutekijöissään. Nyt on jo niin vihreää, aivan kuin olisi juhannus. Puissa on täydet lehdet olleet jo päiviä ja ruohokin on jo pitkää!




Ylisöpöliini. <3
Haukoituuus! Kuvassa minun iki-ihanat kissan raatelemat ja puremat Crocsit.




"Mua vaan vähän vätyttää..."




Ja huomenna olisi tarkoitus lähteä rippileirille... En saanut kuin pari päivää nauttia lomasta ja heti ollaan kiikuttamassa viikoksi jonnekin! No, ei voi mitään. Mosse jää kotiin äidin hoidettavaksi siksi aikaa. Joten blogiinkaan en todennäköisesti pääse päivittelemään, puhelimella aika tuskaisen hidasta varmaan jossakin korvessa yrittää nettiyhteyksiä saada pelittämään. :D Ja niin, eihän minulla edes olisi mitään kerrottavaa tänne, kun en Mossen kanssa viikkoon pääse puuhailemaan.

Ei tässä muuta, loppuun voisin mainita, että nautitaan kesästä, kun voidaan, kaikesta huolimatta! :)

2 kommenttia:

  1. Aika huvittavia nuo täplät :D onko Mossella vieläki nuita täpliä? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eihän ne täplät pysyneet kuin sen päivän, hiekkaa kun olivat. :D

      Poista

Lähetähän terveisesi alla olevaan kommenttiosioon!