maanantai 28. toukokuuta 2012

003: Ensimmäinen päivä töissä.

Mosse sai tänään tehdä vähän töitä. Siis vähän, juoksutus liinassahan ei sitten ole mitään kauhean rankkaa puuhaa. Mosse on edelleen ulkona hieman levoton, mutta hoidettaessa tallissa ja karsinassa oikein rauhallinen. Nyt on alkanut ruokakin, siis kaurat+myslit sekä kuivaheinäkin maistumaan kunnolla!

Niin, eli tänään siis tosiaankin liinattiin Mosse. Mosse on kyllä aivan unelma liinattava! Tottelee kyllä maan mainosti kaikki käskyt, käynti, ravi, laukka. Mossella on totuttu pitämään juoksutusvyötä ja siinä sitten näitä kuminauhoja, että kulkisi oikein päin ja nätisti liinassakin. Ja niinhän se tekee, ja oikein mielellään! Ei me ihan tajuttomuuksien kauan pyöritty tuossa tuota ympyrää, mutta kuitenkin sopivan aikaa. Lopuksi otettiin maasta käsin harjoitteita, kuten pysähtymiset, peruutukset ja sivulle väistämiset. Ihan perusjuttuja, jotta saadaan heti alkujaan hevosen luottamus. Mossen luonne on kyllä niin mahtava, kiltti, nöyrä ja miellyttämishaluinen! Helppo rakastua tähän poikaan hetkessä. Liikutuksen jälkeen Mossehan oli oikein rentona, joten siinäpä oli mainio mahdollisuus vähän hieroa kumisualla pollea. Ja Mosse piti siitä kovin, rentoutui entistä enemmän ja lisäksi haukotteli. Oikein oli tyytyväinen hepo tänään.

Huomenna olisi tarkoitus ratsastaakin, itse asiassa tänään olisi ollut alun perin tarkoitus nousta satulaan, mutta kun aateltiin, että meni niin hienosti nämä maasta käsin jutut sun muut liinaukset, että eiköhän jätetä siihen ja sitten huomenna noustaisiin satulaan!

Niin ja tottakai tuli näitä kuviakin taas räpsittyä. Nyt alussa on niin mukavaa ottaa kuvia kaikesta touhusta, mitä me Mossen kanssa nyt tehdäänkään! Eiköhän tää hillitön kuvaustarvekin ajan kanssa hälvene... 









Heh, ihan pakko tuohon keskimmäiseen kuvaan kommentoida sen verran, että heti ensimmäisellä kerralla virhe! Naru maassa ymsyms, mutta hei, pikkuvikoja! Sekin vain tilannekuva. Ja sitten vielä täytyy kehuskella tuota minun Pikku Myy-huivia kypäräni alla, joka meinasi koko ajan silmille valua... Mutta onneksi hevonen ei välitä, mitä päähäni laitan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetähän terveisesi alla olevaan kommenttiosioon!