sunnuntai 27. toukokuuta 2012

002: Home Sweet Home.

Mosse saapui eilen iltana, olisiko ollut hieman jälkeen kahdeksan, kotiin! Matka sujui hyvin, vaikka olikin ollut pitkä. Puolessa välissä matkaa Mossea oli tarvittu päästää jaloittelemaan eräälle tallille, jonka jälkeen taas noustiin tien päälle. Kaiken kaikkiaan matka sujui joutuisasti. :)

Mosse on heti alkujaan käyttäytynyt hyvin meillä. Eilen iltana tosissaanki päästettiin poika jaloittelemaan laitsalle, ennen kuin veisimme sen talliin. Taisi olla iloinen kun pääsi kunnolla verryttelemään lihaksia ja paikkoja pitkän seisomisen jälkeen! Jonkin aikaa Mosse ulkona oli, onhan nyt jo lämmintä ja valoisat yöt! Tallissakin Mosse käyttätyi hyvin koko yön. Ei riehunut eikä pöllöillyt ollenkaan. Ainoa asia on vain se, ettei tohtinut pojalle edes koko yön aikana maistua ruoka. Ei heinä, eikä vesi. Eikä edes kaurat! Onhan se tietenkin hevoselle "järkytys" kun paikka vaihtuu ja ihmisetkin. Tai sitten Mosse pääsi edellis iltana tuoreen heinän makuun, ja paastosi koko yön, jotta aamulla riittäisi tilaa ruoholle... :D No, onneksi meidän laidun on vielä niin "kitukasvuinen", ettei se sieltä paljoa syötävää saa. Sekin on plussaa, koska se on köyhä luonnonniittylaidun, joten pollen ei aivan kauheasti pitäisi sillä lihoa!
   Tänään kuitenkin päivällä, kun annoin Mosselle päiväkaurat, niin maistui oikein hyvin ja hörisikin vielä kaurantuojalle! Syönnin päätteeksi joi vielä sankollisen vettäkin. Hyvä niin, tänään on muutenkin ollut jo niin lämmin päivä, varjossa +20 astetta! Onneksi sää on myös sopivan tuulinen, ilma on lämmin ja virkistävä kesätuuli tuo helpotusta kuumuuteen.



Yllä oleva kuva on otettu eilen, silloin kun Mosse tuli juuri meille. Sinä iltana Mosse taisi nähdä myös ensimmäistä kertaa poroja! Hyvin hän niihinkin suhtautui, ei pahemmin pelännyt, vaikka pitikin vähän tömistellä maata jalkojen alla häntä tötteröllä. Olisi varmaan halunnut lähteä jopa niiden porojen matkaan, ellei aita olisi ollut välissä! Mutta tulipahan tämäkin asia nähtyä heti ensi kättelyssä, näitä poroja täällä nimittäin riittää! Ja paljon. Ja jatkuvasti...


Tänään tuli mulla paljon räpsittyä kuvia Mossesta, kun päiväkin on niin hieno! Mosse on ehkä jo vähän enemmän kotiutunut, koska on suurimman osan päivästä torkkunut laitumella. Varmaan matkan jäljiltä vieläkin hieman väsymystä jne. Mutta uskon, että Mosse kyllä nopeasti tähänkin paikkaan sopeutuu, on niin hieno ja kiltti hevonen kyseessä!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetähän terveisesi alla olevaan kommenttiosioon!