torstai 7. marraskuuta 2013

224: Iloisesti ravaava otus!

 "Laittakaahan heti viestiä, kun näette Mossen ravaavan..." Tuumasi kengittäjämme eilisen hierontakäsittelyn jälkeen. Tänään koulusta tultuani kotipihalle lähdin ensimmäisenä hakemaan Mossen päiväheiniä. Mosse kun on jo oppinut ruokinta-aikoihinsa, kuuli ja oikeastaan jo tiesikin, mitä tuleman pitää. Se korvat hörössä, päätään muutaman kerran ylös alas heitellen lähti ravaamaan kohti. Ravaamaan. Se ravasi oikein kevyen ja helpon näköisesti. Se ravasi aivan sen näköisesti, kuin mitään jumeja ei koskaan olisi ollutkaan! Minä niin iloisena kehuin ja hymyilin Mosselle, annoin sille heinät rouskutettavaksi taputuksen kera, jonka jälkeen menin sisälle kertomaan äidillekin uutiset. Saman tien sitten lähetimmekin kengittäjälle viestiä. :D

Vuodenaikaan ajankohtaisempi kuva, silti vanha. (Ei tuore otos.)

Aivan uskomattoman tehokasta tuo hieronta, ja hyödyllistä! Ilman sitä Mosse olisi todennäköisesti vieläkin jonkin sortin jumitustilassa. Ei voi olla kuin kiitollinen tälläisille ihanille ihmisille, jotka osaavat auttaa hevosta monen monituisessa tilanteessa. :) Vielä illemmalla käytin Mossea taluttaen tallin edustalla ravuuttamassa yhden pätkän. Ja sieltähän se perässä ravittaa kiputti oikein reippaana ja iloisena. Nyt voi hyvillä mielin pitää vielä yhden vapaapäivän sille ja jo viikonloppuna kokeilla selästä käsin, mitä Mosse tuumaa ajatuksesta.

Vielä tähän loppuun mainittakoon, että ennen karsinaan vientiä harjasin Mossen läpikotaisin, jouhineen päivineen. Harjauksen jälkeen suihkauttelin Mossen karvapeitteen ympäriinsä Show Shine:lla, joka paitsi antaa silkkisen sileän tunteen ja kiillon, auttaa karvapeitteen hyvinvointiin. Nyt tuli Mossesta taas vaihteeksi upean näköinen komistus, enkä malttanut ollenkaan lopettaa hivelemästä sen liukasta karvaa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetähän terveisesi alla olevaan kommenttiosioon!