lauantai 23. marraskuuta 2013

226: Talviturri karvapurri

Joo, tosiaankin voisi olla jo hyvä aika ottaa uudempia sekä tuorempia kuvia Mossesta! Mossesta, joka on kasvattanut upean talviturkkinsa, taidetaan olla ihan ennätyslukemissa! ;) Tosiasiassahan Mosse ei oikeasti edes kasvata semmoista karvaa, että se sillä tarkenisi omin päin. Mutta karvan se vaihtaa talveksi jopa muutaman sentin mittaiseksi paikkoihin, minne loimi ei yllä. Ja näitä paikkoja ovat leuan alus, niskan sekä kaulan yläosa ja koko mahanalusta jalkoineen. Siellä on ihanan pehmeää, Mossen ikiomaa pientä talvikarvaa. Mossen loimituksethan tehdään aivan entiseen malliin, ulos sille laitetaan toppaloimi, aina. Nyt on ollut vielä sen verran "lauhaa", että olemme laittaneet Mosselle sen mustan kevyttoppaloimen. Yhtenä aamuna oli kovempi pakkanen ja tuuli ja silloin laitoimme sille ihan talvitoppiksen. Talliin Mosse ei tarvitse loimea, meidän talli kun on sopivan lämmin ja onhan se parempi, että Mossen karva saa aina yöt hengittää. :) Kovimmat paukkupakkaset ovatkin sitten asia erikseen...

Lumitilanne on nyt juuri sopiva. Ja tällä meinaan lähinnä sitä, että kenttä on nyt oikein mainiossa käyttökunnossa, kun satoi sopivan kerroksen lunta päälle. Nyt ollaankin sitten päästy Mossen kanssa taas liikutushommiin. Tosiasiassa olen hieman ihmeissäni, miten Mossen kunto on pysynytkään noin hyvänä. Eilispäivänä otin ihan tarkoituksella vähän pidempää laukkatreeniä. Ensin laukkailimme kevyesti ja muutamia ympyröitä ja taivutuksia, mutta pääasiassa halusin tehdä pientä kunnonkohotustreeniä. Piakkoin lämmittelun jälkeen ohjasinkin Mossen uralle kenttää ympäri laukkaamaan. Välillä annoin Mosselle ihan pitkät ohjat, jotta sai venyttää itseään kunnolla, välillä taas kokosin ohjat ylös ja vaihdoin suuntaa. Mosse jaksoi tehdä tunnilla hommat loppuun asti hyvin ja se liikkuikin vielä mukavasti, varsinkin ravi-laukka siirtymisissä. :)

Toissa päivänä taisinkin sitten juoksuttaa Mossen liinassa. Aluksi taluttelin Mossea kenttää ympäri alkukäynneiksi ja vasta sen jälkeen laitoin Mosselle kumiohjat kuolainrenkaista sivuille kiinni juoksutusvyöhön. Mosse toimi uskomattoman hyvin, se kuunteli kaikki ohjeet, mitä askellajia halusin. Se teki siirtymiset kuin vettä vaan ja kaiken kukkuraksi se liikkui mukavan oloisesti. Oli Mossekin melko tyytyväinen liikutuksen jälkeen, kun mentiin takaisin talliin ja lopuksi karsinaan heiniä rouskuttamaan. :)
Ja loppuun ajattelin laittaa muutamat kuvat, mitkä otettiin syksyllä, kun aamuinen sumu peitti kaiken alleen...






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetähän terveisesi alla olevaan kommenttiosioon!