torstai 25. heinäkuuta 2013

197: Valmennusten toinen päivä.

Eiliset valmennukset alkoivat samaan aikaan kuin ensimmäisen päivänkin valkut. Paitsi että valmentaja tuli pikkuisen etuajassa (puolisen tuntia), jolloin olin vielä laittamassa Mossea ratsastuskuntoon. Mutta vaikka Maiju tulikin vähän aikaisemmin, sanoi hän, että ihan rauhassa vaan laitat Mossen valmiiksi ja sitten mennään kentälle lämmittelemään. Eilen laitoinkin Mosselle heti suoraan kangetkin suuhun ja niillä lähdettiin liikenteeseen. Aluksi tietenkin käveltiin kentällä alkukäyntejä, joissa pyrin saamaan Mossea heti jo vähän reippaammaksi. Käyntien jälkeen otettiin ohjaa tuntumalle ja alettiin ottamaan kevyttä ravia ja lämmittelemään Mossea siinä askellajissa.

Tälle valmennuspäivälle Maiju oli keksinyt meille vähän muutakin tekemistä. Harjoittelimme pohkeenväistöjä, muutamia laukanvaihtoja, laukan väistättämistä takaosalla uraa pitkin ja sen kaltaista jumppaa. Mosse toimi koko tunnin aikana hienosti, vaikka varmasti raskasta vähän olikin, kun pitkän tauon jälkeen alettiinkin treenaamaan kankien kanssa ja vieläpä kaksi valmennuspäivää putkeen! Joten, kyllähän Mosse vähän juntturoi sitten siinä vaiheessa, kun välikäyntien jälkeen alettiin uudestaan laukkahommiin. Sitä ennen vain laukkailtiin kentän ympäri ja lämmiteltiin laukkaa askellajissa. Ja juntturointihan oli sitä, että "En liiku. En nosta. En laukkaa. Tästä saat!" *Potkaisi takajalalla kauas taakse ja oli heittävinään minimaalisen pukin.* Mutta ei siinä mitään, lopulta Mosse kuitenkin taas alistui tyäntekoon ja hommat jatkettiin kunnialla loppuun asti. Mutta varmasti ymmärrän, että Mossellla saattoi jo vähän vätystää. :D

Valmennusten jälkeen, jotka vähän venyivät Mossen juntturointi tuokion takia, käytiin kävelemässä takapellolla mutkin loppukäyntejä. Valmentajalla oli koira mukana, ja kun kierrettiin parkkiin pysäköityjen auton ja tietysti koiran, joka oli kiinnitetty, ohi, Mosse oli varmaan mielissään. Mosse niin rakastaa koiria! Äiti lähti mukaan takapellolle kävelemään ja otti muutamat kuvat. Siellä Mossella tuli kaamea pissihätäkin, joten sinne se sitten teki tarpeensa. Lopulta lähdimme takaisin kotipihaan päin metsän läpi. Siellä kävin tallissa purkamassa hevosen varusteistaan ja sitten mentiin talomme kodinhoitohuoneen ikkunan alle suihkuttamaan Mosse letkulla puhtaaksi hiestä. Mosse on aina antanut suihkuttaa itsensä, mutta nyt se selvästi nautti siitä suunnattomasti! Se seisoi kuin tatti, eikä yrittänytkään livistää mihinkään. :D Suihkuttelun jälkeen Mosse meni laitumelle mussuttamaan.

Nämä valmennukset olivat ihan huiput ja kun on niin hyvä valmentajakin! Saatiin Mossen kanssa paljon irti näistä valmennuksista ja opin ihan hirveästi tämän uuden asian kanssa. Tästä on hyvä jatkaa. ;) Loppuun vielä kuvat ja videoita alan tässä hyvin lähitulevaisuudessa tutkimaan tarkemmin ja tekemään jonkinmoisen videon.



Sitten suuntana takapelto loppukäyntien merkeissä!

Mosse puksuttaa menemään eteen päin ja minä katselen takamaisemia, öö miksiköhän? 


Mossella jäi kankivaihe päälle, ei se koskaan ennen ole noin hienon näköisenä seissyt! ;)



Videolta kaapatut muutama kuvaa Mossen hienoista omista balettiliikkeistä. :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetähän terveisesi alla olevaan kommenttiosioon!