lauantai 14. syyskuuta 2013

212: Matelijanäyttely

Ihan pakko on nyt sitten tännekin fiilistellä, miten tänä päivänä kävimme äidin kanssa tutustumassa Matelijanäyttelyyn! https://www.facebook.com/Matelijanayttely?fref=ts . (Käykäähän ihmeessä tsekkaamassa facebookista!) Onko kellään muulla kokemusta samaisesta näyttelystä? Näyttelyhän on kiertänyt paikkakunnalta toiselle ja niin edelleen.

Mutta siellä sain koskettaa ja pidettyä käsissäni elämäni ensimmäisen kerran käärmettä sekä liskoa. Minä olen aina ollut aivan hullaantunut kaikkiin eläimiin, ja tarkoitan ihan kaikkiin. Pienestä pitäen olen katsellut kaiken maailman eläintarhaohjelmat ja ollut aina kiinnostunut kaikesta, mikä liittyy eläimiin. Ei olisi suurikaan ihme, jos joku päivä löytäisinkin itseni eläintarhan työntekijänä... Mutta takaisin näyttelyyn. Minun mielestäni näyttely oli todella mukava ja hieno, siellä oli paljon eri käärme-, lisko- ja hämähäkkilajeja, jotka kaikki olivat mielenkiintoisia. Suurimmiksi suosikeiksi tulivat silti iguaanit, joita näyttelyssä oli kolme kappaletta. Kaksi isompaa ja hieman rusehtavampaa sekä yksi pienempi ja paljon vihreämpi hyvinkin aktiivinen iguaani. Niiden touhuja oli tosi mukava seurata! Iguaanien lisäksi suosikeiksi pomppasi kuristajakäärmeet!

Iguaani.
Jo heti näyttelyn alkuvaiheessa sain käsiini pienen, ehkä noin parikymmentä senttisen nuoren boakäärme vauvan! Se oli todella suloinen, lämmin ja niin pehmeä, aivan kuin samettia. Tuntui kivalta, miten se kiemurteli kättä pitkin. Näyttelyssä oli todella mukavaa se, kun ihmiset saivat välillä käsitellä näitä suurenmoisia matelijoita, toiset ihan vapaaehtoisesti ja toiset taas yllättyneinä, kun näyttelynjärjestäjä laski käärmeen toisen kaulalle. :D Mutta siitä vauvaboasta vielä sen verran, että se oli kyllä maailman suloisin! Jo tässä ajassa olen ehtinyt ottaa netistä selkoa, minkälaista olisi omistaa käärme... Kyllä, aivan oikein, haaveilen omasta kuningasboasta! Ne eivät ole edes kovin kalliita ja niiden hoito olisi mukavaa ja helppoa. Ne tarvitsisi syöttää  aikuisena vain 2-4 viikon välein, poikasta useammin. Käärmeen touhuja olisi hauska seurata ja sitä olisi kiva käsitellä. Luin jopa netistä, että ne pitävät saunomisesta ja suihkussa käymisestä. Siispä käärme kaveriksi löylyihin vaan!

Kuningasboaan ihastuin sen takia, kun niiden luonteen kerrotaan olevan lempeä ja helppo käsitellä. Sen kanssa tulisi myös sitten helposti toimeen, kun se aikuisena kasvaa 2-3 metrin mittaiseksi. Luonnossa boat kasvavat suuremmiksi, jopa nelimetrisiksi, mutta vankeudessa ne jäävät yleensä pienemmiksi. Boa saavuttaa täysinäisen mittansa vasta 7-vuotiaina ja naaraat kasvavat koiraita isommiksi...

No mutta, tähän loppuun laitan vielä parhaimmat kuvat, mitä näyttelystä sain otettua. Meidän digikameralle oli suuri este terraarioiden verkko, joten vain osa kuvista onnistui. :D Näyttelystä vielä sen verran, että oli ihan huippua, kun sain mahdollisuuden päästä livenä näkemään nämäkin otukset. Tykkään!

Siinä se pikkuinen boavauveli on. < 3


Hurjan näköinen otus!

Luulisin, että tämä on vihreä puupyton. Todella upea laji!


Lisää iguaaneja.


Pikkuinen ja vikkelä geggo.

Kaunis lisko!

Tämä myös.

Iso, karvainen hämähäkki.

Vedessä luikerteleva käärme.

Kuningasboa, joka sattui myös olemaan sen pienen boan isä.


Toinen jättiläiskäärmeistä. Upean värinen!


Vihreä ja suloinen iguaani!

Pitkä häntä auttaa tasapainoillessa puiden oksilla! :D
Olenko ainoa, vai miksi minulla tulee niin dinosaurus mieleen tästä? :D
Tänään oli myös ihan nätti päivä, kun aurinkokin ehti paistaa pilvien lomasta jonkin aikaa. Syksy on saapunut jo aika päivää sitten, ruska on vallannut maiseman. Matelijanäyttelyn jälkeen kun tulimme takaisin kotiin, otin kissat pihalle ja päätin ottaa niistäkin kuvia, jotka myös onnistuivat ihanasti! :) Tuli suloisia kuvia, kun kissat kirmaili pudonneiden lehtien seassa. Kissojen kuvaamisen jälkeen menin myös Mossen luokse, joka torkkui sillä hetkellä hiekkakentällä. En lannistunut, vaan menin kamera kanssa yrittämään saamaan muutaman onnistuneen kuvan, edes muutaman. Hyvin kävi, Mosse heräsi ja sain kuin sainkin muutaman todella kivan kuvan Mossesta. Kauaa Mosse ei ollut poseerauskelpoinen, se haukotteli jonkin aikaa, sitten se käveli suoraa päätä pahki kameraan (linssilude) jonka jälkeen se lähti laitumelle kynimään olematonta ruohoa. Se kun on jo syönyt sieltä oikeastaan kaiken! :D  Mutta huomenna vasta lataan ne kuvat sitten tännekin nähtäväksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetähän terveisesi alla olevaan kommenttiosioon!