torstai 12. syyskuuta 2013

211: Rokotustauko

Sitten viime tiistain Mosse on ollut liikutusvapaalla, nyt jo pari päivää ja on vielä seuraavatkin pari. Vasta sen jälkeen otetaan muutama päivä kevyesti liikuntaa, ensimmäiseksi varmaankin vain rento ja melko lyhyt kävelymaasto ja sen jälkeen jotain muuta kevyttä. Mosselle annettiin siis tiistai-iltapäivänä sen aikaisemman rokotteen tehostus, jonka vuoksi ollaankin sitten "rokotustauolla". Rokotus sujui täysin moitteitta ja palkaksi Mosse sai leipäpaloja, joita myös eläinlääkärin mukana olleen nuori poika syötteli muutaman leivän hepalle. Nyt ei sitten ole taas huolta Mossen rokotuksista pitkään aikaan, vasta seuraavan kerran keväänä. Nyt olisi vain ajankohtana kengitys, ihme ja kumma, kengät ovat kyllä tosiaan pysyneet jalassa kaiken aikaa, mutta onhan tästä jo ne pari kuukautta vierähtänyt. Mossen kaviot kasvavat kauhean hitaasti, eivätkä ole nytkään edes ylipitkiksi menneet. Onhan ne tietty levinnyt pyöreämmän muotoisiksi kuudensadan kilon painon alla ja haperon kavionlaadun vuoksi vähän reunoista lohkeillut, mutta muuten hyvässä kunnossa.

Ollaan vaan tässä pähkäilty, että mitäs me keksitään laittaa Mossen kavioiden alle nyt, kun on syksy ja ei enää mene kauaa, kun saattaa tulla huonot ja jäiset kelit. Nyt on jo syyskuu ja viime vuonna maa jäätyi lokakuussa. Tuskin hyvää laittaa enää normaaleja kenkiä, ajateltiin laittaa hokkikengät, muttei sentään vielä hokkeja. Hokki-reikien paikalle laitettaisiin tulpat, jotka olisi sitten helppo ottaa pois, kun hokeille tulee tarvis. Siinäkään ei olisi mitään järkeä, että Mossella olisi hokit alla vielä hyvillä keleillä. Nythän on ollut aivan mahtava syksy, ei ole satanut ja päivällä on ollut melkein yhtä lämmintä, kuin kesäpäivinä konsanaan. Mosse on saanut olla päivöt kaiken aikaa ilman loimea ja kerätä D-vitamiinia talteen auringossa torkkuessaan. Öisin on vain ollut välillä kylmempää, muutamia kertoja on käynyt hallakin kyläilemässä.

Mosse asuu vielä pihattotallissa ja kylminä öinä olemme pukeneet sen ylle fleece-loimen, jonka alla se pysyy kyllä lämpimänä. Ja muutenkin pihattotallissa on niin ihanan lämmin (ja ihan oikeasti siellä on lämmin!), kun  ovet laitetaan illalla kiinni ja Mosse jää sinne yöksi lämmittämään karsinaansa! Se fleece-loimi, mitä Mosse on nyt käyttänyt, on niin älyttömän ihana ja upea! Se näyttää niin lutuiselta Mossen päällä, vai pitäisikö sanoa toisinpäin, että Mosse näyttää niin lutuiselta se päällänsä. Oli miten oli, kyseessä on siis se musta Valence Checkin -loimi, missä on ruskearuutuiset reunukset valkoisin ja ruskein kaistalein jne. Kyseessä siis tämä loimi! Tuo loimi päällä Mosse näyttää niin jalolta ja hienolta ja samaan aikaan Mosse näyttää hoikalta ja sporttiselta. :D Mosse on muutenkin nyt kyllä hyvässä kunnossa, ei ole liikaa ylimääräistä masua olematta siltikään laiha. Mutta joka tapauksessa, tuo loimi on ehdottomasti ykkönen ja lemppari!

Aasi mikä aasi, silti niin hulvattoman näköinen! :D

Taitaa olla jokin tilannekuva.
Möhköfantti. <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetähän terveisesi alla olevaan kommenttiosioon!