sunnuntai 22. syyskuuta 2013

215: O.T.E Hieronta

Torstaina Mosselle olikin suunnitteilla hieman erilaista touhua. Nimittäin tuttu kengittäjämme on vastikään käynyt hevosten O.T.E Hieronnan kurssin, joka toisin sanoen on lihaskalvojen venytystekniikka, jolla helpotetaan erilaisia kiputiloja. Ajattelimme, että tottahan toki me Mosselle otetaan tälläinen tilaisuus käyttöön, kun on mahdollista! Käsittely on yleensä kolmikertainen ja seuraava käsittely ensimmäisestä tehdään parin viikon sisään. Käsittelykertojen jälkeen  hevonen saattaa pysyä puoli vuottakin siinä kunnossa, ennen kuin hommaa olisi tarvis toistaa. Käsittelyn jälkeen on hevosella pidettävä pari lepopäivää, ja niin myös teimme Mosselle. Torstaina kun käsiteltiin, perjantain ja lauantain Mosse oli vapaalla. Kävimme vain mussuttamassa viereiseltä pellollta viimeisiä syksyisiä heiniä sekä harjailin ja rapsuttelin Mossea.

Jonkin verran opin käsittelyn aikana tajuamaan, mistä hommasta tässä oli kyse, mutta tietenkään en osaa kertoa siitä täydellisin termein. Joten, siksipäs kaikki halukkaat voivat tutkia asiaa netisä lukemalla, esimerkiksi tästä linkistä: http://www.hevilo.fi/OTEhieronta.htm. SUOSITTELEN, että luette ihan aikuisten oikeasti tuon linkin, jotta tajuatte asian. :D Joka tapauksessa, kyse on hevosen lihaskalvoista, joita hellävaraisesti ja pienin liikkein hierotaan jolla lihakset saadaan rentoutumaan ja jolla on vaikutusta hevosen koko elimistöön. Käsittely tehdään sen takia kolmessa osassa, koska hevosen aineenvaihdunta lähtee liikkeelle ja joka voisi muuten saada voimakkaan reaktion aikaan.  Toistan, lukekaa linkistä, koska ei minun ole mitään järkeä niitä kaikkia asioita tänne kopioida!


Ensimmäisellä kerralla käsiteltiin Mossen takaosa. Huomioitavat seikat olivat takajalkojen alempien lihasten kireys sekä selän nikamien pienen pieni "kohoaminen" lautasten edessä. Omat aivot lyö nyt ihan tyhjää, enkä parempaa kuvausta saa aikaan. Syynä yksinkertaisesti se, että jossain on/oli pientä jumitusta lihaksistossa, jonka vuoksi näin on käynyt. Mutta korostan, ja aivan kuten kengittäjäkin korosti, ei kyse ole mistään suuremmasta. Joten ei tarvinnut olla huolissaan, vaikka ensin ajattelin, että olenpas minä surkea hevosen omistaja ja ratsastaja. Mosse-parka! :D Joten tätäkin käsittelyä voisi vain kutsua hevosen hyvän kunnon ylläpitämiseksi, joka auttaa ja ehkäisee lihaksistossa ilmeneviä ongelmia.

Mossekin nautti  käsittelystä aivan silmittömästi! Mossella on aina ollut edellisten omistajienkin aikaan kaiken maailman hieronat ja akupunktiot, joten senkin vuoksi Mossekin nautti, vaikka ensin välillä ihmettelikin, että mitä tässä oikein tehdään.Lopulta Mosse rentoutuikin niin paljon, että polvetkin alkoi ihan notkumaan. Yhdessä vaiheessa Mosse auttoi myös itse itseään, kun venytteli koko selkärankansa kaulaansa myöten suoraksi. Se oli niin hauskan näköinen! Tästä käsittelysta on varmasti apua ja ensi kerralla otetaan käsittelyyn kaulan lihaksisto ja etupäätä(kin?). Kuusamo kun on kyseessä, ei tänne noin vain saa kaiken maailman hevosten homeopatioita. Jos vain pystyisikin kaiken maailman hierojat kutsumaan kotiin, sen kyllä tekisin, jotta Mosse pysyisi superhyvänä!

Nyt käsittelyn ja vapaiden jälkeen Mosse on ainakin käynnissä kävellessä astunut etukavion jäljen yli noin 10 cm takakaviollaan. Ainakin omaan silmään katsoen Mossen takajalat astuvat mielestäni pidemmälle eteen. :) Ja innostuihan se taas tänäänkin juoksemaan laitumella kunnon spurtteja, vaikka aikaisemmin päivällä käytiin tunnin kävelymaastolenkkikin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetähän terveisesi alla olevaan kommenttiosioon!