sunnuntai 8. joulukuuta 2013

228: Joulukuu, pakkanen ja kuulumiset!

Jo kahdeksan päivää sitten sain avata ensimmäisen luukun, mistäpäs muustakaan, kuin suklaajoulukalenterista! Tänään on jo siis joulukuun kahdeksas päivä, jo viikko on vierähtänyt joulukuisissa tunnelmissa. Meidän sääolosuhteisiin kuulu tällä hetkellä lunta, lunta ja lunta. Lumitilanne on pysynyt samana, mutta silti se tuntuu, että sitä on aivan älyttömästi! Tässä jo jonkin aikaa olen myös miettinyt, että olisipa mukava saada taas vaihteeksi joku kavereistani ottamaan Mossesta viikonloppuna valoisan aikaan uusia kuvia... Vaikka vähän jouluisempiakin tonttuilu kuvia. ;)

Jotain uuttakin kuitenkin tähän elämään. Tänään ollaan kärvistelty kovissa pakkaslukemissa, tälläkin hetkellä taitaa olla samaa päivän huippulukemaa. Vaivaiset -27 taikka -28 astetta! Aamulla sentään oli vähän pienemmät lukemat, olisikohan ollut vain -23, mutta jokatapauksessa silloinkin oli jo liian kylmä, jotta hevonen olisi päässyt päiväksi ulos. Viisaina ihmisinä kuitenkin otin Mossen paksu talviloimi päällä narun päähän pihalle talutettavaksi jaloittelemaan, jotta veri kiertää jaloissakin asti, eikä hevonen vain tönköty karsinassa seistessään. Hyvän tovin, ehkä varttitunnin suuntiin, käveltiin rinnakkain tallin edusta - tontin portti- talli - portti tietä pitkin edestakaisin. Kävelytyksen jälkeen Mosse meni sitten vasta siivottuun ja puhtaaseen karsinaan takaisin oleskelemaan.

Päivällä joskus kahden jälkeen kävin taluttelemassa Mossen uudelleen pihamaalla, tällä kertaa varustauduin kylmää vastaan itsekin hivenen paremmin, ehkä puoliteholla nyt kuitenkin. Kyllä suomalaisella sisulla pakkasen kestää! Nyt jo kovemmissa pakkaslukemissa alkoi aikaisemmin sormia paleltaa, mutta siellä me vain kumpikin käveltiin pihalla. Ja hyväähän se tekee Mosselle, kun ei tarvitse kaiken aikaa tallissa seistä. Varsinkin, kun Mosse käveli oikein letkeästi ja isoin liikkein. Varmasti auttaa siihenkin, ettei jalat kuumene taikka turpoa pelkästä karsinassa seisomisesta, ainakin mitä nyt olen tunnustellut jalkoja, niin hyvänä ovat tämän päivän pysyneet. :) Huomennakin taitaa olla vielä samanlaiset pakkaslukemat ja hevosen ulkoilut jää lyhyempiin sessioihin... Onneksi on lämmin talli, jonne on mukava mennä aina hevoselle heiniä antamaan ja porkkanoita syöttelemään!

Vielä se, että maanantaina Mosse sai kuin saikin uudelleen kavioiden vuolun, kengityksen ja kumitilsat! Nyt on taas hyvä meno hevosellakin ja ompas se ollutkin mukavaa, kun ei ole tarvinnut katsella jumalattoman korkeita jääpaakkuja kavioiden alla...

Laitetaas kissaa vaihteeksi poseeraamaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetähän terveisesi alla olevaan kommenttiosioon!