lauantai 28. joulukuuta 2013

231: Loskan lapiointia + video

Toissa päivänä Mosse oli erityisen avuliaalla tuulella päiväsaikaan, kun kotiväen porukka oli muutenkin ulkosalla lapioimassa pihamaata äkillisen plussakelien saapumisen seurauksena. Tosissaankin nyt on ilmat ja länpötilat olleet kummallisia, tänäänkin satoi ihan vettä. Lunta on silti vaikka muille jakaa, ei se mitenkään pois sula, mutta vähän on huventunut hankien senttimäärä. Eniten ketuttaa taas kentän kunto. Ensimmäisenä päivänä kenttä meni liukkaaksi, toisena se jäätyi kovaksi ja nyt se on aivan loskainen. Tämän vuoden syksy ja alkutalvi on ollut sitten maailman kamalin hevosen liikuttamisen puolesta! Onneksi väliin on sentään mahtunut muutamia kivoja jaksoja, missä on pystynyt hevostakin ratsastamaan käyntitaluttelujen ja liinassa juoksuttamisen lisäksi...

Mutta takaisin toissapäiväiseen. Mosse tosiaankin halusi auttaa rautalapion kanssa touhuilussa. Se halusi auttaa lapioimaan lunta. ;) Mosse on aina ollut pikkuinen vauveli suunsa kanssa, se tykkää näperrellä kaikkea, milloin mutustaa ja nutustaa vanhoja nahkahanskoja, milloin aukaista tallissa kiinni seistessään riimunnarun solmut. Ei kannata erehtyä ulkosalla laittaa hevosta kiinni kovin heppoisin vetosolmuin... Joka tapauksessa Mosse on vain hyväntahtoisesti utelias suunsa kanssa, ei se ikinä näyki eikä pure taikka ole agressiivinen, vain lutuisen suloinen höppänä. Mossesta taisikin olla jokseenkin jännää kannatella rautalapion painoa sen ikiomalla ja vahvalla purukalustollaan. :D Sillä onhan hevosella puruvoimaa.

Lapioon tutustumisen jälkeen olin ottanut taskuun Mosselle porkkanaa mukaan. Ja mikäs sen parempaa, kuin iki-ihanat ja oranssit porkkananpalaset, jotka Mosse sai napsia omaan kitaansa?! Kuitenkin teetätin Mossellakin vähän töitä, se sai luvan venytellä selkäänsä alas päin (vaikka sen se tekeekin lähes joka aamu, omalla kissavenytyksellään! Se on pakko ikuistaa joskus kameralle!) sekä kääntää kaulansa kummankin kyljen puolelle. Tämänkin Mosse on jo oppinut ja venyttelee itseänsä aina kovin mieluisasti, kun palkintoherkkua on luvassa. :)

Videon äänimaailma on ihan omiaan, siitä ei kannata välittää sen kummemmin. 





Tämmöinen se on suurimman osan ajasta, normaali aasi, joka kulkee parhaiten eteen päin
porkkana kepin päässä ja nokan edellä. ;)



Tämmöinen kuuskytsenttinen porokomistuskin pystytettiin talon edustalla joulun alla seisoskelemaan. Vai onkohan
kauris.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetähän terveisesi alla olevaan kommenttiosioon!