tiistai 7. tammikuuta 2014

233: Huoltohommia

Tänään Mosselle oli sovittu tiettyyn aikaan hampaiden raspaus. Ennen raspausta siivosin karsinan, jotta olisi puhdas paikka minne hevosen saisi laitettua hampaiden huollon jälkeen, varsinkin, kun tällä kertaa hevonen siirrettiin heti rauhoituspiikin annettua karsinaan. Viimeksi oli melko hankala saada Mossella otettua edes muutamaa askelta siinä lääketokkurassa, että tällä kertaa ihan suosiolla oli parempi tehdä näin. :) Suusta löytyi kuin löytyikin raspattavaa, joka tuli jo muutenkin huomattua about noin viikko sitten tai sen yli, kun Mosse söi heinänsä hitaammin ja varovaisesti. Olipa sinne suuhun ilmaantunut oikealle puolelle haavaumatkin, mutta onneksi suun haavat paranevat jo muutamssa päivässä ja sitten on suu täysin kunnossa, kunhan odotellaan muutamia päiviä tunkematta sinne suuhun mitään ylimääräistä. (Kuten kuolaimia.)

Heti raspauksen jälkeen kun Mosse sai karsinassa odotella muutamia tunteja, kunnes sen ajatusmaailma taas selkeni ja tarjottiin sille heinää, niin kyllähän se söi entiseen normaaliin tapaansa. Eli olisi saanut parisen viikkoa aikaisemmin tämänkin raspauksen ajoittaa, mutta ei hätä sen suurempi ole. Samalla eläinlääkäri huomasi myös selkälihaksen kireyden sään vasemmalla puolella. Tietysti kerroimme kaiken tapahtuneen, Mossen epäonniset kaatumiset kyljelleen ja peffalleen. Tiedä sitten varma ja tarkka syy, satulakin on kuitenkin mittatilauksena teetätetty ja on sitäkin tullut sovitettua uudelleen pariin otteeseen, toteamuksena, ettei juuri parempaa satulaa voisi edes löytää. Joka tapauksessa eläinlääkäri keksi laittaa akupunktioneulat kyseiseen kireään paikkaan.

Oi, tämmöinen ihana linssilude kesältä!

Tällä kertaa Mosse ei muuten saanut niin tujua lääkeannosta, vaan eläinlääkäri kertoi, että antoi suht kevyen annoksen tai oikeastaan jätti toisen aineen pois, koska Mosse on muutenkin niin rauhallinen hevonen. Siksi siinä samalla ennen raspauksen aloitusta oli hyvä laittaa ne akupunktioneulatkin. Neuloja laitettiin kaksi kappaletta ja Mosse väristeli juuri sen paikan lihasta ja huitoi häntäänsä. Sanottiin, että kun hevoselle, jolle laitetaan akupunktioneuloja tuskin huomaakaan niitä, ellei sitten ole kipua juurikin siiä kohdin. Tämänpä vuoksi toivotaan, että tästä akupunktiosta olisi paljon hyötyä nyt Mosselle. Toki eläinlääkäri suositteli vielä hierontaakin Mosselle. Muuten oli terve hevonen tällä kertaa.

Aloitimme myös tässä ihan muutamia päiviä sitten Mosselle yrttikuurin. Myös Aatun aikaan tuli syötettyä sille normaali terveyttä yllä pitävää yrttiseosta. Mosselle nyt syötämme kevyen puhdistuskuurin. Kyseessä on Better Choisen Bette Condition. Mukavaa ostaa näitäkin yrttejä, kun kengittäjämme ryhtyi jälleenmyyjäksi! Annamme aamulla ja illalla yhden desin verran, ennen syöttämistä se pitää laittaa vähäksi aikaa veteen likoamaan ja ihan vain sekoitamme normaali ruoan joukkoon. Tänä iltana kuitenkin kokeilin, että tykkääkö hevonen tästä oikeasti, ihan vain paljaaltaan? No, Mossehan söi kaiken käsistäni ja oikein mielellään mussutti kaikki yrtit. Joten ainakin makoisa lisä Mossen mielestä ja tuoksuuhan ne hyvillekin, vaikka tässä sekoituksessa tulee kuta kuinkin lipstikkaa muistuttava haju. Ei siinä mitään, lipstikka tuoksuu oiken hyvälle, mutta antaa lihakeittomaisen hajun, joka sekin tuoksuu joka tapauksessa erinomaiselle... :D Hevosethan eivät vain syö lihaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetähän terveisesi alla olevaan kommenttiosioon!