lauantai 11. tammikuuta 2014

234: Lumimyrsky!

Kaksi edellistä päivää lunta satoi aivan järjettömästi ja kaikki kerralla! Samalla tuuli kovasti ja myös tämän vuoksi lumen määrä tuntui kasvavan silmissä. Joka paikka oli aivan tukossa lumesta ja pihallakin oli muutamia sieviä lumidyynejä, lantalaan vievästä ovesta puhumattakaan. (Alla kuvassa.) Siinä sitten oli vähäksi aikaa lapioimista, jotta pääsi taas lantakärryjä tyhjentelemään. :D Samaan aikaan eilen illalla naapuri kävi linkoamassa kentän ja tarhan lumesta puhtaaksi. Ja siinäkin hommassa meni kaksinverroin aikaa kuin tavallisesti! Ja kaikesta muusta puhumattakaan, olihan siellä kylmä ja on edelleenkin, kun pakkanen nytkin on -15 asteen tai enemmän luokkaa ja tuuleekin kovasti ja kylmästi. Mutta onneksi lumisade ja-tuisku loppui jo illalla. Aamulla ulos mentäessä oli kirkas taivas ja tähdetkin loistivat.




 Mosse ainakin oli viisas ja tajusi, miten paljon mukavampaa on seistä pihatossa tuulensuojassa, kuin ulkona lumipyryssä. Tai ainakin Mosse viihtyi ihan rauhallisin mielin katoksen alla syömässä kuivaa heinää lämmikkeeksi. Kannettiin me aamulla sille lämmin vesisankollinenkin pihattoon, mutta se oli jäätynyt eikä siis hoksinut/kelpuuttanut vettä juotavakseen. Onhan sillä myös ulkona se paljukin, missä on vettä ja missä vesi pysyy kädenlämpöisenä, mutta ei se siellä tarhassa viettänytkään aikaa näillä keleillä. Talliin viedessä tarjosimme Mosselle heti ison sankollisen lämmintä vettä ja siellä se kyllä joi. Mossesta tuntuu varmasti ihanalta, kun lämmin vesi lämmittää sitä sekä sisäisesti että ulkoisesti, kun "jäätyneen" turvan kastaa lämpimään vesiämpäriin.

Tänä aamuna ilman kylmyydestä johtuen laitoin Mosselle paksun toppaloimen alla vielä kaulakappaleellisen villaloimen. Luulisi sen siellä nyt tarkenevan, mutta pitää seurata, että kuinka kauan se siellä pysyy lämpimikseen vai pitääkö viedä välillä talliin lämmittelemään. Pakkasen purevuus on tuulen vuoksi melko kylmää, sen olen ehtinyt todeta jo muutaman kerran tänäkin aamuna. Mutta eihän tässä muu auta, kuin selviytyä. Minulla itselläni on kylmä täällä sisälläkin, oli pakko pukeutua lämpimiin vaatteisiin kauttaaltaan ja viime yökin tuli nukuttua kahden peiton välissä... :D Vähän vaan naurattaa, kun suurimmaksi osaksi Etelä-Suomessa ole hitustakaan lunta, täällä sitä on vaikka muille jakaa...  No, pohjoisessahan me asutaankin.




Only in Siberia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetähän terveisesi alla olevaan kommenttiosioon!