sunnuntai 19. tammikuuta 2014

235: Pakkaslomailuja

Ensi alkuun voisin mainita, että päätimme laittaa Mossen nyt kuukauden lomalle siten, ettei sen selkään kivuta eikä laiteta satulaa koko aikana. Jo viikon se on ollut lomailemassa, joten ainakin kolme viikkoa vielä jäljellä. Muuten kyllä koitamme pitää Mossen liikkeessä, lähinnä talutellen maasta käsin sellaisenaan tai välillä Mosse joutuu nostamaan jalkojaan ja venyttelemään selkälihaksiaan, kun olen kantanut maapuomit/matalat kavaletit kentälle. Nyt ollaan päädytty siihen tulokseen, että aika varmasti Mossella on siellä jossain lihaksistossa joku paikka kipeänä tai jumissa. Ensi tiistaina odottaa parempi informaatio, kun saimme tilattua erään hierojan kotikäynnille katsomaan, miltä Mosse näyttää.

Muuten Mosse on ollut oikein pirteä hevonen, onkohan kirpakoilla pakkasillakin ollut osuutta asiaan? Nyt Mosse liikuskelee tarhassa paljon enemmän, kuin ennen sen loman alkamista. Nyt Mosse on taas alkanut kävelemään iltaisinkin talliinmenoaikoihin, mitä se ei tehnyt silloin tässä vähän aikaa sitten. Vaikuttaa siltä, että Mossen lihaksisto on päässyt lepäämään ja vertymään jo pelkästään tämän viikon aikana parempaan suuntaan. Ainakin niin mielissään se tuolla tarhassakin viskelee päätä, pukittelee ja pomppii ylös alas paikoillaan ja ravaa letkeällä askeleella. :) Mutta senkin sitten näkee ajan kanssa, ei tässä hirveästi voi muuta tehdä kuin odotella ja hierotuttaa tuota hevosta.

Aurinkokin on päässyt paistamaan taas pitkän tauon jälkeen, ja kauniiltahan tuolla ulkona näyttää päiväsaikaan. Pakkasiakin on riittännyt, en edes pysy kärryillä, että minä päivinä se hevonen joutuikaan taas olemaan pääsääntöisesti tallissa ja käydä aina vain välissä ulkona jaloittelemassa vai pystyikö hevonen olemaan koko päivän ulkona heiniä tasaiseen tahtiin mussuttamassa. No ainakin tänään se pystyi olemaan vielä ulkona, kun ei lukemat ihan älyttömiksi muuttuneet (mitä ne on ehtinyt tehdä jo tämänkin viikon aikana.) Päiväheinien vientiaikaan Mosselle tuli juurikin tälläinen minihepulikohtaus ja minulle tuli kamala kiirus juosta sisälle hakemaan kameraa, jotta edes muutaman kuvan saisi ja eihän niistä kuvista loppujen lopuksi niin kummoisia edes tullut, mutta muutaman hassun otoksen sain Mossen ilakoinnista. :D






Totaa... Ilme! :D





Sanokoot kukin mitä tahansa seuraavaan, mutta minun mielestäni talvi riittää jo tälle vuodelle. Se kun tulee tänne pohjoisempaan muutenkin aina ensin ja ajoissa ja kappas, päättyykin aina viimeisenä, lunta ja kylmää riittää ja talvi on yksinkertaisesti pari kuukautta liian pitkä täällä päin. Mutta toisaalta, onhan nihkeä ja puhdas lumi parempi vuodenaikoina, kuin märät ja mutalälliset tarhanpohjat... Kaikesta pitää valittaa ja kaikkeen täytyy silti olla tyytyväisenä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetähän terveisesi alla olevaan kommenttiosioon!