keskiviikko 2. lokakuuta 2013

216: O.T.E Hieronta 2

Minun blogi on ollut nyt vähän epäaktiivisemmalla päällä, osittain syyksi sen, kun olen yrittänyt keskittyä lähes tulkoon joka ilta lukemalla kokeisiin aika epätoivoisin merkein! :D Varsinkin, kun viime viikonloppuna tulin flunssaan, niin eihän se järki ole luistanut sitten ollenkaan. Parin päivän ajan olo oli melko voimaton, enkä jaksanut kunnolla tehdä edes osaa tallihommista, saatikaan sitten ratsastaa ja liikuttaa Mossea. Onneksi äiti auttoi tallin siivouksissa sun muissa tallitöissä. :) Kuumetta minulla ei ole koko aikana ollut, mikä on hyvä juttu. Nyt tämäkin kaamea limatauti on alkamassa toivottavasti hellittämään, kunhan ei vain poskiontelon tulehdukseksi muuttuisi... (Taipumusta on, kaksi kertaa aikaisemminkin on näin käynyt...) Olen ottanut muutamia kertoja höyryhengityskylpyjä, ja niistä on ollut apua. Äskeisenkin höyryjen hengittelyn jälkeen olo on parempi, eikä päähänkään enää satu. :) Joten, eiköhän se tästä paranemaan päin ole.

Eilen Mossella oli sitten tämä O.T.E Hieronnan toinen kerta. Tällä kertaa käsiteltiin kaulan ja selän alue.  Ja juurikin tällä kaulan alueellahan Mossella oli havaittu viimeksi jumitusta ja nyt kun alettiin sitten käsittelemään hevosta, alkoi kuule heti pehmenemään lihaksisto, kun lihaskalvot pääsi aukenemaan. :) Mosse nautti ihan älyttömän suuresti tälläkin kertaa, se haukotteli todella paljon ja alkoi nukkumaan silmät kiinni ja hyvä, ettei olisi taas polvet pettäneet ja maahan könähtänyt kyljelleen tutimaan. :D Käsittelyn jälkeen Mossella janotti heti ja sitä varten olimme hakeneet vesisankonkin ihan lähettyville, jotta Mosse pääsi heti varastoimaan veden tarpeensa. Myöhemmin iltaruokinnan aikaan, kun veimme myslit/kaurat Mosselle mussutettavaksi, huomasin sen kaulassa erimuotoisia ja kokoisia kohonneita paukamia, jotka olivat aivan pehmeitä. Kyseessä oli juurikin näiden lihaskalvojen alueet jotka taas tervehtyessään imaisi veden sinne. Tästä huomasikin sen, miten hyvin tämä kyseinen käsittely auttoi! :) Aamullahan näitä nestepalleroita ei enään sitten ollutkaan, vaan ne oli tasoittunut ihan tavallisiksi.

Olisikin kesä... Kaipaan sitä jo nyt, vaikka onhan se kiva että joulukin tulee olemaan välissä! :D

Huomattiin siinä hoidon aikana samalla, että Mossella oli oikeassa etujalassa ihan jänteen yläpäässä enemmän lämpöä kuin toisella puolella. Lämpöero oli aivan selvästi huomattavissa, kun sitä tunnusteli, mutta onneksi se ei ollut erityisen kuuma. Arveltiin äidin kanssa, että tämä olisi tullut viime sunnuntaista, kun hirvenmetsästykset alkoivat ja Mosse kävi vähän kuumana, se juoksi ja kaahaili laitumellaan kauhean nopeaa ja teki tiukkoja kurveja. Nyt syksyn myötä laitumen pohjakin käy liukkaaksi, koska savihan siellä ruohon ja muun kasvillisuuden alla on. Ei se hevonen kaatunut sinä päivänä, mutta varmasti on voinut jotensaki reväyttää jalkaansa pienesti.

No, päätimme sitten laittaa kylmää jänteen kohdalle ja kääriä pintelin ympärille. Hain talon sisältä jääkaapissa säilytettävän kylmägeelipatjan, sellaisen pienen ja juuri sopivan kokoisen. Sen me sitten laitoimme jalkaan ja se sai olla jalassa noin parikymmentä minuuttia, sillä eihän se nyt kauempaa kylmänä pysynyt. :D Sen jälkeen kuitenkin laitettiin patja uudestaan kylmenemään ja pian käytiin toisen kerran käärimässä jalka pinteliin ja antaa kylmän vaikuttaa taas jonkin aikaa. Sen toisen kerran jälkeen jätettiin jalka yöksi ihan silleensä. Aamulla kun tunnustelin jalkoja, ei se oikean jalan jännekään enään ollut ollenkaan sen lämpimämpi kuin toinenkaan. :) Toivotaan, että se olisi sitten tuossa. Nythän Mosselle tulee taas parin päivän pakollinen vapaa päivä muutenkin tuon käsittelyn jälkeen, mutta taas sen jälkeen katsotaan ja aletaan liikuttelemaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetähän terveisesi alla olevaan kommenttiosioon!