tiistai 15. lokakuuta 2013

218: Loppuyksyn tohinaa

Suoraan kuulumisiin, jatketaan siitä mihin viimeksi jäätiin. Poskiontelontulehdus parantui onneksi hyvin antibiooteilla, vaikka äiti onkin kehitellyt teoriansa siitä, ettei tulehdus olisi vieläkään parantunut, sillä minulla on yskä, joka ei varsinaisesti edes ole yskä. Olo on hyvä, mutta muutamia kertoja päivässä tulee kauheita yskänpuuskia. :D Omasta mielestäni minulla ei ainakaan ole enää mitään tulehdusta ja tuo "yskäkin" on jo katoamaisillaan. Myös minun tervehtymiseni myötä aloitin taas Mossen liikuttamisen. Ensimmäisellä kerralla juoksutin poitsun liinassa, missä Mosse kulki kuin yksi ja ainoa unelma. <3 Kun sanoin ravi, Mosse siirtyi oitis raviin. Kun sanoin laukka, se laukkasi. Kun pyysin Mossea käyntiin, se hidasti ja alkoi kävelemään. Joka ikisen siirtymisen se teki aivan niin kuin pyysin ja varsinkin, kun olen harjoitellut liinatessa juurikin ravi-laukka-ravi-laukka nopeahkompia siirtymisiä, Mosse suoritti ne niin hienosti. :)

Seuraavina kertoina ratsastinkin Mossen kentällä, jolloin Mosse oli oikein kivan tuntoinen ratsastaa. Yhtenä kertana Mosse oli oikea laiskimus, kun ajattelin kerrankin kokeilla ratsastaa ilman raippaa. Alkutunnin verkankaan jälkeen en saanut Mossesta mitään irti, joten turvauduin alas-satulasta-risu-käteen -keinoon. Nappasin kentän aidan ali yhdestä pajupuskasta lyhyehkön oksan, jonka jälkeen kipusin takaisin satulaan. Ja mitään ei tarvinnutkaan yks kaks enää tehdä, kun hevonen suorastaan liiteli eteen päin. Tuskin tarvitsi enää edes käyttää pohkeita sillä tunnilla, "raipasta" puhumattakaan. :) Vaikka Mosse nyt onkin liikkunut melko kivasti eteen päin, tuntuu, että minä itse en ole saanut taas itsestäni otetta ratsastaessa, tuntuu, että jotkin aikaisemmin sujuneet asiat tulevat minulta vasta kovan ponnistelun takaa, esimerkiksi pohkeenväistöt tai vaikkapa sitten se, että missä tahdissa hevonen jalkojeni alla kulkee.

Syyksi voisin olettaa sen, kun ratsastuksessa on tullut nyt vähän väliä taukoja. On ollut O.T.E-hierontaa, on ollut sairauslomaa ja nyt vieläpä syysilmojen vuoksi en ole päässyt ratsastamaan Mossea sillä tavalla säännöllisesti ja tosissaan. Tälläinen toiminta näköjään vaikuttaa minun aivoihini, mikseipä hevoseenkin. Mutta hevosethan tarvitsevat aina välillä helpompia jaksoja, jotta nekin jaksavat sitten myöhemmin taas jatkaa työntekoa innoissaan ja pirteinä. Nythän me olemme Mossen kanssa kulkeneet pääasiassa maastossa, viime viikollakin käytiin kaksi kertaa maastossa yhdellä reitillä kävelemässä ylä- ja alamäet läpi. :) Kentälle ei olekaan ollut nyt asiaa vähään aikaan, sillä se lanattiin tasaiseksi ja pantiin käyttökieltoon talven tuloa varten. Kenttä on pakko pitää tasaisena niin kauan, kunnes maa jäätyy kokonaan ja kunnes lumet sataa alas, sillä jos kenttä jää epätasaiseksi alta, siellä ei pääse menemään edes alkutalvesta. Nyt kun kenttä on jätetty tasaiseksi, päästään me sinne kuitenkin sitten nopeammin taas tosihommiin, vaikka nyt joudummekin odottelemaan.

Aivan oikein, täällä on jo satanut lunta ja kylmää on. :D Mossella on ulkona fleecesadeloimi päällä, sillä eihän raasu muuten tarkenisi. Ja vaikkei se mitään kauheaa talviturkkia kasvatakaan, on silläkin nyt päällä kamala karvanlähtö! Tänään harjasin sen kumisualla läpi ja hui kamalaa, miten karvassa kaikki vaatteenikin olivat session jälkeen.


Viime viikonloppuna Mosselle käytiin hakemassa uusi heinäsatsi! 230 paalia, pitäisi riittää toukokuun lopuille saakka... Yllä olevassa kuvassa heinät ovat tosin jo hupentuneet kuorma-auton kopista! :D

Tänä viikonloppuna muuten tapahtuu jänniä. ;) Me olemme Mossen kanssa ottaneet osaa valmennuksiin, joita tulee valmentamaan Vuokko Porthan. Varasimme yksityistunnit kolmelle päivälle! Valmennukset pidetään muutamalla tallilla, mille valmentaja menee ja me menemme yhdelle tallille asumaan Mossen kanssa noiksi kolmeksi päiväksi. Tai no, Mossehan sinne jää yöpymään, minä en sentään. :D Paikka on tuttu, sillä kävimme Aatun kanssa samalla Hannan tallilla yhdet valmennukset entuudestaan. Innolla odottelen valmennuksia, tulee olemaan varmasti kivaa ja Mossekin pääsee näkemään muita hevosia. Eiköhän tuo Mossekin osaa vielä hyvin kulkea valmennettaessa, vähän se vain on pyöristynyt mahansa puolesta, kun on vähemmällä liikutuksellakin ollut... Mutta infoan lisää tänne vielä tämän viikon kuulumisista, eritoten viikonlopusta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetähän terveisesi alla olevaan kommenttiosioon!