torstai 18. huhtikuuta 2013

178: Mr. Mosse Mud

Ei vieläkään ole sen kummempaa päässyt tapahtumaan. Eli kenttä on vielä siinä kunnossa, ettei siellä ainakaan vielä tänään päässyt ratsastamaan tai mitään muutakaan hommailemaan. Ja vaikka tässä ei olekaan ollut kuin maanantaista lähtien näitä päiviä, eli neljä päivää ilman ratsasteluja, tuntuu aivan siltä että tässä on jo ikuisuus vierähtänyt! Mossekin vaikuttaa tavallista pirteämmältä ja on hyvinkin energisellä tuulella tarhassa. Siellä se vähän innostui tänäänkin ja päätä heilutteli ja vähän pomppi sinne sun tänne, vaikkei se varsinaisesti mitään riehunut eikä tehnyt laukkaspurtteja. Mutta Mossenkin käytöksestä huomaa, että se on "ihan vähän energiaa" kerännyt Mossen tasaisesta luonteesta huolimatta. :D

Tänään oli kuitenkin ensimmäistä kertaa niin lämmintä, että auringon lämmön tunsi kunnolla vaatteiden läpi päivemmällä, kun ilma oli hyvä! Kotiin tultuamme otettiin Mosseltakin se musta kevyttoppis pois, kun oli niin lämmin. Mossekin oli varmaan kiitollinen, kun sai elää loppuillan ilman loimea. Ainakin Mosse meni oikopäätä kentän puolelle... Kentältä on lunta jo sen verran paikoitellen sulanut pois, että vain hiekka on enää jäljellä. Hiekkaa, joka on märkää. Ja sinnehän se Mosse sitten meni oikein iloisena öristen piehtaroimaan! Mahtoi tuntua ihunalta, kun pääsi hiekalle pitkän pitkän tauon jälkeen. Oli vaan Mosse sen jälkeen niin mutainen, kun se kauttaaltaan toiselta kyljeltä oli märän hiekan peitossa. :D Siinä ajattelin, että voi ei, nyt on sitten kova homma saada Mosse harjattua puhtaaksi.

Vaan ei se niin kova homma ollutkaan! Ennen talliin vientiä suihkutimme Mossen toisen etukavion yläpuolella olevaa haavaa, niinkuin olemme jo tehneet tässä useamman aamun ja illan. Olemme vain taluttaneet Mossen varustehuoneen eteen ja sieltä haettu letku pihalle ja sillä sitten suihkuteltu. Mosse on niin ihanan hieno poika ja seisoo kuin tatti ja antaa nätisti putsata jalat! Ennen jalkojen pesua tosin ollaan aina annettu turpapesukin. Se on niin hassun näköinen, kun se heiluttelee huuliaan vesisuihkun edessä. Hetken se siinä vain jaksaa veden kanssa leikkiä ja sen jälkeen putsataan jalatkin. Jalkojen huuhtelun jälkeen menimme talliin. Siellä kuivasin jalat pyyhkeellä heti ensimmäiseksi. Sitten aloin harjaamaan Mossea. Ja eihän se harjaaminen kova homma ollutkaan, vaikka hevonen niin likaiselta näyttikin. Kyseessähän oli vain hiekkaa, joka oli jo suurimmaksi osaksi kuivunutta Mossen yllä. Muutamalla harjanvetäisyllä ei jäljellä ollut enää mitään merkkiä likaisuudesta. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetähän terveisesi alla olevaan kommenttiosioon!