perjantai 26. huhtikuuta 2013

180: Voihan huonon tuurin haava!

 Tänä aamuna talliin mentyäni ja normaalit aamurutiinit siellä tehtyäni huomasin, että Mossen vasemmassa takajalassa oli haava. Haava oli melko pitkä, ehkä noin kymmenen sentin mittainen ja sijaitsi jalan etuosalla nivelen kohdalla ja sen yläpuolella. Onneksi haava ei vuotanut enään, vaikkei se vielä täysin umpeenkaan ollut mennyt. Siinä aamulla sitten käveltiin varustehuoneen eteen haavan pesulle vesiletkulla. Huolellisen vesihuuhtelun jälkeen kipitettiin takaisin talliin, jossa laitettiin haavan päälle Animalintex-sidetaitos. Sen päälle laitettiin pintelipatja ja sitten käärin pintelin haavan ympärille. Eipä sille nyt mitään muuta ollut mitä tehdä! Huonoa tuuria sinänsä... Haava on todennäköisesti tullut siis karsinassa piehtaroidessa, esimerkiksi. hokin aiheuttamana. Nyt Mosse on kolmen päivän liikuntakiellossa, koska haava sijaitsee liikkuvan nivelen kohdalla, joten annamme haavan rauhassa kuroutua umpeen, ettei vain aukeaisi! Näin se toivottavasti pääsee paranemaan nopeammin. :)

Mosse ei vain tajua käsitettä liikuntakielto. Se sai taas kauhean laukkaspurtti- ja pukkihepulin ja juoksi kentällä kuin päätön kana ja samalla inisi kuin pikku intiaani! :D Ei se jalka onneksi ainakaan kipeältä vaikuttanut. Niin tosiaan, kun tulin koulusta niin hain Mossen ja huuhtelin haavan ja käärin sen uudelleen, koska entinen Animalintexi oli jotenkin ihmeen kaupalla tipahtanut välistä pois, vaikka koko muu paketti sen jalassa oli yhtä siistin näköisenä kuin aamulla sen tekiessäni! Ja sitten vielä illalla laitoimme kerran uudestaan tuon haavasiteen, koska se irtosi taas Mossen juostua ja pukiteltua niin vauhdikkaasti kentällä. :D Yritin hakea siinä tilanteessa kamerankin. Juoksin kuin hullu, mutta silti en saanut kuvattua videolle yhtään hyvää pätkää, kun Mosse ei enään niin komean näköisenä laukannut ja pukitellut. Hitsit, kun sitä kameraa ei ikinä ole lähimailla niissä tilanteissa, kun sitä kaipaisi...

No mutta näinä edellisinä päivinä päästiin kuitenkin kentällä menemään ja ratsastelemaan koulutreenejä. Siis "treenejä". Mosse on nyt parempaan päin minun ohjauksessani, kun kysyin vinkkejä entiseltä omistajalta. Hän kertoi onneksi minulle käyttöohjeita tuolle hevoselle, ja niiden avulla päästiin Mossen kanssa tekemään paremmin töitä pitkään aikaan! :D Siis uskomatonta, miten se sitten yhtäkkiä muuttuikin taas niin herkäksi pohkeelle ja laukattiin kentällä lujaa vauhtia! Vielä se kuitenkin yrittää vähän junttaroida, varsinkin alkutunnista käytiin vielä tälläkin viikolla vähän mielipidekeskusteluja siitä, miten toimitaan. Mutta kun minä pysyin vain periksiantamattomana ja määrätietoisena, Mosse lopulta alkoi toimimaan paremmin. :)

Mossen ihuna turpaliini. <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetähän terveisesi alla olevaan kommenttiosioon!