tiistai 6. elokuuta 2013

201: Kiiltävän puhdas

Tämänkin postauksen oli tarkoitus ilmestyä aikaisemmin, mutten sitten saanut aikaiseksi sitä kirjoitettua. Siispä tämän postauksen asiat viittaavat toissa päiväiseen, sunnuntaihin. Silloin ilma oli lämmin, oikeastaan voisi sanoa jopa, että kuuma. Astemittari kieppui kahdenkymmenen viiden lukemissa päivän lämpimimpään aikaan varjon puolella ja vieläpä aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta. Nyt on kesäsää meitä hellinyt ihanasti näiden kesäkuukausin aikana! Vielä tämä viikko jäljellä kesää ihan ilmojen, kuin myös lomankin puolesta. Ensi maanantaina alkaa koulu... Ja sateet. Sekä kylmä ilma.

Keskitytään kuitenkin vielä kesäisiin tunnelmiin. Sunnuntaina Mossella oli vapaapäivä, mutta sen päivän suunnitelmana oli pestä Mosse. Ja meinaan ihan kunnon pesua, ei mitään vesiletkusuihkuttelua, mitä olemme kyllä useammankin kerran näiden viikkojen aikana tehneet. Joskus keskipäivän jälkeen, tarkkaa aikaa en muista, hain Mossen ensin kunnon harjausta vaille. Poika oli muuttunut niin tomuiseksi kentän hiekalla piehtaroidessaan. Nyt on ollut niin kuivaa, että aina jos Mosse kävelee muutamankin askeleen kentällä, pölisee se kuin hiekkamyrsky pitkin tonttia. Joten, pienoinen sade olisi kaivattua, mutta YÖLLÄ, ei päivällä. Ensin ajattelin vieväni Mossen talliin harjattavaksi, mutta sidoinkin sen suoraan pesupaikalle kiinni, joka oli tällä kertaa autotallin ovessa, ja harjasin Mossen läpikotaisin ja pyyhin tomut pois. Mosse vain kurkotteli samalla oven vieressä kasvavaa vihreää heinää.

Harjauksen jälkeen käytiin Mosse suihkuttamassa ikkunan alla vedellä läpi, sitten takaisin kiinni oven pieleen. Aloin vaahdottamaan Mossea läpikotaisin pesusienella ja hevosten omalla saippualla. Ensin Mosse oli vähän sen oloinen, että onko aivan pakko? Hetken hyörimisen jälkeen se kuitenkin seisahtui paikoilleen ja seisoi kuin tatti ja antoi oikein kunnolla joka paikan hinkata sienen kanssa puhtaaksi. Ja hyvää vaahdottamis jälkeä tulikin, poni oli hetken aikaa ihan vaalean kerroksen peitteessä. "Saippuavaahto" ehti kuitenkin hävitä siihen mennessä, kun lähdin taluttamaan Mossen huuhdeltavaksi. Vaan mitä kävikään. Mosse ei sanaakaan sanonut ja alkoi piehtaroimaan, kun herran kaviot koskivat hiekkaa. Ei ehditty huuhtelemaan, vaan Mosse ajatteli piehtaroida saippuat yllään. :D Voi sitä. Pika piehtaroinnin jälkeen sitten mentiin huuhteluun, jossa suihkutettiin vedellä huolellisesti saippua sekä hiekka pois.

Seuraavaksi mentiin talliin kuivattelemaan enimmät vedet pois pyyhkeellä pyyhkien. Haimme myös vettä sankoon sekä sienen, millä hinkkaisin vielä kaviot läpi ja puhtaiksi. Ja kavioistakin tuli puhtaammat. Kavioiden pesun jälkeen levitin jokaiseen niistä jonkin sortin hoitavaa nestemäistä kaviorasvaa, joka samalla kiilteli kivasti. :) Ja pitihän sitä Mosseenkin levittää/suihkuttaa vielä loppusilaukseksi ainetta, joka antoi karvapeitteelle suojan, joka hylkii likaa sekä antoi kiiltoa ja liukkautta karvapeitteelle. Ja voi että, miten hieno siitä tulikaan! Nyt se näytti taas kunnon punarautiaalta, kun ei ollut ollenkaan hiekkatomun värinen. Sekä suihkutettu, se jonkin sortin Show Shine, antoi niin hienoa kiiltoa hevoselle ja ihan kuin joukossa olisi kimallellut kultahippusia Mossen seistessä laitumella auringon paisteessa. ;) Harmi vain, että tämä näky kesti vain yhden päivän. Totta kai se piehtaroi, mutta joka tapauksessa Mosse on edelleen puhdas, vaikkei ehkä niin kiiltävä. :D

Näin hienoa jälkeä siitä tuli!


Sillä kutitti. :D



Ja vielä kuva Aatusta, joka kiilsi aina, vaikkei sitä olisikaan oltu pesty. Kiiltokuvapoju. <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetähän terveisesi alla olevaan kommenttiosioon!