lauantai 17. elokuuta 2013

204: Rokotustauko ohi!

Keskiviikkona eläinlääkäri ajoi autollansa pihaamme noin kello neljän jälkeen. Syynä siihen, miksi me eläintohtoria tarvitsimme, oli Mossen kaipaama rokotuspiikki. Mosselle oli tarkoitus antaa ihan normaali rokotus, mutta tällä kertaa kyseessä ei ollut mikään vuosittainen rokotus. Meillä kävi vähän niin, että olimme äidin kanssa epähuomiossa Mossen ostamisen jälkeen unohtaneet antaa tehosterokotuksen tässä joku aika sitten. Eihän me kumpikaan tajuttu sen kummemmin katsoa ja ihmetellä niitä rokotuksia hevosen omasta passista, kun myyjät sanoivat, että kaikki rokotukset on ok. Ja niinhän ne olivatkin, omaa vikaahan se vain oli, kun ei sen kummemmin tutkittu asiaa. No, joka tapauksessa Mossen vuosittaiset rokotukset ovat olleet kunnossa, ja niillähän pääsee jo pitkälle. Mossen sen aikaisilla rokotuksilla ei olisi esimerkiksi kansallisiin kisoihin päässyt, muualle kylläkin. Joka tapauksessa aloitimme rokotusohjelman uudelleen. Tehoste on tässä 3-4 viikon päästä ja vielä sen jälkeen yksi piikki. Keväällä on Mossen rokotukset taas täydellisessä kuosissa. :)

Mutta onneksi pelkästään näilläkin rokotuksilla olisi päässyt suoraan kisoihin, mutta saman tienhän se oli sama aloittaa jo heti se rokotusohjelma, kerta kisoihinkin oli vielä puolitoista viikkoa aikaa. Rokotuksen jälkeen Mossella on ollut muutama vapaapäivä ilman liikuntaa, mitä se nyt on kentällä edestakaisin iltatallin aikaan kävellyt. Vielä tänäänkin sillä oli vapaata, mutta huomenna on tarkoitus lähteä Mossen kanssa maastolenkille. Saattaa olla, että sillä tulee olemaan tavallista enemmän menohaluja. :D Vaikkei Mosse ikinä mikään kaasukalle olekaan ollut. Huomenna suunnitelmissa on siis: "Let's mennään."

Seuraavalla viikolla tuleekin ohjelmassa olemaan kisoihin treenaamista, kisaradan opettelua ja harjoittelua sekä muuta sen sellaista. Vielä ei ainakaan ole iskenyt paniikki tai paniikinkaltaisia oireita/ajatuksia. :D No ei nyt sentään, eihän se nyt niin hurja juttu ole. Oikeastaan odotan innolla sitä tunnetta, minkälainen Mosse on ratsastaa pirteämpänä ja pöhreämpänä. Olisikohan aika unelma? "Kameramieskin" pitäisi saada matkaan jostakin, olisi niin kiva saada paljon, paljon kuvia ja videoita! Itse en pysty siinä tohinassa hevonen koko ajan hyppysissäni kuvia räpsimään, hehheh. Mutta katsoo nyt, jos jonkun kaverin vaikka saisi mukaan värvättyä kameran kanssa? Äiti nyt joka tapauksessa ottaa varmasti muutamia kuvia ja videoi kisasuorituksen, mutta siltikin lisäkamera ei olisi pahitteeksi. :) 



Meidän laidun muuten rehevöityi tämän kesän aikana rikkaruohoilla! Murr... Taisi siankärsämöt tykätä, kun keväällä kalkittiin laidun kokonaan. Myrkyllisiähän ne ei onneksi ole, mutta arvaa vaan kahdesti, syökö Mosse niitä! No ei syö, ja sitten tuo kasvi on vallannut heinän kasvupinta-alaa ja blaa, blaa... Pitäisi kyllä jo seuraavalle kesälle laittaa ihan uusiksi kyntämällä, mutta saadaankohan me sitä aikaiseksi... Ja missä Mosse sitten viettäisi aikansa sen aikaa, kun laidun saisi rauhassa kasvaa ilman, että Mosse olisi tallaamassa ja syömässä sitä kaiken aikaa? Hiekkakentälläkö se joutuisi päivät pitkät seisomaan? No, sen näkee sitten ajan kanssa, mitä asialle tehdään. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetähän terveisesi alla olevaan kommenttiosioon!