tiistai 1. tammikuuta 2013

129: Uusi vuosi 2013

Viimeisimmästä postauksesta on aikaa. Sairastuin nimittäin päivän sen jälkeen mahatautiin, ja olo oli aika heikkona. En jaksanut edes pystyssä pysyä, ilman että päähän koski ja silmissä pimeni, joten äiti joutui hoitamaan tallihommat suurimmaksi osaksi itse niinä muutamina päivinä. Ärsyttää kyllä, kun aina kun on loma, niin silloin pitää tulla sairaaksi! Joten nämäkin kaksi päivää meni "hukkaan", vaikken muualla kuin kotona ole ollutkaan koko aikana. :) Onneksi tauti ei tosissaankaan kestänyt kuin sen muutaman päivän ajan, joten sen jälkeen pääsin hoitelemaan hevosta normaalisti. Ilmat lauhtuivat jo joulun jälkeen, joten hevonen pääsi normaaliin tapaan ulkoilemaan. Ainoa vaan, että heti en päässyt ratsastamaan taudin vuoksi, joten pari päivää Mosse joutui vielä seisomaan vaikka ilmojen puolesta olisikin pystynyt liikuttamaan.

Sitten joku päivä (olisiko eilen ollut)  lähdin ratsastamaan Mossea kentälle. Lunta oli satanut jonkin verran, joten kentällä oli liikaa lunta, muttei se onneksi menoa haitannut. Tässä ihan lähipäivinä me toivottavasti saamme kentältä ja tarhasta lingottua lumet pois. Mosse on vaan nyt niin reppana-heppana, sen kunto taitaa olla ihan nollilla. :D Vaikken minä sillä kentällä mitään hikilaukkatreeniä vetänytkään, eihän niin voisi edes tehdä, kun nyt aletaan taas pikku hiljaa "kuntouttamaan" ja kohottamaan Mossen kuntoa. Ja toivottavasti nyt ei tulisi enää loppukevääksi mitään taukoa tai estettä. Ennen yksikään syksy ja alkutalvi ei ollut Aatunkaan kanssa tälläinen, ei meillä Aatun kanssa ollut kuin viikko taukoa ratsastamisesta kun kenttä meni liukkaaksi. Mutta tämä syksy oli ihmeen hankala, eikä varmasti halunnut olla meille mieliksi.

Eilen lähdin Mossen kanssa sitten hankitreeneille. Lunta oli jo melko paljon, hevosen polviin asti. Joten Mosse pääsi kunnolla lumessa tarpomaan. Suurimmaksi osaksi me kävelimme, mutta ravasin myös aina pätkiä siellä täällä. Hitsit kuinka ihanan isoa ravia se menikään, kun takapellolla mentiin vaikka kuinka pitkään vaan suoraan eteen päin, ja samalla vauhtikin tuntui kiihtyvän ihan hillitysti. :) Ja ei me otettu kuin aina muutama pikku pätkä ravia kerrallaan, muuten sitten käveltiin ristiin rastiin. Mosse toimi koko ajan kivasti, ja se jaksoi jopa mennä vielä eteen päin, vaikkakin se välillä änkeytyi ihan väkisin jollekin samalle polulle, mistä me jo kerran Mossen kanssa mentiin. Mutta kyllä sen huomaa, miten syvässä hangessa meneminen on oikeasti raskasta hevosellekin, loppuvaiheessa kun olin jo palaamassa kotipihalle ja sitä ennen ratsastin pikkupellolla hetkisen, Mosse ei halunnut jatkaa enää. Se pysähtyi siihen kohti, mistä palattaisiin tallinpihalle. Eikä se enää kääntynyt takaisin, ja siinä sitten hetken tappelimme että mihin suuntaan ollaan menossa. :D

Mosse kuitenkin lopulta antaa periksi, vaikka ensin pitää sisukkaasti kokeilla. En käynyt kuin pienen mutkan kävelemässä enään, kiitin hevosta ja sitten menimme pois hangesta. Kyllähän me se vähän päälle 30 minuuttia siellä työskenneltiin, ja hyvää treeniä oli hevoselle ja varsinkin jalkojen nostelulle. Kyllä Mosselle vähän sen jälkeen väsy tuli, vaikkei sillä hikeäkään ollut tullut, mutta kyllä sen näki että se oli tosissaan töitä tehnyt ja oli sen jälkeen hyvin tyytyväisen oloinen. Kyllä Mosse nauttii työnteosta, se on aina niin rauhallisella ja juurikin tyytyväisellä mielentilalla liikutuksen jälkeen, vaikka siis ainahan Mosse on rauhallinen. Mosse on alkanut muuten nakertamaan kuin kirahvi kaikki puut, mihin se ylettää aitojen tällä puolella kasvaviin koivuihin ja kuusiin. Sille pitäisi kaataa muutama puu laitumelle, tai sitten aidata ensi kesänä pikku alue metsää sille. Siellä se saisi viettää aikaansa, mutta ihan olen siitä varma että sen alueen puut ovat ihan kaljuuntuneet sen jälkeen.

 Sitten, uusi vuosi edessä ja vanha takana. Uuden vuoden vietin ihan kotosalla normaalisti. Raketteja emme olleet ostaneet, vaikkei Mosse niistä varmaan välitäkään tuon taivaallista. Ulkonakaan ei näkynyt yhtään rakettia taivaalla, vaikka äänet kuuluivat naapurista. Katsoin vain televisiosta sen Helsingin Senaatintorin ilotulitusohjelman, eikä sekään kyllä mikään erityinen ollut. Yhden jaksoin katsoin Simpsoneita, oli muuten 1. tuotantokauden ensimmäinen jakso? Oli melko hassun näköinen ja kuuloinen Simpsoni-perhe. :D Pienen konetuksen jälkeen meninkin jo nukkumaan joskus ennen yhtä. Mitä sitä turhaan valvomaan, oli uusi vuosi tai mikä muu tahansa juhla tai normi päivä. Koulutkin alkavat taas pian...

4 kommenttia:

  1. Millon teillä muuten alkaa koulut?

    VastaaPoista
  2. Blogissani on sulle haaste :)
    http://suklaalakua.blogspot.fi/2013/01/haaste.html

    VastaaPoista

Lähetähän terveisesi alla olevaan kommenttiosioon!