sunnuntai 5. elokuuta 2012

049: Lauantain kuulumiset + VIDEOT

Lauantaina lähdimme jo aamusta äidin, Tarun, Villen ja Jeminan kanssa patikoimaan Pienelle Karhunkierrokselle. Vaikka ensin oli luvattu sadetta säätilaksi koko päiväksi, ei satanutkaan, vaan aurinko paistoi ja oli lämmintä. Kävelimme n. 8 km, ja 4-vuotias Jeminakin jaksoi hienosti, vaikka matkustikin isän harteilla osan matkasta. Neljä tuntia meillä siellä metsikossa meni yhteensä ruokatauot sun muut mukaan laskien. Pienellä Karhunkierroksella oli paljon kaikkea kivaa ja nähtävää, siellä oli myös niin kesy poro, joka antoi silittää itseään. (Taidan laittaa muutamat kuvat tuolta reissulta erissä postauksessa...)

Patikoimisen jälkeen Taru perheineen käväisi hotellihuoneellansa huilimassa hetken aikaa, kunnes he tulivat meille. Äiti oli tehnyt ruokaa, joten söimme ensin, jonka jälkeen lähdimmekin jo hoitamaan Mosse-poikaa. Varmasti he kaikki olivat iloisia, kun näkivät Mossen ja Jemina varsinkin. Jemina kyseli, ennen kuin oltiin vielä Mossen luona, että: "Muistaakohan Mosse minun nimen vielä?" Ihana tyttönen! Harjasimme ja hoidimme Mossen yhdessä. Ja kyllä minä uskon, että Mosse muisti tämän perheen, vaikkei se sitä niin selvästi ulos päin näyttänytkään. ;)

Jemina halaa Mossea. <3




Kuten ylläolevista kuvista näkyy, Jemina ratsasti Mossella ensin. Jemina oli iloisena Mossen satulassa, ja Mosse kilttinä seuraa vain Tarua, joka kävelee sen edellä. Jemina jopa käänsi ja pysäytti Mossen itse!


Ja sitten Taru ratsastaa Mossea.



Yllä olevasta videostahan te näette kaiken. :)

Tarun jälkeen Ville ratsasti Mossen, mutta sitä ennen vaihdettiin normikuolaimet ja suitset kankikuolaimiin, joilla Ville halusi ratsastaa! Mossella kun ei olla kangilla täällä meillä ratsastettu, niin Mossesta oli tullut vähän raskas edestä, joten kun Ville nyt ratsasti Mossen, joutui hevonen kunnolla töihin, koska hevonen joutui kokoamaan itsensä kunnolla takapäästä alkaen. Ville teki Mossella kaikenlaista, avoja ja pohkeenväistöjä, sulkuja (laukkasulut näyttivät tosi hienoilta!), laukanvaihtoja sekä sarjavaihtoja. Mosse kulki todella hienosti Villen alla, jolla Mosse oli ollutkin jo 5-6 vuotta ja vaikka Ville ei itse ollut ratsastanut kertaakaan sen jälkeen, kun Mosse muutti meille asumaan. Kyllä Mosse muisti, mitä Ville haluaa, kun hän sinne satulaan hyppää!

Vähän oli puhetta, että jos Mossella nyt pääsisi joku ratsastamaan kangilla kerran viikossa/kahdessa, Mossesta ei tulisi niin etupainoista ja se työstäisi paremmin takajaloillakin. Katsotaan, itsehän en vielä osaa kangilla ratsastaa, mutta toivottavasti opin niilläkin menemään, kunhan oikea ajankohta ja opettaja löytyy. :) Mutta muuten kehuivat, ettei Mosse ollut yhtään jäykkä, vaan notkea ja hyvässä kunnossa! 

Siinä Mosse nyt kanget suussa odottaa ratsastajan nousemista satulaansa.
Nyt se Mosse näyttää jo niin hienolta kouluhevoselta!










Oli kyllä todella mukavaa, kun Taru, Ville ja Jemina kävivät täällä Kuusamossa ja meillä! Oli kyllä niin hauska ja mukava päivä. :)



11 kommenttia:

  1. voi kun sulonen toi jemina ! c:
    voisitkohan sä tehdä joku päivä sellasen ihan kunnollisen videopostauksen ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jemina on kyllä suloinen! :)

      Mutta nyt en ymmärrä, mitä tarkoitat "ihan kunnollisella videopostauksella"? Enkös minä juuri tehnyt "kunnon" videot? :D

      Poista
    2. eiei, kun mä tarkoitin nyt vähän eri asiaa. sellasta videopostausta toivoisin, että sä aluksi ehkä vähän höpötät että mitä tänään mossen kanssa aiot puuhailla. jos hevonen nyt olis ulkona, ottaisit kameran mukaas ja kuvaat matkan mossen luo ja takaisin tallille. sitten siinä laitat jonkun kuvaamaan kun sä harjailet ja ratsastat mossen ja kaikkea muuta sellasta.

      Poista
    3. No näin mä vähän ymmärsinkin, mutta ajattelin varmistaa asian. :)

      Poista
  2. Tosi kiva postaus ja oli mahtavaa, kun oli noita videoitakin :) Mosse on kyllä niin hieno poika (::
    Nii, joku videopostaus olis kiva!

    VastaaPoista
  3. Kiva postaus! Ihania kuvia taas kerran :)
    -Riina

    VastaaPoista
  4. Luulen, että anonyymi tarkoitti "kunnon" videopostauksella sellaista videota, missä sinä esiinnyt ja höpötät kaikenlaista ja ratsastat mossen yms.

    Mutta siis ihania kuvia ja videoita, ja kyllä on niin suloinen tuo Jemina! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ja kyllä, teen tuommoisen videopostauksen varmasti tässä joku kerta ja päivä! :)

      Poista
  5. Hieno postaus! Oli ihana käydä moikkaamassa teitä ja juoksuttamassa Mossea :)

    Riikan hoitelut ja ratsastus -videopostausta odotellaan myös täällä :D

    Terveisin: Taru, ville ja Jemina

    VastaaPoista

Lähetähän terveisesi alla olevaan kommenttiosioon!