keskiviikko 29. elokuuta 2012

061: Eilen: Johanna ratsastaa Mossen

Eilen oli siis sellainen päivä, että Johanna tuli läpiratsastamaan Mosse-pojan. Laitettiin Mosselle kanget suuhun, se kun auttaa hirveästi Mossea kulkemaan paremmin takajalat alla ja paino paremmin takapäällä muutenkin. Ja siltä tosiaankin näytti, heti kun Mosse saatiin varustettua kuntoon ja Johanna selkään, "sen ryhti näytti paremmalta". :D

Johanna ratsasteli Mossella aika paljon kaikenlaista. Paljon väistöjä ja avoja käynnissä ja ravissa. Laukkatyöskentelyä ja vähän vaihtoja, taisi Johanna tehdä vielä takaosakäännöksiäkin. Mosse näytti toimivan tosi kivasti ja Johannakin kehui, että Mosse oli hyvällä virkeällä tuulella. Ja näyttäähän Mosse niin hienolta, kun sillä joku taitava ihminen ratsastaa, sehän näyttää koulupollelta, kun on kangetkin suussa! Ensinäkemältähän Mosse ei kuitenkaan ole kovin kummoinen hevonen, jos sen näkee laitumella mussuttamassa. Mosse näyttää vain tosi leppoisalta, ihanalta heppakaverilta, mitä se kyllä onkin. Eli ensinäkemältä Mosse ei näytä huipputason komealta, mahtava ja suuriliikkeiseltä tanssijahevoselta, vaikka Mosse osaakin vaativan tason koululiikkeitä. Sehän tässä onkin, Mosse on ihana luonteinen luttana ja täydellinen perhehevonen, mutta silti tosi taitava hevonen jolla on hyvää kisamenestystäkin.






Tänään sitten kun ratsastin Mossen Johannan läpiratsasteluiden jälkeen, toimi Mosse todella hienosti! Ihan uskomatonta, miten helposti pohkeenväistöt sujuivat kumpaankin suuntaan käynnissä ja ravissa. Tuli kunnon ristiaskeleita ilman, että vauhtikaan olisi hiipunut pois. Pohkeenväistöihin liittyen tein myös eräänlaista harjoitusta, missä ensin menin ravissa väistäen loivalle kiemurauralle, sitten suoristus, laukannosto ja takaisin ravissa väistäen uralle jonka jälkeen taas laukannosto. Toivottavasti kaikki ymmärsivät mitä tarkoitin. :D Mutta Mosse toimi kaikintavoin hyvin tänään, siinä sen huomaa, miten hevosen läpiratsastus on tärkeää!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetähän terveisesi alla olevaan kommenttiosioon!