tiistai 21. elokuuta 2012

057: Puomityöskentelyä

Johannan tunnilla teimme tänään maapuomityöskentelyä, lähinnä sen vuoksi, että Mosse nostelisi enemmän jalkojansa, mutta onhan puomityöskentely hevosellekin mukavaa mielenvirkistystä ja siinä puuhassa hevonenkin joutuu keskittymään miten jalkansa asettelee, että kunnialla päästään puomisarjoista läpi. :D Ja kyllä näki Mossestakin välillä, että se jopa innostui kivasti puomeista ja oikein ryhdisti itsensä ja nosteli jalat ravissa korkealle!

Teimme vähän erilaista harjoitusta, siten, että kentän keskihalkaisijalla oli yhdeksän puomia kolmen sarjassa. Minulla oli aivan pakko piirtää paintilla kuva teille, jotta vähäänkään ymmärtäisitte mitä tarkoitan! Piirros on sitten vain nopeasti kahdessa minuutissa sutaistu, mutta siis kuva on tässä alla: 


Tuollaisella järjestyksessä noita puomeja tultiin, aluksi ihan kevyessä ravissa keskittyen vain pitämääm hevonen oikeassa temmossa ja suorana. Yhdekän puomiahan on aika paljon yhteen pötköön mentäväksi, ja Mosse alussa ei oikein tiennyt miten päin asetettuna olisi pitänyt mennä, ja ekat kerrat tultiin vähän mutkitellen. :D Mutta kyllä se siitä, ja tehtävää muuteltiinkin ajan mittaan vähän, eli joku/osa puomisarjasta muutettiin käyntiaskeleihin sopiviksi, joten siirtymisiäkin tuli tehtyä. Ja sitten myös tehtiin pysähtymisiä tuossa ekan ja tokan puomisarjan välissä.

Johanna sanoikin, että itse asiassa teimme aika haastavia juttuja, koska hevosen täytyi olla hyvin kuulolla ja reagoida nopeasti pidättäviin ja eteenpäin ajaviin apuihin. Varsinkin silloin, kun viimoisten puomien jälkeen täytyi nostaa nopeasti kaarteessa laukka! Mutta hienosti Mosse selvitti kaikki tehtävät, tai siis Mossehan se kyllä osaakin, minähän se olen syypää jos ei joku satu onnistumaan, heh. Loppuun teimme vielä vähän pohkeenväistöjä käynnissä, ja nekin nyt sattuivat onnistumaan ihan kivasti. Mutta kaiken kaikkiaan oli oikein mukava tunti tämmöisen puomityöskentelyn lomassa, ja Mossekin toimi hienosti. :) 


Yllä oleva kuva on vanha, koska uusiakaan en ole oikein pystynyt ottamaan, koska yksin nyt lähellä olen heppailut tuolla, eikä sillä kameralla nyt yhtä aikaa kuvia saa otettua kun ratsastaa... Äiti tosiaan lähti iskän kanssa työreissulle Kurikkaan, Pohjanmaalle, joten kotona on tällä hetkellä minun lisäkseni veli ja mummoni.
Äiti kävi muuten ostamassa Mosselle muutaman uuden tavaran Kauppilan tallin hevostarvikemyymälästä, ja kyllä äiti meni sinne muutenkin vähän tuttuja morjenstamaan ja aikaa viettämään. :) En oikein saanut muuta selvää puhelimessa silloin kun äiti soitti, mutta ainakin hän osti Mosselle uuden riimun, jossa on vähän turkoosia väriä! Sekä uudet kumiohjat stopparein ja sitten ostikohan hän joko pintelit tai...? En tiedä. Mutta kerron tarkemmin, kunhan he huomenna kotiin tulevat. :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetähän terveisesi alla olevaan kommenttiosioon!