keskiviikko 8. elokuuta 2012

050: Edistystä vaiko ei?

Eilen oli Johannan tunti minulla Mossen kanssa. Kyllähän Mosse toimi kivasti, liikkui ravissa ja käynnissä hyvin eteen päin, mutta sitten kun piti nostaa laukka vasempaan kierrokseen tuli vähän erimielisyyksiä asioista. Eli siis laukka ei noin vain noussutkaan silloin, kun ratsastaja halusi sen nousevan. :D Eli, miten tämän nyt selittäisi... Tuota, sanotaanko vaikka näin, että kun pyysit laukkaa nousemaan, Mosse joko nosti laukan tai ei. Ja jos se nosti laukan, se nosti sen niin normaalisti ja nätisti, ja jos sitä ei taas huvittanut nostaa laukkaa, se vaan ravasi eteen päin. Eli tämmöistä, osa nostoista sujui ja osa ei.

Joten, kun ei Mosse oikein kuunnellut tarpeeksi hyvin, Johannan täytyi käväistä Mossen selässä. Siellä sitten aikansa Johanna ratsasteli, ja alkoihan Mosse jo hienosti kuuntelemaan. Sitten kun minä taas nousin satulaan, oli se melko herkällä ja vastaanottavaisella päällä. Aluksi unohdimme laukkahommat kokonaan, keskityttiin käynnissä ja ravissa kokoamaan hevosen energiaa takapäähän, ettei se kulkisi liian edessä. Ja Johannan neuvomisten kanssa koin itse oivalluksia, ja kappas, hevonen työskenteli allani hienosti takajalat alla ja voi että, kuinka hyvältä Mosse tuntui ratsastaessa. Oli niin kevyt edestä ja se liikkui oikeasti eteen päin omalla moottorilla!

Näiden työskentelyjen jälkeen otettiin taas sitä laukkaamista. Nyt ne laukannostotkin alkoivat tulemaan tosi kevyesti, ja Mosse kuunteli lopulta niin hyvin, että tuntui aivan siltä, kuin se olisi nostanut laukat ajatuksella. Samalla teimme eräänlaista harjoitusta, missä tehtiin ravivoltti jonka jälkeen suoraan laukannosto. Tämäkin alkoi jo sujumaan kivasti. Ja Mosse oli laukatessakin todella mukavan tuntuinen edestä ja hevonen liikkui niin kevyen oloisesti eteen päin. Että loppujen lopuksi tämä tunti oli onnistunut, vaikka aluksi meni vähän sähläämiseksi. Ja ei Mosse joka päivä tälläinen ole, toissa päivänä kun ratsastin paljon siirtymisiä sillä nousi laukat käynnistäkin. Mossella vain nyt sattui olemaan tämmöinen hauska päivä. :D Ja onhan se hyvä, että Johanna oli juuri silloin paikalla kun ne "ongelmat" ilmaantuvat, saadaan heti vinkkejä ja apuja niihinkin.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetähän terveisesi alla olevaan kommenttiosioon!