tiistai 14. elokuuta 2012

054: Hyvin onnistunut tunti, + video

Ensin : olen pahoillani, en ole saanut aikaiseksi vielä tehtyä kysymyspostausvideota, mutta kyllä minä sen teen, aivan varmasti! :D Jotenkin ei vain ole tullut sopivaa ajankohtaa sen tekemiseen... Ja koulutkin alkoivat jo eilen, mutta oma arki ei sen kummemaksi muuttunutkaan. Aamuherätys samaan aikaan, eli kello 06:45. Sitten vain vietetään päivä koulussa, jonka jälkeen tulen kotiin ja ratsastan Mossen päiväkaurojen jälkeen, jotka se saa kello kolmen ja puoli neljän välillä. Ratsastelut menevät lähemmäs kello viittä sitten. Eli tällä rutiinilla koko seuraava vuosi meneekin, kunnes kesäloma koittaa!

Mutta tämän päiväiseen Johannan pitämään ratsastustuntiimme kello viiden maissa. Mosse oli heti ensimmäisillä raviaskeleilla tosi hyvän tuntuinen, se jaksoi liikkua eteen päin, eikä sitä tarvinnut pyytää koko ajan eteen päin. Mosse tuntui samaan aikaan todella kevyeltä edestä. Mosse oli tänään kyllä niin hyvässä vireessä, ja jotenkin tuntui siltä, että Mosse itse oikein tahtoi tehdä töitä ja siksi liikkuikin reippaana eteen päin. Ja asiaanhan varmasti myös vaikutti eilinen vapaapäivä, muttei se ennen ole noin hyvällä tuulella ollut vapaapäivänkään jälkeen. :D

Tällä tunnilla keskityimme siirtymisiin. Teimme ihan vain käyntipysähdyksiä, pysähdyksiä ravista, siirtymisiä ravin, käynnin ja pysähdyksien välissä, peruutuksia... Ja kaikki tämä auttaa hevosta siirtämään painoa enemmän takaosalle, jotta hevonen työskentelee takajaloilla paremmin. Ja sen kyllä huomasi, Mosse alkoi jo pysähdyksissä ottamaan kunnolla painon taakse, se oikein kunnolla melkein kuin "istui" takaosalle! Ja samalla Mosse herkistyi pohkeelle vielä enemmän ja kaikki ravinlisäyksetkin onnistuivat kivasti.

Erityisesti harjoittelimme tälläistä harjoitusta, mikä tehoaa laiskempiinkin hevosiin, jos ne tuntuvat kovin nihkeiltä ja laiskoilta: Ensin mennään normaalia harjoitusravia pitkällä sivulla uralla, pitkän sivun jälkeen lyhyellä sivulla otetaan lisätty ravi ja seuraavalla pitkällä sivulla keskiravia. Mennään keskiravilla sen pitkän sivun keskikohtaan asti, kunnes istutaan satulaan, ja sen jälkeen tehdään pysähdys seuraavassa kirjaimessa, meidän tämän päiväisessä tapauksessamme oikeassa kierroksessa kirjaimen H kohdalla, vasemmassa suunnassa kirjaimen E kohdalla. Tämä tehosi Mosseen tosi kivasti, ja reagoikin entistä paremmin apuihin, vaikka muutenkin oli niin mukava ja herkkä tänään. :) Ja laukkaamiset ja laukannostotkin sujuivat tosi kivasti, hevonen oli hyvin kuulolla. Ei tähän muuta voi sanoa, että onnistunut tunti oli tänään!


Ja tähän loppuun vielä yksi videopätkä tunnilta. :)

4 kommenttia:

  1. Ihanan näköistä menoa tuolla tunnilla (:: tykkäsin tosi paljon (: hienolta näyttää (::

    VastaaPoista
  2. Voisitko sä tehdä joskus tässä lähiaikoina mahollisesti postauksen siitä, millasta sun arki on hevosenomistajana nyt kun on koulut alkanu ? esimerkkinä nyt vaikka, että pitääkö sun tehdä aina jotain heti kun pääset koulusta, ja mihin sijotat läksyt ja mihin Mossen ratsastamisen yms (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ideasta, toteutan sen mahdollisimman pian! :)

      Poista

Lähetähän terveisesi alla olevaan kommenttiosioon!