tiistai 5. helmikuuta 2013

144: Johannan läpiratsastelut

Sovimme siis tässä jokunen päivä sitten, että Johanna tulee meille ratsastamaan Mossen nyt sen sijaan, että hän olisi pitänyt tuntia meille. Vaikka Mosse on toiminutkin ihan ookoosti, tuntui se jo ihan siltä, että se todellakin oli pienoisen läpiratsastuksen tarpeessa. Eilen Johanna siis tuli meille. Minä laitoin Mossen valmiiksi, harjasin ja varustin sen, jonka jälkeen menin kentälle taluttelemaan sitä valmiiksi, ennen kuin Johanna tulisi sovittuun kello kuuden aikaan. Varttia vaille kuusi mentiin kentälle ja siellä sitten talutin Mossea kumpaankin suuntaan ja tein vähän mutkittelujakin siinä samalla. Talutin Mossea yhteensä varmaan sen viisitoista minuuttia. Olin ottanut takin taskuun muutamat leivänpalaset, joilla sitten yhdessä välissä taivuttelin ja venyttelin Mossea. Teimme pariin otteeseen kummarruksen sekä sitten niitä ihan perus taivutteluja sivulle. Mosse on muutenkin niin namiperso, että se ihan mielellään näitä temppuja tekikin. ;)

Johannan tultua kun hän nousi Mossen satulaan, aloitti hän tunnin käyntityöskentelyllä. Mossella oli ihan vaan normaalit kuolaimet suussa. Johanna sai Mossen heti liikkumaan käynnissäkin reippaasti eteen päin hyvän tahdikkaasti. Meno ei ollut sen näköistä, niin kuin minulla varmaan useimmiten, että ankkaherra vaaputtaa menemään välillä mitä tahtia tahansa. :D Tunnin aikana Johanna keskittyi kokoamaan Mossea takaapäin paremmin. Eli siis sitä, että Mosse ottaisi takajalat paremmin alleen ja nousisi ylöspäin. Johanna kertoi, että sitten viime kerran Mosse oli hankalampi saada tähän työskentely asentoon. Kauhea itsekritiikki heti päälle: "Se johtuu ihan varmasti musta, ku en mä osaa sitä sillälailla ratsastaa." Johanna keskittyi Mossella tekemään paljon jumppaa, eli voltteja ja isoilla ympyröillä väistättävää efektiä sekä paljon väistöjä. Kun Johanna tarpeeksi kauan teki tätä, Mossehan muuttui ihan silmissä! Sen etupää kohosi jostakin madonkuopasta ja Mosse kulki niin hienosti.

Joten, Johanna antoikin minulle kotiläksyksi alkaa treenaamaan Mossea samallalailla tai että siis keskityn tästä lähin entistä enemmän siihen, että Mosse kulkisi paremmin ns. "peräänannossa". Tämän edellytyksenä paljon jumppaa, eli voltteja ja niitä väistöjä sekä avotaivutuksia. Kyllä se siitä sitten taas muuttuu paremmaksi! Hitsit, miten ihanan näköisesti Mosse liikkuu taitavan ratsastajan alla. Sulkutaivutuksetkin olivat eilen jotain niin kivan näköistä katseltavaa kaiken sen muun lisäksi vieläpä. Laukkaamisessakaan ei ollut ongelmia. Mosse nosti laukat kivasti ja siinä Johanna sitten vähän aikaa laukkasi Mossen kanssa. Onneksi Mossella ei ollut mitään sen kummempaa siitä jutusta silloin, eli taisin olla oikeassa, että ihan pikku juttu se vain onneksi oli. Laukkojen jälkeen Johanna sitten antoi Mossen hetken hengähtää ja otti loppuraveja ja verkkoja. Niiden jälkeen Johanna tuli alas satulasta ja antoi Mosselle muutaman namipalan kiitokseksi. Minä sain sitten taluttaa maastakäsin loppukäynnit kun satulavyötäkin löystettiin. Johannakin niin tykkää ratsastaa Mossella. Kuten äiti sanoi, jaettu ilo on paras ilo! Mossekin vaikutti ihan tyytyväiseltä tunnin jälkeen. :)

1 kommentti:

  1. tuli mieleen että minkä merkkinen satula mossella on? kiva blogi :)

    VastaaPoista

Lähetähän terveisesi alla olevaan kommenttiosioon!