torstai 21. helmikuuta 2013

152: Kysymyspostauksen vastaukset

No comments, what happened since 15.11.2012
But now I finally publish this to you. Hope you enjoy it!


Oletteko miettinyt hankkivanne Mosselle kaveria, kun eikö se kohta ole niin, että hevosta ei saisi yksinään pitää?
- Onhan tuota mietitty moneen kertaan, mutta kun tallisysteemi on nyt vähän siinä kunnossa ettei sinne ainakaan kahta hevosta saa menemään, se kun jo tuli testattua Aatun aikoina.

Joku valmentaja, kenen valmennukseen haaveilet pääseväsi?

- Jonkun taitavan ja kuuluisan ratsastajan valmennuksiin. Kyra Kyrklund voisi olla hyvä vaihtoehto. 

En nyt yhtään muista oletko jo kertonut, mutta täytyypä nyt kysyä, että mitä Mosse syö?

- Mitäkö Mosse syö? :D Tästä tulee erillinen postaus joskus tulevaisuudessa, että saan kerrottua paremmin ja tarkemmin Mossen ruokailusta. :) 

Millainen olisi sinun unelmatallisi?

- Helppokulkuinen, hienot karsinarivit ja upeat karsinat ja käytävät. Valoisa mutta kotoisa ja lämminhenkinen, siisti. Ei silti tarvisi olla mitään uutuudenhohtavaa, mutta sellainen, että siellä täällä olisi jotain mageita pikku yksityiskohtia ja tietysti se, että hevosilla olisi isot karsinat ja paksut kuivikepatjat. Tarhat ja laitumet olisivat suurikokoisia pihattojen kera. Tärkeimpänä asiana pidän käytännöllisyyttä ja hevosten hyvinvointi on ylimpänä.


Mikä on lempiaineesi koulussa?
- Apuaa, en osaa sanoa. Varmaan kielet (englanti, ruotsi, ranska). Matikka on hauskaa myös, äidinkielikin jos aihe on sopiva. Biologia ja terveystietokin osaa olla mielenkiintoista. Kuvamataito oli myös kivaa ja tietty perus kotitalous on mukavaa. Oppii tekemään ruokaa ja leipomaan!


Millainen oli viimeisin todistuksesi?
- Keskiarvo 9.06, eli hyvä todistus omasta mielestäni.

Lempi vaatekauppasi?

- En osaa sanoa, sillä olen ostanut vaatteitani milloin mistäkin ja tilannut netistä. High Way on kuitenkin ehkä Kuusamon putiikeista kauppa, mistä olen useimmiten vaatteitani ostanut.

Oletko syönyt hevosenlihaa? Jos olet, piditkö? (mistä nämä kysymykset tulevat päähäni :D)

- Olen syönyt hevosen lihaa meetwurstissa, en varsinaista hevosen lihapihviä. Kyllähän tuo meeywurstikin menee, En ole niitä heppatyttöjä, jotka eivät voi sietää hevosta syötävän. Jos alkaisin tästä sen suuremman sepostuksen tekemään, taitaisi jo mennä ihan erikseen omaksi postaukseksi. :D

Kun ostitte uutta hevosta päätittekö heti ostaa hevosen vai mietittekö ponia?
- Heti hevosen, koska jo Aatu oli niin hevosmainen kuin vain voi olla. Ei poni olisi ollut ollut järkevä ostos, mikäli halusin kehittyä kouluratsastuksessa haluttuun suuntaan. Jos kouluratsastuksessa vielä pitkälle jatkan, saattaa seuraava hevonen olla vieläkin isompi ja pitkäjalkaisempi ballerina. :D Ja sitä paitsi, ovathan ponit pieniä, ja vaikken mikään hujoppi ole, olen silti kasvanut ponipituuksista ulos jo.

Oletko koskaan pelännyt Aatua tai Mossea?

- Silloin 11-vuotiaana alkuvaikeuksissa pelkäsin sitä, jos lennän Aatun selästä alas. Se kun oli aluksi niin nopealiikkeinen, enkä aina pysynyt kyydissä silloin kun se säikähti jotain. :D Mutta heti pian sen jälkeen kun opin Aatuun, en pelännyt ollenkaan, enkä minä enää alas tullutkaan ja jos tulin, nauroin yleensä vain ja eikun takaisin satulaan. En ole kyllä muuten pelännyt hevosiani missään tilanteessa, aina olen omana mottonani hevosten kanssa ollut, että pelko ei auta mihinkään. Joten, teki hevonen mitä tahansa, itse en ala kiljumaan enkä pelkäämään. :D Saattaahan jokin juttu joskus vähän jännittää, esimerkiksi kun Aatun kanssa alkuaikoina oli lastausongelmia. Totta kai aina silloin jännitti, miten se hevonen tällä kertaa menee vinkkaan yms, mutta jännitys ja pelko taitaakin olla kaksi eri asiaa.

Korkein este Mossella ja Aatulla?

- Aatulla 100 cm, Mossella mahtaa olla se 90 cm.

Oletko hypännyt ilman satulaa?

- Olen hypännyt.

Millainen Mosse on ratsastaa?
- Mosse on mukava ratsastaa, se on taitava eikä yhtään automaatti. Täytyy tehdä kaikki oikein, jos meinaat saada hevosenkin toimimaan. Mosse on rauhallinen ja varma, se ei välitä vaikka traktorin ympäri laukkaisi. Okei, en ole testannut, mutta ei se ainakaan välitä traktorista yhtä aikaa ratsastaessa eikä se maastossakaan välittänyt kun traktori ajoi ihan takaamme ohi noin kymmenen metrin päästä. Mossella vauhtia ei tunnu koskaan olevan liikaa, joskus se on pikemminkin vähän liian laiska. Mosse toimii juuri niin paljon, kuin mitä ratsastaja osaa, ei yhtään enempää. Mutta muuten Mossella onnistuu helposti vaativammatkin jutut, kuten laukanvaihdot ja väistöt, avot ja sulut sekä takaosakäännökset. Sitä täytyy vain osata ratsastaa oikein, jotta hevonen antaa parastaan. :) Itse ainakin olen tyytyväinen Mosseen ja Mossen luonteeseen sekä ratsastettavuuteen.

Kuinka pitkään Mosse on ulkona päivässä?

- Mosse pääsee aamulla kello 07:00 ulos. Näin talvisaikaan Mosse menee karsinaan noin kello 18:00 tai vähän sen jälkeen. Joten Mosse on silloin päälle 11 tuntia ulkona. Kesäisin Mosse menee karsinaan vasta 20:00.

Lempivärisi vaatteissa?

- Lempiväri-kysymykset ovat hankalia! En osaa ikinä vastata tähän, mutta sen voin sanoa, että vaatekaapistani löytyy kaikenvärisiä vaatteita, eli en ole persoona joka pukeutuu vain yhteen väriin, esim. mustaan tai beigeen yms.

Oletko hyvä liikunnassa?

- Kyllähän tuo muukin kunto ja koordinaatiokyky on hyvä ratsastuksen lisäksi. :)

Kenellä ja milloin hyppäsit ekan kerran?

- Ensimmäisen kerran hyppäsin juuri täyttäneeni 11-vuotta kesäleirillä Tritla-issikkatammalla.

Missä koulu aineessa olet paras?
- Apuaa, varmaan kielissä, koska luen englantia, ruotsia ja ranskaa. Mutta matematiikka on myös hyvä aineeni sekä äidinkieli. Rakastan varsinkin tarinoiden kirjoittamista! Oikeastaan koko koulunkäyntini on melko hyvää, vaikka tässä jaksossa tosin fysiikka ja kemia eivät ole uponneet päähäni. :D

Kuusamon kaivoshanke, puolesta vai vastaan?

- En kyllä osaa tämmöisiin poliittisiin kysymyksiin vastata, mutta eihän se ole kiva tulla Kuusamon kaunista luontoa saastuttamaan. Joten ei puolesta, vaan vastaan.

Oletko suorittanut ikinä mitään ratsastus merkkejä?

- Juu, perusmerkin kouluratsastusosion sekä Helppo C - kouluosuuden.

Kerro Mossen aamusta?

- Mossen aamu. Jaahas, 07:00 kun menen talliin Mosse yleensä haukottelee ja venyttelee kissavenytyksen kera jonka jälkeen harjaan sen käytävällä ja puhdistan kaviot ja laitan loimen päälle. Sitten Mosse menee ulos, yllätys yllätys, heinää mussuttamaan ja kell 08:00 Mosse saa aamuväkirehut.

Lempi hevosrotu?

- Arabit ja tietty hannover- rotu on myös ihana urheiluhevosrotu, näin Mossen myötä kun siihen rotuun tutustuin. Tietysti pidän kaikista hevosista ja poneista, mutta esimerkiksi ei minulla ole paljoa kokemusta suomenhevosista ja lämminverisistä sekä pikku poneista, että näitä ihan useammin olisin käsitellyt ja ratsastellut.

Oletko ajatellut ruveta kisailemaan jossain vaiheessa Mossella? :)
- Olen. :)

Parhaat kaverisi?
- Miten tälläiseen kysymykseen voi vastata? :D Minulla on kuitenkin niin monta hyvää ystävää, joista en voi määritellä parhaita kavereita. Läheisimpiä olen ehkä Jennin, Sarin, Jaanan, Essin, Matun, Paukun ja Natan kanssa. Lisäksi tulee kaikki muut ihanaiset kaverini!


Seiska vai kasiluokka?
- Pitääkö tähän kysymykseen vastata, että olenko seiska- vai kasiluokkalainen, vai pitäisikö minun vastata että kummat rulaa? :D No, itse olen kasiluokalla tällä hetkellä.

Koulu vai esteet?

- Sehän on selvä, koulu.


Paras talli Kuusamossa?
- Ei tähän kysymykseen voi vastata. Kuusamossa on paljon talleja, niin yksityisia pientalleja kuten meillä ja sitten aina muutamia julkisempia talleja. En ole perehtynyt joka tallin porukkaan ja hevosiin sekä tiloihin, mitä nyt muutamiin kuten silloin kun Aatu asui parilla tallilla. Mutta tähän kysymykseen en voi vastata, ihan sen vuoksi, koska en tiedä läheskään tämän paikkakunnan muista paikoista, tiedän ainoastaan suurimman osan paikoista ja olen siellä saattanut käydäkin, mutta kuten sanoin, en ole perehtynyt tallin tapoihin.

Mitä mieltä olet lämminverisistä? (siis ratsuina)
- Tiedän montakin lämppäriä joista on ex-ravitaustasta huolimatta tullut loistavia ratsuja. Hevonenhan se on lämminverinenkin, ei se muuksi muutu. Itselläni ei silti ole kokemusta lämppäreistä, enkä varmaan omaksi sellaista ostaisi.

Millaista blogia tykkäät ite lukea?
- Blogia, missä on selkeästi,mielenkiintoisesti ja eloisasti kirjoitettua tekstiä. Blogin ulkoasun tulee olla myös selkeä ja kuvat ja videot ovat oleellinen asia. Itse olen valkannut luettavakseni blogeja, mitkä vaikuttivat kiinnostavilta mielestäni. Luen erilaisia hevosblogeja laidasta laitaan, tavoitteellista kouluratsastusta kuin myös esteitä hyppivien ja kisaavien blogia, tavallisten ihmisten touhuiluja rakkaiden hevostensa kanssa sekä eksyy joukkuun paljon muutakin.


Voisitko aatella osallistuvasi joskus laukkakisoihin Mossella?
- Voi hitsit, tätä kysymystä ennen en ole koskaan ajatellutkaan, mutta kyllä voisin! :D Mossella on nimittäin entisessä kodissa Lappeenrannassa käyty laukkaamassa raviradalla tuhatta ja sataa treenimielessä, joten luonnistuisihan tuo varmasti minultakin. Whii, oishan se kova vauhti!


Millä luokalla olet, jatkosuunnitelmat ysin jälkeen?
- Kahdeksannella luokalla olen. Ysin jälkeen menen lukioon, mutta minne, en tiedä vielä sitä.


Seuraatko ratsastusta telkasta/lehdistä/netistä?
- Seuraan joka paikasta. :)

Oletko käynyt raveissa?

- En paikanpäällä koskaan. Televisiosta mitä nyt joskus raveja katsellut hetkisen. En ole mitenkään ravi-ihminen, vaikka osa tutuistanikin sitä harrastaa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetähän terveisesi alla olevaan kommenttiosioon!