sunnuntai 10. helmikuuta 2013

146: Parhaimmat kuvat Mossesta, osa 1

Olimpas kerranki luovalla tuulella, kun aloin miettimään, minkälaisia erilaisia postauksia voisin tänne tehdä piristykseksi. Keksin, että eikö olisi mukavaa selata kuvia, mitkä ovat niitä onnistuneimpia otoksia näiden kaikkien kuukausien aikana? Minun mielestäni ainakin. Kuvien järjestys alkaa ihan alusta, silloin kun me Mossen tapasimme. Vaikka yritinkin valikoida kuvia mahdollisimman vähän, on minulla ilmeisesti silti liian monta onnistunutta otosta yhdeltä kertaa, että aivan hankalta tuntui valita se yksi ja paras. Ajattelin jakaa kuvat muutamaan eri postaukseen, niin niitä jaksaa sitten tarkastella paremmin kyllästymättä. Kuitenkin, kaiken läpikäymisen jälkeen tässä ne kuvat ovat!


Kuva 1, päivämäärä 6.5.2012
Tämä kuva on otettu sinä päivänä, kun Mossen tapasimme ensimmäisen kerran. Tässä Ville ratsastaa ja esittää Mossea meille. Mielestäni tämä kuva on onnistunut, sillä miten hevonen voi näyttää noin "ylväältä" ja olla hienossa asennossa?! Siksi valitsin tämän kuvan yhdeksi parhaimmiksi. Upea Mosse!


Kuva 2, päivämäärä 27.5.2012. 
Tässä kuvassa Mosse on taas niin lutuinen! Tässä näkyy hyvin selvästi Mossen hannoverinhevosen ulkonäölliset piirteet. Tässä Mosse on ensimmäistä aamuaan ja päivään meillä kotona, joten siksi se on vähän hikisen näköinen ja karvat ovat tuolla lailla, mutta kaikesta tuosta huolimatta kuva on yksi onnistuneimpia!


Kuva 3, päivämäärä 27.5.2012
Tämä kuva on otettu siis samana päivänä kuin ylempi, mutta voisiko suloisempaa ja onnistuneempaa kuvaa olla olemassakaan? Toinen kävelee kohti niin lutuisella naamalla ja korvat hörössä. Kuva on otettu alhaalta päin, ja siksi se luo ainakin minun mielestäni mukavan tunnelman tähän kuvaan. 


Kuva 4, päivämäärä 28.5.2012
Mossen ensimmäinen liikutuspäivä, jolloin liinasimme pojan. Tässä Mosse näyttää yksinkertaisesti vain niin kauniilta hevoselta. Pää on niin nätissä asennossa ja Mossen silmät katsovat jonnekin kaukaisuuteen. Menisi ihan katalogi-hevosesta tässä kuvassa. ;) 


Kuva 5, päivämäärä 28.5.2012
Tässä Mosse näyttää jopa niin isolta hevoselta, sen säkä kun on omaa päätäni korkeammalla. Tässäkin hevosen asento ja ryhti näyttää kivalta, sekä korvatkin on mukavasti hörössä. Melko simppeli kuva, ihan vain arkinen otos, mutta siltikin onnistunut.


Kuva 6, päivämäärä 29.5.2012
Ensimmäinen ratsastuskerta kotona ollessaan. Tämäkin on vain tälläinen perus arkikuva, mutta jotenkin niin onnistuneella fiiliksellä otettu! Hevonen näyttää sopusuhtaiselta ja nätiltä, ja ei pahemmin ratsastajakaan pistä silmään.


Kuva 7, päivämäärä 4.6.2012
Yksi, taas jälleen kerran, lutuisimmista kuvista ikinä! Vaikka Mosse näyttääkin muumilta, tämä kuva todellakin on onnistunut. Samainen kuva on esimerkiksi kännykkäni taustakuvanakin tällä hetkellä. Tausta on onnistunut myös, taivas on selkeä ja neutraalin sävyinen, joten Mossen naamataulu erottuu kuvasta täydellisesti. Ihana pinkki turpakin!


Kuva 8, päivämäärä 13.6.2012
Vaikka Mossen korvat eivät olekaan hörölä ja katse näyttää uneliaalta, juuri se luo tähän kuvaan lutuisen (kuinkahan monesti minä olen jo kirjoittanut sanan lutuinen?) tunnelman.  


Kuva 9, päivämäärä 13.6.2012
Kirahvi-Mosse! Tässä kuvassa kaikki on kunnossa. Hevosen ilme silmäkulmassa sekä huulien paljastamat hampaat puhuvat puolestaan. Tässähän Mosse menisi juurikin ihan kirahvista, joka kurkottelee yläoksille. Siltä puuttuu ainoastaan kaksi tylppää sarvea sekä täplät. :D 


Kuva 10, päivämäärä 24.6.2012
Yksi ehdottomasti lempikuvistani sekä niistä onnistunein! (Huomaa, en ole itse kuvannut.) Mossen lempeä katse on jotain niin ihanaa sekä varsinkin tässä kuvassa Mossen muhkuisuus pääsee esille. Siis katsokaa nyt tuota kaulaa, kuinka lihaksikas ja paksu se on! (Kai se nyt on lihasta, eikä läskiä hehheh..) 


Kuva 11, päivämäärä 24.6.2012
Parhain rakennekuva Mossesta varmaan, mitä ikinä on otettu tai tullaan ottamaan! Hevonen seisoo tasajaloin kaikki jalat hyvässä ojennuksessa. Karva kiiltää hyvin sekä jälleen Mossen silmien lempeä katse ja hörökorvat. Pää ja kaula on ryhdikkäänä, vaikkeivat ne olekaan kovin ylhäällä, joten tämä luo kuvaan rennon ja leppoisan tunnelman. Onnistunein kuva ikinä!!!


Kuva 12, päivämäärä 24.6.2012
Voiko kuvassa olla parempaa fiilistä? Näytämme kumpikin niin tyytyväisiltä, sekä omistajalla että hevosella on sama ilme. Tällä kuvalla voitin erään kuvakilpailunkin  http://arrasankari.blogspot.fi/ kyseisessä blogissa. Tätä kuvaa katsellessa tulee niin kova ikävä kesää! Voi talvi, miksi sinun pitää olla niin pitkä? Eikö kaksi kuukautta talvea riittäisi?

Tässä olisi nyt ensimmäinen satsi näitä kuvia! Todennäköisesti huomenna tulee jo heti seuraava. Kertokaa mielipiteenne, että mitä piditte tälläisesta postausideoinnista? Voitte toki myös mainita, mikä kuva on erityisesti teidän lempparinne näiden joukosta? 

Bannerigallupissa Banneri 4 osoittautui suosituimmaksi. Onnittelut Banneri 4:lle!


3 kommenttia:

  1. Kuvassa 11 mosse on jalat alla eli ei paras rakennekuva. Kuvassa 4 sen korvat näyttävät pieniltä. Kaikissa erittäin hyvät värit! Innolla odottelen toista osaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo, lähinnä meinasin, kun Mosse on aina niin epäryhdikkäänä otuksena, että tuossa rakennekuvassa se sentään näyttää edes joltakin... :D Siitä on niin hankalaa saada "kunnollisia" kuvia, tai ainakin saat kameran kanssa sen perässä juosta koko päivän pihalla, että tulee kunnon ja onnistunut kuva! Sillä kun ei ilmeisesti kiinnosta pahemmin kameralle poseerata.

      Ja onhan Mosse muutenkin rakenteeltaan sellainen tappijalkainen muhku polle. Ei se näytä upealta, sirojalkaiselta ballerinalta joka seisoo aina nätissä asennossa. Minä kutsun Mossea välillä pellonkyntäjäksi, sellainen työheppa pikemminkin. :D

      Poista
  2. Kamalaa, mulla on varmaan jo neljäkin haastetta kasaantunut kokoon... Pitää joskus paremman ajan kanssa alkaa tekemään! :) Nyt kun ei millään ehdi näinä päivinä, kamalasti kokeita koulussa..

    VastaaPoista

Lähetähän terveisesi alla olevaan kommenttiosioon!