keskiviikko 10. lokakuuta 2012

084: Avoja, sulkuja ja laukanvaihtoja

Tänään keskityin Mossen kanssa ratsastaessa avo- sekä sulkutaivutuksiin ja laukanvaihtoihin. Mutta ennen kuin lähdin ratsastamaan ja olin hakemassa Mossea laitumelta, oli se torkulla ja tutkaili kuitenkin samaan aikaan pää pystyssä ja korvat hörössä naapurin talosta viistoon metsään päin. Kun lähdin taluttamaan Mossea, käveli se hetken perässäni ja pysähtyi sitten paikoilleen eikä liikkunut. Se jumahti ihan totaalisesti, kunnes se taas käveli muutaman metrin ja jumittui paikoilleen ja katseli metsikköön. Sama toistui vielä pari kertaa ennen kuin päästiin talliin asti. :D Tallissa Mosse katsoi ikkunasta ulos aivan valppaana ja puhisi kaiken aikaa. En tiedä, mikä siellä pihalla nyt niin jänskätti, mutta rauhottui Mossekin sitten lopulta.

Avotaivutuksia aloin tekemään ratsaille päästyäni ja reippaiden alkukäyntien jälkeen suoralla uralla kummallakin pitkällä sivulla, ensin käynnissä. Avot sujuivat hyvin, vaikka aluksi muutamat ekat kerrat menivät vähän sikin sokin, mutta sen jälkeen Mosse tuli kivasti jalat kolmella uralla. Välillä tein muutamia pääty-ympyröitä tai voltteja. Sitten aloin tekemään avot ravissa, joissa Mosse tuli myös kivasti, vaikka loppua kohden hevonen karkasikin vähän uran sisäpuolelle... Tein paljon suunnanvaihdoksia ja tulin avoja tasapuolisesti kumpaankin suuntaan, käynnissä sekä ravissa.

Sitten avojen jälkeen aloin tekemään sulkutaivutuksia, pitkillä sivuilla sitäkin. Sulkutaivutukset onnistuvat mielestäni todella hyvin ja ehkä "helposti" Mossen kanssa. Ainakin käynnissä, jossa Mosse toimi oikein kivasti. Ravissakin sulut onnistuivat joten kuten, mutta välillä tuntui, ettei kaikki jalat kulkeneet ihan oikeilla urilla. :D Pääasia on, että kiitin aina Mossea kun tunsin, että nyt onnistui hyvin ja tunsimme kumpikin olomme hyväksi. Sulkuja tein myös tasapuolisesti kumpaankin suuntaan välillä voltteja ja suunnan vaihdoksia tehden.

Välikäyntien jälkeen aloin laukkaamaan. Annoin Mossen laukata ensin löysemmällä kaulalla ja pidemmällä ohjalla pari kertaa kentän ympäri kumpaankin suuntaan. Siinä Mosse laukkasi ihanan reippaasti ja pyöreällä selällä ja laukan laatu tuntui erityisen hyvältä. Pikku hiljaa kokosin hevosta enemmän ja otin ohjat tuntumalle. Samalla tein muutamat isot pääty-ympyrät, jonka jälkeen aloin jo tulemaan lävistäjälle jonka keskellä otin askeleen tai parin verran raviin josta laukanvaihto. Tätä tein vain pari kertaa, kunnes tein vaihdot askeleesta. Nämä sujuivat tosi kivasti, ja nyt olenkin aina välillä treenannut sarjavaihtoja. Tänään tein lävistäjällä kolme vaihtoa, jotka onnistuivat tosi ihanasti! Olen tosi iloinen, kun sain nämä sarjavaihdot niin hyvin menemään, vaikkei lävistäjän linja pysynyt täysin luotisuorana. Mosse sai paljon kehuja tältä tunnilta. :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetähän terveisesi alla olevaan kommenttiosioon!