maanantai 29. lokakuuta 2012

097: Pukki, pukki, piuu! - juoksutusta

Mosse tähyilee metsään. Kuva eiliseltä 28.10.2012
Kuten eilen jo mainitsin hevosen liikuttamisesta, oli Mosse-poika ollut melko innoissaan. Nyt talven tultua Mossen mieliala ja mielenvirkeys on noussut, ja ymmärtäähän sen toki. Ilmat viilenevät ja hevonen joutuu olemaan koko ajan lihastensa kanssa lämpiminä. (Vaikke ulkona vielä toki kylmä ole vaikka miinuksen puolella lämpöasteet ovatkin.) Mosse on silti erilailla sellainen, miten sen sanoisi, ehkä riehakas. :D Se ottaa useana päivänä viikossa, ellei joka päivä, laitumella laukkaspurtteja ja samalla inahtelee ja pukittelee. Sehän on vallan riemuissaan, kun pääsee juoksemaan kun tilaa riittää. Ja on todella hyvä asia, että hevonen saa liikkua luonnollisesti itse vauhtia mitä hyvänsä. Mosse pelkästään kävelee käyntiäkin itsekseen paljon, muun muassa ennen talliin menoa tai ennen ratsastamaan hakemista pimeän tultua. Mosse on nimittäin aina sitä mieltä, että kun ulkona alkaa hämärtyä ja tulee pimeä, täytyy silloin lähteä talliin!

Mossen ratsastettavuus ja hoidettavuus ei sen sijaan ole muuttunut tästä huolimatta mitenkään. Okei, ehkä Mosse on jonkin verran eteenpäin pyrkiväisempi ratsastaessa, tai ainakin se kulkee lähes kaiken aikaa pohkeen edellä. Ainahan Mosse on mielissään ja nöyränä töitä tehnyt, mutta varsinkin tänään ratsastaessa poika oli erityisen innoissaan menossa mukana. Kun lyhensin ohjia ja kokosin hevosta, tarjosi se kaulan ja päänsä asennon ja takapään melkein kuin itsestään. Ekoissa laukannostoissa Mosse oikein inahti iloisesti pari kertaa. Ja tietenkään ei haittaa, vaikka Mosse vähän reippaammaksi muuttuisikin talven myötä, koska en usko että Mosse kuumaksi tai säikyksi kuitenkaan muuttuu. Vaikka tänään poju vähän muka säikähti pari kertaa. Mossen säikähtämiset ovat kyllä melko laimeita, se säpsähtää ja horjahtaa ehkä puoli askelta sivulle päin. :D Tai sitten Mosse tajuaa saman tien säikähtäessään, ettei säikähtämisen kohteena ollutkaan mitään erityistä eikä vaarallista.

Mutta sitten siihen eilisen päivän liinassa juoksuttamiseen! Juoksuttamisessa ei tapahtunut mitään erityistä, paitsi se, että Mosse oli melko energisen oloinen. Aluksi talutin Mossea kentällä jonka jälkeen lähdettiin ympyrälle pyöriskelemään. Kaikki sujui ihan normaalisti. Mosse vain ravasi niin hienosti koko ajan! Se meni niin lennokkaasti ja reippaasti, että varsinkin näin jälkeenpäin kuvista huomattuna hevosella oli välillä kaikki jalat ilmassa yhtä aikaa! Olihan se hienon näköistä katseltavaa kun Mosse niin reippaana poikana eteen päin liikkui. Sitten myöhemmin ekassa laukannostossa poika innostui kivasti mutta hillitysti, se nosti laukan, spurttasi, inahteli (kyllä, Mosse inahtelee paljon!) ja otti kivat rodeohypyt ja pukit! Eli poju oli hyvinkin innoissaan! Ei se enää kuitenkaan lisää vetänyt hyppyjä, mutta reippaana se pysyi loppuun asti. :) Mutta on kyllä niin huvittavan näköinen tuo pikku loikkimispätkä, ihan olen huvittunena vieläkin täällä!

Ja tietysti tein tälläisen videon kuin Mossen rodeohypyt!



Liinauksen jälkeen kävelimme Mossen kanssa kentällä ilman narua Mosse kilttinä ja hienona poikana perässä kävellen. :) Sen jälkeen annoin Mosselle luvan lähteä omille poluille. Mosse haki kauan piehtarointi paikkaa ja kyllä se sitten loppujen lopuksi löysi sopivan paikan asettua maahan pyörimään. Tähän loppuun vielä muutamia kuvia!

Tunnin alussa "poseerataan" yhdessä muka kameraa varten... Mossen toinen korva unohtui höröasentoon! 
Tässä kuvassa näkyy Mossen lennokas raviaskel! 

Lopputunnista käveltiin kiltisti vierellä ilman narua. 

Kukkuu!

2 kommenttia:

Lähetähän terveisesi alla olevaan kommenttiosioon!