sunnuntai 21. lokakuuta 2012

091: Kevyet ratsastelut ja kuvia + video

Eilen ilma oli sen verran pakkasen puolella, tai no päivää kohden se lauhtui hieman. Mutta kuitenkin, kenttä oli tämän vuoksi ei niin sula, eli melko kovassa kunnossa mutta kuitenkin hiekka jousti ja antoi periksi sopivasti hevosen kavioiden alla. Kenttään ei myöskään tullut sen enempiä painaumia, joten nyt kun pystyimme siinä ratsastamaan niin totta kai me käytimme tilaisuuden hyväksi! Kuitenkin nyt nämä loppusyksyn/alkutalven ratsastelut ovat mitä ovat, jäävät vähälle ja on pitkiäkin taukoja... Täytyy vain tehdä parhaamme mukaan ja mitä pystytään. Tämmöisinä aikoina maneesia kaivataan!

En ratsastanut sen kummempia koulukiemuroita, kuten pohkeenväistöjä kentän laadusta johtuen. Ja vaikka Mossella nyt olikin viime tiistaista lähtien vapaata, ei sen ratsastettavuus ollut yhtään sen kummempi. Eli poika ei edes ollut yhtään enempää eteen päin pyrkivä kuin monta päivää työtä putkeen tehneenä. :D Toki se liikkui kivasti eteen päin ilman että se turhempia olisi madellut. Mosse nyt vain on sellainen hevonen, joka ei kerää virtaa eikä pöllöenergiaa. Välillä kyllä tuntuu siltä, että ei edes haittaisi vaikka Mossella olisi paljon virtavampiakin päiviä!  Ja itse asiassa luulin, että Mosse olisi virkeämmällä tuulella kun ilmat viilenivät, muttei silläkään kyllä ole ollut mielestäni vaikutusta entiseen.

Eilen ratsastelin siis kaikki askellajit läpi ja taivuttelin hevosta ympyröillä. Nyt kun kentän pohja oli kovempi eikä hevosen kaviot uponneet ollenkaan hiekkaan, tuntui Mossen liikkeet selvemmiltä ja jokseenkin parempilaatuisilta. Meidän kenttähän on melko pehmeä kesäisin, joten nyt talvella kun on kova pohja, saattaa Mossekin liikkua vielä kevyemmin eteen päin. Laukan laatukin tuntui aivan erilaiselta ja kameran kuvistakin laukka näytti askeltahdiltaan eriltä. Ja seuraavaksi laitankin tähän kuvia, mitä äiti otti meistä kun ratsastimme. Yksi videopätkäkin jopa tuli aikaiseksi ladattua tänne. :D Ratsastelujen jälkeen otin vielä muutamia kuvia Mossesta maastakäsin, nekin tulevat tähän nyt sitten.









Tässä yllä olevassa kuvassa näkyy hyvin, miten Mosselta löytyi liikettä paremmin ja niin paljon helpommin, kun ei ratsasteta niin pehmeällä alustalla. Hieno etujalan ojennus todellakin! Tuon näköistä vauhtia ja menoa kun saisi aina pidettyä yllä niin meno olisi kyllä melko hienon näköistä!



Don't know what happened on my jalan ja nilkan asennolle in this picture... :D 


Sitten niihin minun ottamiin kuviin pelkästä heppasesta. Minun mielestäni kuvista tuli hienoja, vaikka vähän jänniä nyt ovatkin kun kentällä oli niin varjoisaa ja voimakas auringon valo kuitenkin tunkeutuu puiden välistä. Tai toisaalta juuri tämän takia kuvista taisi tullakin hienoja? Tuossa ekassa kuvassa ei ole mitään kummoista, mutta Mosse näytti siinä jotenkin niin luttanalta, että se oli ihan pakko lisätä tännekin!




Hevosen panoraamanäkö. Kuka muu on huomannut, 
että hevosen silmä muistuttaa huomattavasti esimerkiksi myös vuohen silmää? 










Tämän kerran lemppariotos! <3 


Tänään ilma taas suosi joten kuten meidän ratsastettavuuttamme. Kenttä oli kuitenkin niin paljon kovempi kuin eilen, joten me ei tänään Mossen kanssa tehtykään mitään muuta kuin kävellä löntystelimme etiäpäin ilman satulaa. Toki tein suunnan vaihdoksia ja ympyröitä ja erilaisia ratsastusradan teitä, mutta pelkästään käynnissä ja löysin ohjin. Melko kauan me kävelimmekin, noin 45 minuuttia. Mutta hyvää liikuntaahan pelkkä kävelykin nyt on hevoselle. Ja minun itselläni oli mukava ottaa rennosti ja istua hevosen paljaalla selällä. :)


2 kommenttia:

Lähetähän terveisesi alla olevaan kommenttiosioon!