perjantai 19. lokakuuta 2012

089: Nyt on talvikengät jalassa!

Mosselle tuli eilen kengittäjä vuolemaan kaviot kuntoon ja laittamaan sille uudet kengät jalkoihin. Ja nythän me sitten laitoimme Mosselle talvikengät, eli hokkikengät. Ja vaikka niinhän siinä kävi, että kaikki lumet sulivat tänään pois, ei olisi ollut enää mitään järkeä olla laittamatta Mossellekin hokkeja jalkoihin. Nuo ilmat kun saattavat tästä muuttua vielä kuitenkin mihin suuntaan vaan. Ja laitumella on joka tapauksessa melko liukasta ja mutalälliä. Samalla laitettiin Mosselle tilsakumit jalkaan, nehän ne vasta kätevät talvella onkin! Ja jopa turvallisemmat, koska silloin voit hyvin mielin lähteä ratsastamaan kun ei tarvitse pelätä että hevosella olisi kavioiden alla 20 cm paksuiset jäiset ja liukkaat pallot!

Mutta, vaikka saimmekin Mosselle hokit, on Mosse nyt pienellä lomalla ratsasteluista. Nimittäin nyt syksyisin kun on pakko saada ratsastuskenttä lanattua ennen kuin tulee pakkaset. Koska silloin kun kenttä on tasainen, siellä pystyy menemään ja ratsastamaan vaikka se jäätyykin ja jos luntakin sataisi päälle. Ja vaikka nyt meille tuleekin jonkin verran taukoa, on siitä pidemmän päälle ajateltuna enemmän iloa, nimittäin silloinhan kun pakkaset tulevat me pääsemme ratsastamaan! Ja voinhan minä pellollakin ratsastaa ennen sitä, siellähän pystyy menemään oikein hyvin, kunhan ei ole liian liukasta!

Ja hokeista vielä tämän verran: tänään kun vein Mossea karsinaan illalla ja hoidin ja harjasin sen ennen karsinaan laittoa. Ehdin jo miettiä iloissaan, että jes, ei ole tullut yhtään haavaa jalkaan! (Aatulla kun oli hokit jalassa, niin sille tuli varmaan joka päivä uusia haavoja niistä jalkoihin... Se kun nyt oli niin vilkas ja eloisa otus!) Taisin iloita liian aikaisin, toisessa takasessa oli nimittäin pieni haava. Ei syvä eikä sellainen, mutta haava kuitenkin. Toivottavasti Mosselle ei tulisi niin paljon haavoja jalkoihin niinkuin Aatulla aina tuli. :D Ja jos alkaa tulemaan, pitänee sitten hommata tarhasuojat jostakin... Mutta en minä usko, Mosse on kuitenkin NIIN rauhallinen ja leppoisa kaveri!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetähän terveisesi alla olevaan kommenttiosioon!