keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

159: Ei sen erityisempää

Tänään mentiin vain samalla kaavalla. Mossella oli tänäänkin vielä toinen lepopäivä ja annettiin Mosselle se lääkekin. Kyseinen lääke on raemaisessa muodossa, kun eläinlääkäri kysyi, että kumpaa haluamme; nestemäistä ruiskun kautta vai jauhemaisessa muodossa. Heti sanoin äidille, että ei ainakaan ruiskulla! Koska viime kertainen madotuskin oli kyllä melkomoista. Keltaista mömmöä tursusi joka paikkaan ja Mosse heilutteli päätänsä ylös alas niin tiuhaan tahtiin, että hyvä että edes puolet lääkkeestä olisi uponnut hevosen mahaan. :D Joten siksi tämä toinen vaihtoehto kuulosti paljon houkuttelevammalta ja sen antaminenkin on sujunut hyvin. Ihan pieni määrä turvotettuja Lusern-pellettejä ja sen sekaan lääke sekoitettuna ja hyvin uppoo Mossen suihin!

Itse kaviokaan ei ole ollut kuumana. Mutta äsken tallissa käytyämme oikeastaan kyseinen jalka oli jänteiden kohdalta ja haavan kohdalta melko lämmin. Joten, johtuukohan tämä sittenkin siitä haavasta? Voi apua. Toisaalta toivoo, että kaikki johtuisikin haavasta, mutta samalla jos syy onkin haavassa, niin siellä täytyy silloin olla melko sitkeä pöpö ja tulehdus jalassa, joka ei ole vielä tähäänkään mennessä lähtenyt pois! Mitä seuraavaksi, ehkäpä antibiootti-kuuri? Muuten Mosse on kyllä ollut oikein oma normaali itsensä. Se on ollut pirteänä ja suloisena! Vähän Mosse myös vaikutti tänään sitä talliin taluttaessa kumman energiselta. Ihan kuin se olisi kerännyt pikkuisen virtaa jonnekin kätköihin. Se puhisi muka kummissaan ja vaikka vain kävelimme normaalia hidasta vauhtia, se kuitenkin tepasteli korkeammilla askelilla.

Heinien liottamisella ollaan jatkettu. On aika hauska näky aina kipata liotusvesi hankeen, vesi kun on ihan syvän siirapin väristä, aivan kuin melassisiirappia. Koska veteenhän on liounnut heinästä sokerit pois, jotka värjäävät veden. Ainakin tämän avulla näkee, että heinienliotus toimii! Kuten otsikossakin lukee, joten eipä tässä nyt sen erityisempää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetähän terveisesi alla olevaan kommenttiosioon!