sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

171: Pääsiäismaasto ja paluu blogin pariin

Noniin, tässähän vierähti taas useampi päivä postailematta. Hirveästi en tässä alkuviikosta Mossen kanssa ehtinyt touhuilemaan, kun tiistaina ja keskiviikkona oli se laskettelukurssi Rukalla sekä torstaina menin sinne toiseen juttuun... Mutta perjantaina olikin ihana vapaapäivä, koska koulut loppui torstaina ja pääsiäisloma alkoi! Sää oli mitä ihanin, aurinko paistoi ja oli melko lämmintä. Tallin ja talon ovien edustalta on jo lunta sulanut, ihanaa, kevät tulee! Perjantai aamupäivällä lähdin joskus kymmenen jälkeen hakemaan Mossen ja hoitamaan sitä. Mutta nyt suuntana ei ollutkaan kenttä, vaan maastoreissu!


Se sama reitti, missä olemme aina ennenkin Mossen kanssa kesällä kulkeneet, on aurattu hyvin. Siksi päätinkin lähteä sinne heti, koska maastossahan olen pyrkinyt käymään aina kun on mahdollista. Ja nyt kun reitti on aurattu, saatan taas alkaa käymään paljon useammin maastossa. Kun sain hoidettua Mossen lähtövalmiiksi lähdimme ulos. Olen aina yleensä taluttanut Mossen tien yli ja tien laitaa pitkin, joten niin tein nytkin. Tällä kertaa jouduimme vain vähän pidemmän matkaa kävelemään tietä pitkin, koska reitin alkuperäinen tie alkaa sieltä mistä se on aurattu. Kesällä olen aina kulkenut pellon laitaa pitkin ja siltojen yli. Mutta sehän ei haittaa mitään, koska Mosse on niin ihanan liikennevarma eikä pelkää autoja!

Sen sijaan se puhisi naapurin pellolla olevaa isoa turvelavaa, missä oli monta paalia päällekkäin. :D Hienosti Mosse kulkikin koko matkan tietä pitkin ja naapuritkin käveli vastaan ja sanoivat, että Mossekin pääsi lenkille pääsiäisenä. Mä harrastankin tämmöistä vähän isompien koirien talutuslenkkeilyä, hehheh... Mosse oli  ihan selvästi innoissaan ja pirteänä, se niin korvat hörössä ja reippaana katseli maisemia. Lopulta pääsimme maastoreitin alkuun. Ai niin, äiti ja iskäkin lähti samalla mukaan lenkille. Siellä me metsässä sitten yhdessä mennä käveltiin. Muutenkin ajattelin ottaa Mossen kanssa pelkän käyntimaaston, kun kolme edellistäkin päivää se oli vain vapaalla. Aluksi olimme Mossen kanssa reilusti edempänä äitiä ja iskää ja siksi päätin pysäyttääkin Mossen ja odotella hetken. Siinä Mosse sitten vain haukotteli ja silmiä räpytteli auringon paisteessa. On se niin ihana luttana! <3

Loppumatkasta iskä meni kävelemään Mossen edelle, ja Mosse tyytyväisenä tykkäsi rennosti kävellä iskän takana, se halusi seurata "vetohevosta". :D Niin uskomattoman ihana reissu, hieno ja upea ilma ettei voi muuta mieltä olla kuin; ihanaa! Äitikin  otti muutamia kuvia, ne on tosin otettu kännykällä, joten laatu ei ole mitä parhain. Puolitoista tuntia maastossa meni aikaa, kunnes olimme kotona. Sen jälkeen Mosse muuttui heti silmissä paljon pirteämmäksi ja virkeämmän oloiseksi. Maastossa käynti selvästi vaikuttaa hevosen mielialaan! :) Mossekin varmasti nautti reissusta!

Aurinko oli niin kirkas, että varmaan häikäisi hevosenkin silmiin!


Tien laitaa pitkin kävellään.

Kotipihassa reissun jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetähän terveisesi alla olevaan kommenttiosioon!