perjantai 22. maaliskuuta 2013

168: Eilisen videon selostus

Olin jo pitkään miettinyt, että Mosselle pitäisi jokin käytännöllinen asia opettaa. Asia, mistä olisi ja tulisi olemaan oikeasti hyötyä huvin lisäksi. Mosse on ennen totellut kivasti ja tullut luokse, kun sitä on kutsunut ja nimellä huudellut. Lähiaikoina kuitenkin Mosse vain on kääntynyt korvat hörössä pällistelemään  ja pakottanut minut sitten hakemaan sen, missä se nyt on ollutkaan. :D Ainoastaan iltatallin aikoihin ja varsinkin ruoka-aikoina se kyllä oikein iloisena juoksee päätä heilutellen mieluusti luokse kutsun saattelemana. Siksi ajattelin, että eikö olisi kätevää, että saisin kutsuttua Mossen luokseni, oli tilanne mikä hyvänsä? 

Ehkä järkevimpänä esimerkkinä olisi se, että jos maastoreissulla tapahtuisi jotain ja suistuisin satulasta alas ja Mosse päättäisi läksiä paikalta. Siinä tilanteessa kun puhaltaisin pilliin,  Mosse toivottavasti rauhoittuisi ja tulisi kiltisti takaisin namipalojen perässä. Pilli oli minusta oiva vaihtoehto alkaa opettamaan Mossea. Pillin ääni on erilainen ja se erottuu joukosta, ja toivottavasti Mossekin oppii vielä pillin tarkoituksen ja alkaisi yhdistämään äänen palkintoon, eli namiin ja kehuihin. Toissa päivänä kun aloitin ensimmäistä kertaa nämä meidän erilaiset treenimme, aloitin yksinkertaisesti sillä, että puhalsin pilliin ja heti sen jälkeen Mosse sai palkinnon. Tällä yritin saada Mossen yhdistämään pillin äänen juurikin hyvään palkintoon.

No, homma taisi jäädä vielä vähän epäselväksi Mosselle. Tämän jälkeen aloin kuitenkin tekemään samaa, mitä videollakin näitte muutamassa pätkässä. Aluksi Mosse ei oikein tajunnut minun merkkejäni, milloin piti olla aloillaan ja milloin sai tulla luokse. Mutta Mosse on silti älyttömän fiksu! Ottaen huomioon, että tämä oli ensimmäinen kertamme, kun aloin opettamaan Mosselle mitään ja jo lopussa Mosse alkoi tajuamaan. Silloin kun minulla oli kumpikin käsi ilmassa, se oli merkki, että Mossen piti seistä paikoillaan. Kun puhalsin pilliin ja laskin käteni, se oli merkki Mosselle tulla luokse. Hyvin yksinkertaista ja simppeliä. Kunhan saadaan harjoiteltua useampi kerta, olen varma, että Mosse on jo pian oppinut jutun jujun! :)


2 kommenttia:

  1. Olipas hyvä idea! :)
    Mitenköhän sitten kilpailuissa kun tuomari viheltää pilliin, Mosse reagoi ? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi apua, en tullut ajatelleeksi sitä ollenkaan!! Toivottasti ei reagoisi siinä tilanteessa mitenkään. :D Saas nähdä tuleeko tästä muutenkaan mitään, on nimittäin aika vaiheessa vasta..

      Poista

Lähetähän terveisesi alla olevaan kommenttiosioon!