keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

166: Mossen suvun juuret, osa 1 - Wonderland

Wonderland.
Ensimmäiseksi pahoitteluni, lupasin tämän postauksen eilen, mutta sitten kävikin toisin... 
Sain tässä vähän aikaa sitten idean kertoa blogiini hieman Mossen suvusta. Hirveästi en Mossen suvusta tiedä, sillä kun on aika monta sukulaista! Mutta esimerkiksi Aatun sukutaulun muistan miltei ulkoa ja täällä Suomessakin asustaa Aatun isä Apolonas sekä setä Adleris ja tuolta facebookin kautta parin liettualaisen tytön kautta olen ollut yhteydessä sekä katsellut kuvia ja kommentteja ja niiden perusteella Aatun äiti Aktore sekä siskot Africa ja Arzu ovat Liettuassa. Mutta ei sen enempää Aatusta, Mossen suvustahan minun piti alkaa teille kertomaan. ;)

Alunperin Mosse on syntynyt Saksassa, Neustadtissa. Kasvattajanimi on Friedrich Thielking. Sen enempää Mossen Saksan elämästä en tiedäkään, kuin sen, että Mosse eli Saksassa nuoruusvuotensa ja saapui Suomeen vuonna 2005. Mossen sukutaulu onkin sitten eri juttu, ja jopa useampikin henkilö tietää sukutaulussa esiintyvät hevosten nimet. Mossen isän puoleinen suku on yllättävän hieno ja upea, tuskin edes tajuan, kuinka hieno hevonen minulla onkaan. <3 Mossen isä on Wonderland, isänisä Weltmeyer sekä isänisänisä World Cup I. Johanna on aina kehunut, että Weltmeyer ja World Cup I on aina hyvä juttu ja että Mosse on aivan selvästi perinyt luonteensa ja ratsastettavuutensa niiltä. Mossen emä on Gralsgraefin ja niin edelleen, mutta nimet ovatkin sitten, ainakin minulle, enemmän mitään sanomattomia.
-> Mossen sukutaulun voit tarkastella täältä!
Mossen isukki, Wonderland, on aivan samaa maata Mossen kanssa! SUOSITTELEN KATSOMAAN VIDEOT, niitä kun ei pystynyt muulla tavoin linkkaamaan tänne tai minkään muunkaan tavan kautta. Ihan rohkeasti painat vain linkkejä, eivät ne pure! .-> Mossen isä Wonderland VIDEO Mosse on tullut aivan selvästi isäänsä. Niinhän se on ollut aina, että orivarsat perivät pitkälti isänsä piirteet ja tammavarsat emänsä. Niin myös Aatu ja Aatun isä näyttivät samanlaisilta, kuten nytkin Wunderbaum ja Wonderlandkin. Hienoja(hassuja) nimiä eikö?! :D Kuitenkin, Mosse on perinyt niin paljon piireitä isästään, että on ihan huvittavaa katsoa niitä. Mossella on juuri samanlainen piirtokuviokin, rakenne on samanlainen sekä myös Wonderland näyttäisi videolla melko pienikokoiselta "tappijalalta". Hyvin voisin videota katsellessa ajatella, että jahas, tuossahan tuo Mosse hyppii kivan näköisesti. :) Yhden kuvankin onnistuin netistä löytämään Wonderlandista! Komea hevonen, aivan niin kuin Mosse-kultakin!

Vertailun vuoksi laitoin tähän nämä pari kuvaa Mossesta tähän, mistä voi hyvin tarkastella näiden kahden hevosen välisiä piirteitä. Nuo kaksi kuvaa on otettu silloin, kun Mosse ensimmäistä päivää asusti meillä. Siksi Mosse onkin hikinen, mutta ei se onneksi haittaa!

Mossen emän puolelta en löytänyt googlaamalla tietoja enkä kuvia, joten nyt joudumme tyytymään Mossen isän puoleiseen sukutauluun. Sen enempää tietoja ei Wonderlandistakaan löytynyt. Eli en osaa sanoa, onko kyseinen hevonen hengissä, minä vuonna se on syntynyt ja asuuko hevonen vielä Saksassa vai missähän lie päin maailmaa. En myöskään tiedä, minkälainen hevonen Wonderland on ollut. Onko se ollut hieno kouluhevonen vaiko enemmän estepuolen harrastekaveri. En myöskään tiedä, onko Mossella muita sisaruksia isän sekä äidin puolelta. Hippoksessakaan kun ei ole merkitty kuin Mosse Wonderlandin jälkeläiseksi. Kuitenkin jo näinkin vähäinen tieto on oikein mukavaa! Seuraavassa postauksessa Mossen suvun juuret jatkuvat... ;) 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetähän terveisesi alla olevaan kommenttiosioon!