sunnuntai 2. syyskuuta 2012

063: Pikaiset kuulumiset

Mosselta oli irronnut viime perjantaina kenkä toisesta etujalastaan. Mosse kun sai sinä iltapäivänä hirmuisen hepulin, se juoksi ja irrotteli ja rallitteli niin lujaa kuin kintuista pääsi. Vitsit, että oli makeeta kahtoa, kun tuommoinen iso hevonen laukkasi kuin laukkahevonen! Oli aika komea ilmestys, kamera jäi pois matkasta! Minä kohta varmaan liimaan sen kameran käteeni, jotta se on aina ulottuvilla kun sitä tarvitsee, jotta saisi ikuistettua ne ihanimmat hetket.

Ja voi kuinka ihanaa on nähdä hevosen juoksevan ja riemuitsevan, mutta se ei nyt sitten olekaan niin iloinen yllättys, kun kenkä ei olekaan pysynyt matkassa. :D Ja sekin oli aika yllättävää, kun toisenkin jalan etukenkä oli vääntynyt toiselta puolen, mutta silti kenkä oli pysynyt jalassa! Mosse taisi tehdä jonkin länkkärityylin Sliding Stopin. Tai mitäpä minä olen arvuuttelemaan, että mitä se siellä laitumella on tehnyt! Ei siinä muu sitten auttanut, kun kenkääjälle ilmottelemaan asiasta ja lähteä etsimään kadonnutta hevosen jalkinetta laitumelle/hiekkatarhalle. Voi kuinka minä toivoin, ettei kenkä olisi pudonnut hiekalle! Sitä kun ei olisi varmaan muuten löytynyt koskaan, eli siis onneksi kenkä löytyi laitumen ja tarhan väliseltä kujalta.

Kengittäjä ilmoitteli pääsevänsä sunnuntaina tulemaan. Eli tänään kello viiden maissa saatiin Mosselle taas kummatkin etukengät ojennukseen. Jaana tuli sitten sisällekin juomaan teetä, vähän leipää ja muuten vain rupattelemaan aika pitkän aikaakin äitin ja minun kanssa. Rupattuelujen jälkeen sitten kun Jaana lähti, oli kello jo seitsemän aikaa ja samallahan sitä sitten jo iltatallia alettiin tekemään hyvissä ajoin. Kahdeksaltahan Mosse menee talliin ja saa iltakaurat/myslit/pöperöt.

Ratsastelusta oli siis taukoa nyt taasen kolme päivää. Itse asiassa minua ei häiritse se, vaikka Mosselta kengät useasti tippuvatkin, eihän sille mahda mitään. Ainoa asia on vain, että rahakukkarostahan se joka kerta häviää tavaraa. :D Ja jo edellisen hevosen kanssa totuttiin siihen, että kengät tippuvat useaan kertaan, koska Aatukin oli oikea villikko jolta aina tippui kengät jalassa. (Hokkikaudella oli myös lähes aina haavoja jaloissa...). Joten ei ole uusi juttu tämäkään!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetähän terveisesi alla olevaan kommenttiosioon!