torstai 27. syyskuuta 2012

076: Kaksi uitettua koiraa sateessa

Tänään oli todellinen sadepäivä, oikeastaan koko päivän satoi melkein kaatamalla! Mosse parka oli koko päivän seissyt sateessa, kunnes tulimme äitin kanssa kotiin ja lähdimme ulos tallihommiin. Laitoimme pihattoon heinäverkon ja talutin Mossen sinne. Mosse oli ensin lähdössä pois, mutta hoksasikin, että täällähän oli heinää eikä satanutkaan, joten Mossukka jäikin syömään pitkän aikaa heiniä sisälle pihattoon. Onhan se mukava, että on paikka, missä ei tarvitse kastua. Äiti ja minä oltiin Mossen kanssa "tukena" siinä pihatossa. Mosse kun ei pelkää olla siellä pihatossa, mutta ei se vaan siellä tohdi pysyä. :D Joten, tänään Mosse taisi tehdä ennätyksen siellä ollessaan! Kuitenkin Mosse meni vielä ulos, mutta tuli takaisin pihattoon ja oli taas tovin siellä ennen kuin lähti takaisin ulos... No, edistystä kuitenkin.

Liikutuksen suhteen juoksutin Mossen liinassa se sama loimi päällä, mikä sillä oli koko päivänkin ollut. Se loimi on kyllä ihan mahtava! Vaikka niin märkää olikin, ei se loimi ollut kastunut kuin päältäpäin, joten Mosse oli loimen alta kuiva. Siksi juoksutinkin Mossen se päällä, kun en halunnut kastella raasua ihan litimäräksi niin kuin itseni kyllä jo ehdin kastella tallihommia sun muuta tehdessä... Liinaus sujui ihan hyvin, ja sitten vietiinkin Mosse jo sisälle talliin. Tänään Mosse meni karsinaan vähän aikaisemmin kuin tavallisesti, mutta kun ulkona satoi edelleenki kaatamalla ja vaikkei Mosse loimen alta märkä ollutkaan, oli ilmakin niin kylmä ja pohjoistuulinen ettei sitä enää viitsinyt ulos viedä. Huomennakin sataa joten se toinen fleecesadeloimi piti säästää huomiseksi kuivana...

Laitettiin Mosselle sen viininpunainen fleece loimi päälle karsinaan, kun jotenkin tuntui niin kylmäseltä. Kahdeksalta kävin kuitenkin antamassa Mosselle iltapöperöt ja otin loimenkin samalla pois, poju kun oli jo lämmittänyt tallia lämpimämmäksi omalla olemuksellaan. :) Mutta hyi tätä kylmää, koleaa ja sateista syksyä, en tykkää ollenkaan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetähän terveisesi alla olevaan kommenttiosioon!