maanantai 24. syyskuuta 2012

074: Reipasta irtohyppyytystä + video!

Tänään päätimme kokeilla irtohypytystä Mossen kanssa, sitä kun emme ole Mossella vielä testanneetkaan, että mites se toimii ja yleensäkin irtojuoksuttaminen. Joten, aloin kantamaan estetolppia ja -puomeja kentälle.  Valmistin yksinkertaisen jumppasarjan tietyilla etäisyyksillä mitkä mittasin. Laitoimme myös kentän ja laitumen välisen kujan umpeen, ettei Mossukka sinne laukkaisi vauhdin hurmassa. :D

Harjasin Mossen hyvin tallissa ja laitoin kaikki suojat jalkoihin. Sitten oltiinkin jo valmiita ja talutin Mossen ulos kentälle, jossa taluttelin ja tein vähän alkulämmittelyjä Mossen kanssa. Eli siis ensin kävelimme, sitten ravasimme, jossa meinas oma kunto muka loppua kesken! Huhuh! Samalla tein vähän pysähtymisharjoituksia. Sitten alettiinkin jo tulemaan hyvällä vauhdilla esteille! Esteet olivat aluksi matalampia, mutta Mosse loikki kauhean kivasti yli esteiden, ja kauhealla vauhdillakin vielä!

Pikku hiljaa korottimme esteitä sitten ja laitoin Mossen tulemaan niitä kumpaankin suuntaan. Mosse toimi hienosti maasta käsin irtikin, esteet tultiin kivasti laukassa ja välillä pyysin Mossen jäämään ravaamaan ympyrälle minun ympärilleni. Ja Mosse oli aivan ihana, se ravasi nätisti pyöreällä ympyrällä minua kiertäen ja Mosse totteli muutenkin todella hyvin ääniapuja. :) Mosse piti muutenkin irtohypytyksestä, se oli jotenkin niin innoissaan ja tohkeissaan ja tykkäsi ottaa laukkaspurtit ennen esteitä ja niiden jälkeen. Lopputunnista purimme esteet ravipuomeiksi, jotka Mosse tuli sitten moneen kertaan ja kumpaankin suuntaan. Oikein tyytyväinen heponen oli liikutuksen jälkeen!



Ja loppuun vielä laitan muutaman kuvan, jotka tosin otin videoleikkeistä ja laatu on mitä on...







2 kommenttia:

  1. Miten hevosen saa tollain kiertämään ittensä ympäri? Tai tolleen, kyl sä varmaan tajusit :D Mut kiva postaus, ja Mosse on hirmu söpö :3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä asiahan ei itse asiassa ole sen kummempi kuin normi liinauskaan juoksutusnarun kanssa, homma perustuu hevosen koulutukseen sekä siihen, että hevonen luottaa ihmiseen ja pitää tätä johtajanaan. Ihminen itse kehonkielellä ja katseella pyytää hevosta liikkumaan ympärillään. :)

      Poista

Lähetähän terveisesi alla olevaan kommenttiosioon!