maanantai 3. syyskuuta 2012

064: Laukkaamista löysin ohjin

Tänään Mosse oli taas mukavan virkeällä päällä, ainakin se pysyi koko ratsastettavuuteni ajan pohkeen edellä koko tunnin alkukäynneistä loppukäynteihin. Heti alkuravailuissa Mosse liikkui reippain askelin eteen päin, joten päätin ottaa vähän lisäyksiäkin siinä sitten. Lisäyksetkin sujuivat mielestäni hyvin, ainakin sain kunnolla hevosen eteen päin jotta sain otettua sen takaisin kiinni lävistäjän loputtua lyhyelle sivulle siirryttäessä.

Tänään harjoittelin myös niitä väistöjä. Ensin mentiin käynnissä lävistäjillä, tämän jälkeen ravissa. Jotenkin alkaa nyt tuntumaan siltä, että ristiaskeleet alkavat olla aika hyvällä mallilla. Hevonenkin pysyy kaulastaan melko suorana, ehkä seuraavaksi väistöissä pitäisi alkaa kiinnittämään huomiota erityisesti temmon ja tahdin ylläpitämiseen, ettei hevonen pelkästän liiku sivulle päin, vaan myös eteenpäin. Ja itse asiassa olenkin jo tätä asiaa treenannut. Mutta tänään tuntui, että ravissa hevonen unohti ottaa ne ristiaskeleet välillä kun keskityin liikaa vauhdin ylläpitämiseen, hups hups.

Laukatessa laukkasin kumpaankin suuntaan, aluksi tein laukannostot taas heti väistöjen jälkeen, kun tulin lävistäjältä. Tätä harjoitusta tein jonkin aikaa, ja Mosse nosti tosi hyvin laukat ja alkoi tuntumaan siltä, että ne takajalatkin alkoivat työstämään laukkaa paremmin. Varsinkin laukannostohetkellä tunsin, miten hevosenkin painopiste käväisi takana. Tämän harjoituksen jälkeen päätin laukata ihan kunnolla ja reippaasti suoralla uralla eteen päin! Annoin hevoselle ihan löysät ohjat ja hoputin pollea vain laukkaamaan eteen. Voi kuinka mukavalta varmasti tuntuikaan saada laukata pää ja kaula ihan alhaalla kaikkia lihaksia venyttäen, etenkin selän lihaksia. Ja melko lujaakin me mentiin, tai no ei mitään kiitolaukkaa, mutta varmasti reipasta lisättyä. Laukkailimme kierroksia kumpaankin suuntaan, tämän jälkee vähän kävelyä, loppuravailua ja vielä kunnon loppukäynnit. :)



2 kommenttia:

  1. IHANA toi banneri millä muokkaus ohjelmalla oot tehny sen??? ja Mosse vaikuttaa unelma hevoselta!!! oma blogini on
    http://dudejaroni.blogspot.com/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, gimpillähän minä sen oon suurimmaksi osaksi tehnyt. :) Ja Mosse todellakin on yksi unelma hepo! <3 Ja kävin vilkaisemassa blogiasi, ihan kivalta vaikutti!

      Poista

Lähetähän terveisesi alla olevaan kommenttiosioon!